Skip to main content

Εδιμβούργο - Γλασκώβη  Highlands Καλοκαιρι 2021 απο 795,00

15, 22, 29 Ιουλίου, 5,12,19, 26 Αυγούστου, 2, 9, 16, 23, 30  Σεπτεμβρίου   5 Μερες

Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Εθνικός Δρυμός Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς, Γκλένκοου, Όμπαν, Στέρλινγκ, Πάρκο Χέλιξ, (Παρεκκλήσι Ρόσλιν, Άγιος Ανδρέας)

 

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης, είναι κτισμένο πάνω σε μια σειρά χαμηλών λόφων, ανάμεσα στους οποίους κυλά ο ποταμός Λιθ. 

Το ιστορικό του κέντρο, που απαρτίζεται από την Παλαιά Πόλη (μεσαιωνική) και τη Νέα Πόλη (γεωργιανού ρυθμού, του 18ου αιώνα), περιλαμβάνεται από το 1995 στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το όριο ανάμεσα στην Παλαιά και στη Νέα Πόλη αποτελεί η Princess Street με το υπέροχο πάρκο και το επιβλητικό μνημείο του Σκοτ (ένας μαρμάρινος γοτθικός πυλώνας αφιερωμένος στον Σκωτσέζο συγγραφέα Sir Walter Scott).

Η πολυσήμαντη κληρονομιά της χαρισματικής αυτής μητρόπολης του Ευρωπαϊκού Βορρά αποτυπώνεται στα εξαίρετα οικοδομήματά της.

Το επιβλητικό Κάστρο του 12ου αιώνα δεσπόζει στην πόλη και υπήρξε κατοικία πολλών βασιλικών οικογενειών της Σκωτίας. 

Το "Βασιλικό Μίλι" (Royal Mile) είναι ο δημοφιλέστερος λιθόστρωτος δρόμος του Εδιμβούργου, με μεσαιωνικές κατοικίες, γραφικά μικρομάγαζα, γοτθικές εκκλησίες και μουσεία. Συνδέει το Κάστρο με το παλάτι Holyrood (τα χειμερινά ανάκτορα), που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Σκωτσέζικο Κοινοβούλιο και αποτελεί την επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην Σκωτία. Το παλάτι είναι ανοικτό για το κοινό, εκτός εάν κατοικείται από την βασιλική οικογένεια (συνήθως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου). Στην βορεινή πλευρά του Carlton Hill (του δεύτερου σημαντικότερου λόφου της πόλης) υπάρχει το μνημείο του Νέλσονα (για την αποφασιστική νίκη των Άγγλων επί του Γαλλο-ισπανικού στόλου το 1805, καθιστώντας τους κυρίαρχους των θαλασσών για 100 ακόμη χρόνια και τερματίζοντας οριστικά τα σχέδια του Ναπολέοντα για εισβολή στα Βρετανικά νησιά), ενώ στην κορυφή ορθώνεται το "National Monument", ένας ημιτελής ναός με 12 κολώνες, που στόχευε να γίνει πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα - ένας από τους λόγους που το Εδιμβούργο αποκαλείται "Αθήνα του Βορρά".

 

1η μέρα: Αθήνα - Εδιμβούργο - Γλασκώβη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για Εδιμβούργο. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, την Γλασκώβη, η οποία εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ρυθμό και αποτελεί ένα μοντέρνο, αστικό κέντρο με βικτωριανή αρχιτεκτονική κληρονομιά, στιλάτα μπαρ, κομψά εστιατόρια και πολλούς χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Γλασκώβη - Εθνικός Δρυμός Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς - Φαράγγι Γκλένκοου - Όμπαν - Γλασκώβη, Ξενάγηση

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς, με αρκετές στάσεις για φωτογραφίες σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή. Οι άγριας ομορφιάς λόφοι και οι λαμπυρίζουσες λίμνες συνδυάζουν το εντυπωσιακό τοπίο των Γκράπιαν με τη βουκολική γαλήνη των Μπόρντερς στο σημείο όπου τα Λόουλαντς συναντούν τα Χάιλαντς. Συνεχίζουμε με μια συγκλονιστική διαδρομή στην καρδιά των Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου. Ο Ντίκενς παρομοίασε το εντυπωσιακό αυτό τοπίο με νεκροταφείο μιας φυλής γιγάντων, εννοώντας μάλλον την φατρία των Μακ Ντόναλντ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα νοτιοδυτικά μέσα από μια υπέροχη παραλίμνια διαδρομή, για να φθάσουμε στο Όμπαν. Αυτό το πολυσύχναστο λιμάνι στον κόλπο Λορν, γνωστό και ως "πύλη των νησιών", είναι ίσως το πιο όμορφο σημείο στην περιοχή Άργκαϊλ. Πολλά καταστήματα και εστιατόρια βρίσκονται στην προκυμαία γύρω από τον μικρό όρμο, ενώ στον πολύβουο μόλο θα βρείτε πάγκους/καντίνες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Λόγω της θέσης του, το Όμπαν είναι από τις περιοχές της δυτικής ακτής με τους περισσότερους επισκέπτες. Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε έναν απότομο λόφο, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ο πελώριος πύργος Μακέι, ένα εκκεντρικό κτίσμα του 19ου αιώνα που θυμίζει το Κολοσσαίο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες ή γεύμα. Για τους λάτρεις του Single Malt Whiskey σας προτείνουμε μια επίσκεψη με ξενάγηση και γευσιγνωσία  στο  αποστακτήριο OBAN (προαιρετικά). Επιστρέφουμε στην Γλασκώβη, όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά βικτωριανά κτίρια και το Δημαρχείο, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό και την γκαλερί Καλών Τεχνών Κελβινγκρόουβ, θα θαυμάσουμε εξωτερικά το Πανεπιστήμιο της πόλης και τον ποταμό Κλάιντ. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο Μπιουκάναν και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.    

 

3η μέρα: Γλασκώβη - Στέρλινγκ - Πάρκο Χέλιξ - Εδιμβούργο, Περιπατητική ξενάγηση της παλιάς πόλης του Εδιμβούργου

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία της κεντρικής Σκωτίας κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, γνωστή για την μεγάλη μάχη που έλαβε χώρα το 1297 στην ομώνυμη γέφυρα. Επίσκεψη (προαιρετική είσοδος) στο κάστρο Στέρλινγκ, ένα από τα πιο φημισμένα της Σκωτίας και η πάλαι ποτέ έδρα της βασιλικής οικογένειας των Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε η Μαρία Στιούαρτ, η βασίλισσα των Σκωτσέζων. Επόμενη στάση μας το πάρκο Χέλιξ (Helix), όπου θα θαυμάσουμε τα Κέλπις (Kelpies), δύο μεταλλικά γλυπτά αλόγων ύψους 30 μέτρων. Συνεχίζουμε για την "Αθήνα του Βορρά", όπως αποκαλείται το Εδιμβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα περπατήσουμε με τον αρχηγό μας στην παλιά πόλη. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα από τα ψηλά, μεσαιωνικά σπίτια της παλιάς πόλης και θα δούμε σε ποιες γωνιές της ελάμβαναν χώρα οι φιλοσοφικές συζητήσεις του Adam Smith με τον David Hume, και πού κήρυττε με τον πύρινο λόγο του ο μεταρρυθμιστής της Σκωτικής Εκκλησίας Τζον Νοξ (John Knox).Και σίγουρα το βραδάκι θα απολαύσουμε ένα single malt ουίσκι σε μια από τις παραδοσιακές παμπ της Grassmarket με ζωντανή απαλή Σκωτσέζικη μουσική. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Εδιμβούργο, Πρωινή ξενάγηση πόλης

Εδιμβούργο: ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, από την μια πλευρά βρίσκεται μια μεσαιωνική πόλη που στέφεται από ένα κάστρο κτισμένο πάνω σε έναν ηφαιστειογενή βράχο και από την άλλη στέκεται η νέα πόλη του 18ου αιώνα, που ξεκίνησε το 1767 ως μέρος ενός οράματος για την δημιουργία μιας Μητρόπολης του Διαφωτισμού. Ξεκινώντας από την νέα, γεωργιανού ρυθμού πόλη, θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτίρια, υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη, που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπεια της εποχής τους. Εδώ θα δούμε και πού έζησαν τα παιδικά τους χρόνια ο Walter Scott και ο Arthur Conan Doyle. Στη συνέχεια, από την κορυφή του λόφου Κάλτον, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και να θαυμάσουμε το Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας, το μνημείο του Ναύαρχου Νέλσονα και το Βασιλικό παρατηρητήριο. Επόμενη στάση μας το όμορφο παλάτι του Χόλιρουντ (Holyrood Palace), επίσημη κατοικία της βασίλισσας στη Σκωτία. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Χρόνος ελεύθερος το μεσημέρι για βόλτες και επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα της πόλης, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων, στο Ενικό Σκωτσέζικο Μουσείο, στην επίσημη Βασιλική κατοικία Holyrood Palace, στην Βασιλική Θαλαμηγό Royal Yacht Britannia, στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο κ.ά., αλλά και για αγορές Σκωτσέζικων μάλλινων προϊόντων, μοναδικών στο είδος τους, … φυσικά στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης. Το βράδυ μπορείτε προαιρετικά να συμμετάσχετε σε μία σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Εδιμβούργο, Ελεύθερος χρόνος - Αθήνα

Προαιρετική εκδρομή: Παρεκκλήσι Ρόσλιν - Άγιος Ανδρέας

Ελεύθερος χρόνος για να συνεχίσετε τις βόλτες και τις επισκέψεις σε μουσεία και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στην ανατολική Σκωτία. Πρώτη μας επίσκεψη, το φημισμένο παρεκκλήσι Ρόσλιν του 1446, που αν και σχετικά μικρό σε διαστάσεις, είναι τεράστιο σε ιστορία και θρύλους. Εδώ υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται η τελευταία πράξη του best-seller του Dan Brown "Κώδικας ντα Βίντσι", γεγονός που έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών μυστηρίων. Επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στην παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας και πρώην εκκλησιαστική πρωτεύουσα, τον Άγιο Ανδρέα. Σήμερα η πόλη αυτή θεωρείται ο "ναός του γκολφ", καθώς το εθνικό άθλημα της Σκωτίας ξεκίνησε από εδώ - η παλαιότερη αναφορά στο παιχνίδι ανάγεται στο 1457. Λάτρεις του είδους από διάφορες περιοχές του κόσμου έχουν σαν όνειρο ζωής να παίξουν εδώ μια παρτίδα γκολφ! Θα περιηγηθούμε στους κεντρικούς δρόμους και στις πλακόστρωτες αλέες με τις αψιδωτές προσόψεις των σπιτιών και θα δούμε τα πανεπιστημιακά κτίρια και τις μεσαιωνικές εκκλησίες, που οδηγούν προς τον ερειπωμένο Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα δίπλα από μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Ο Άγιος Ανδρέας φημίζεται επίσης για το  πιο νόστιμο fish & chips της Βρετανίας και εμείς τουλάχιστον έχουμε προσωπική άποψη για του λόγου το αληθές. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου και θα επιβιβαστούμε στην απ΄ ευθείας πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

 

 

15, 22, 29 Ιουλίου, 5 Αυγούστου ,

2, 9, 16, 23, 30  Σεπτεμβρίου  

 

 

~  5 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

795

3ο άτομο έως 12 ετών    

645

Μονόκλινο

1095

 

Αναχωρήσεις

 

12,19, 26 Αυγούστου

 

~  5 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

845

3ο άτομο έως 12 ετών    

695

Μονόκλινο

1145

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + € 185                                 

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

 

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 1η μέρα

Α3 632    

ΑΘΗΝΑ - ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

 

20.50΄ - 23.05΄

 

 5η μέρα

 

Α3 633  

  

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ - ΑΘΗΝΑ

23.55΄ - 05.50΄

  

  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Γλασκώβη σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*sup ή 4*
  • Δύο διανυκτερεύσεις στo Εδιμβούργο σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*sup ή 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.