Skip to main content

ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ Καλοκαιρι 2022 απο 1035,00

ΒΡΕΤΑΝΗ ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ   8 ΗΜΕΡΕΣ

18/5 | 22/6 | 14/7 | 10/8 | 14/9

 

  • Πτήσεις με Air France/Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
  • Περιπλάνηση στην πόλη του Παρισιού (Όπερα, Παναγία των Παρισίων, Αψίδα του Θριάμβου)
  • Πεζοπορική βόλτα στις γειτονιές της Λες Αντελί
  • Περιήγηση στην Καέν & στη Ρουέν (Καθεδρικός ναός της πόλης, Αστρονομικό ρολόι, δικαστικό μέγαρο)
  • Επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, την Ντωβίλ, την γραφική Τρουβίλ σιρ Μερ
  • Επίσκεψη στο Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ
  • Βόλτα στις υπέροχες πλατείες της Ρεν και στα γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια της Τουρ
  • Επίσκεψη στα κάστρα του Λίγηρα (Σενονσώ, Αμπουάζ, Μπλουά)

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Παρίσι

Πτήση για την πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης, το Παρίσι. Είναι βέβαιο πως το Παρίσι δεν το χορταίνει κανείς όσες φορές κι αν το επισκεφθεί. Κτήρια και μνημεία όπως η Όπερα, η Παναγία των Παρισίων, η Αψίδα του Θριάμβου, ο Πύργος του Άιφελ και το Πάνθεον, θα μας συντροφεύσουν στην περιπλάνηση μας σε μια πόλη που αποπνέει πολιτισμό και αρχοντιά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 2η: Παρίσι (Ζιβερνύ - Λες Αντελί) - Ρουέν

Σήμερα ξεκινάει το οδοιπορικό μας στην εξοχή της Γαλλίας. Μία ώρα περίπου έξω από το Παρίσι, στην δεξιά όχθη του Σηκουάνα, θα συναντήσουμε την Ζιβερνύ, μια πανέμορφη κωμόπολη που φιλοξενεί το σπίτι και τους κήπους του Μονέτ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη - κόσμημα Λες Αντελί, την οποία θα απολαύσουμε με μία πεζοπορική βόλτα στις γειτονιές με τα κομψά ξύλινα σπίτια. Το μεσημέρι άφιξη στη Ρουέν, πρωτεύουσα της Άνω Νορμανδίας. Η πόλη, έδρα των Αγγλο – Νορμανδικών Δυναστειών έμεινε στην ιστορία κυρίως από την Ιωάννα της Λορένης, εθνική ηρωίδα και Αγία, η οποία ρίχτηκε στην πυρά το 1431. Εμείς θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Αστρονομικό ρολόι, το δικαστικό μέγαρο και φυσικά τις γραφικές γειτονιές της πόλης.

 

Ημέρα 3η: Ρουέν - Ντοβίλ - Καέν

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα του βορρά, την Παριζιάνικη Ριβιέρα, όπως αποκαλούσε τη Ντωβίλ η αστική τάξη του ‘60 και του ’70, τότε που το όνειρο κάθε Γάλλου ήταν να αποκτήσει εκεί εξοχικό. Εκεί εξάλλου είχε την βίλα της και η οικογένεια Γουλανδρή, εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του ο Υβ Σαιν Λωράν και φυσικά εκεί κάθε Σεπτέμβρη, στο ομώνυμο κινηματογραφικό φεστιβάλ παρελαύνουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής αλλά και αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τον ίδιο αέρα αποπνέει και η δίδυμη γειτονική Τρουβίλ σιρ Μερ. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Καέν, διοικητική πρωτεύουσα της Κάτω Νορμανδίας και πατρίδα του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Πλούσια ιστορία, όμορφα κτίρια… σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση μας περιμένει αυτό το απόγευμα.

 

Ημέρα 4η: Καέν - Αρομάνς - Μον Σεν Μισέλ - Ρεν

Αναχωρώντας από την Καέν με δυτική κατεύθυνση, θα σταθούμε κατ’ αρχήν στην περιοχή Αρομάνς, εκεί που έγινε η απόβαση στη Νορμανδία από τα συμμαχικά στρατεύματα στις 6 Ιουνίου του 1944. Στη συνέχεια μας περιμένει επίσκεψη στο Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ με το επίχρυσο άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ και φυσικά πεζοπορική επίσκεψη του διάσημου «βράχου». Το υπέροχο Μον Σεν Μισέλ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Συνεχίζουμε για τη Ρεν, παλιά πρωτεύουσα της Βρετάνης που τη χωρίζει στα δύο ο ποταμός Βιλέ.

 

Ημέρα 5η: Ρεν - Τουρ

Το πρωί θα είναι στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τις υπέροχες πλατείες και τα πολύχρωμα σπίτια της πόλης όπως και το Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την Τουρ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ορλεάνης. Τα Γοτθικά και αναγεννησιακά της κτίρια σίγουρα θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας.

  

Ημέρα 6η: Τουρ (κάστρα Λίγηρα: Σενονσώ, Αμπουάζ, Μπλουά)

Μετά το πρωινό μας ετοιμαστείτε για μία πανδαισία αρχιτεκτονικής και διακοσμητικής τέχνης. Τα πανέμορφα κάστρα του Λίγηρα που θα επισκεφθούμε θα μας ταξιδέψουν αιώνες πριν, τότε που σαν κραταιά προπύργια ή φιλόξενα καταφύγια έκρυβαν στα δαιδαλώδη διαμερίσματά τους ίντριγκες και πολεμικές έριδες. Σενονσώ, Αμπουάζ και Μπλουά είναι οι βασιλικοί πύργοι που γοήτευσαν κόμηδες και εστεμμένους, ζωγράφους και ποιητές. Διανυκτέρευση στην Τουρ ή στην ευρύτερη περιοχή του Μπλουά.

 

Ημέρα 7η: Τουρ (Σαμπόρ, Ορλεάνη, Σαρτρ) Παρίσι

Παίρνοντας τον δρόμο για την γαλλική πρωτεύουσα, θα επισκεφθούμε τον Βασιλικό Πύργο του Σαμπόρ που κατασκευάστηκε μεταξύ 1519 και 1537 από 1.800 εργάτες στις όχθες του Κλουασόν, ενός παραποτάμου του Λίγηρα. Λίγο πιο κάτω θα σταθούμε στην Ορλεάνη, πρωτεύουσα της περιοχής του Λίγηρα και στην Σαρτρ για να θαυμάσουμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό της, εξαίρετο δείγμα Γοτθικής Αρχιτεκτονικής που η Unesco το έχει ανακηρύξει Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Παρίσι.

 

Ημέρα 8η: Παρίσι – Αθήνα

Σήμερα το πρωινό είναι σκοπίμως ελεύθερο για να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την προσωπική μας πινελιά. Μερικές ιδέες ωστόσο είναι: Βόλτα και ψώνια στα πάντα κομψά παρισινά καταστήματα. Ζωγραφική πανδαισία στο μουσείο Ορσέ ή κλασική μυσταγωγία στο Λούβρο ή απλά βόλτα στην νεανική περιοχή Les Ηalles. Άλλωστε στο Παρίσι πάντα αισθάνεσαι νέος! Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

  

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχωρήσεις

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΗ

ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ

8 ημέρες

Πρωινό

18/5, 22/6, 14/7, 10/8, 14/9

3*, 4*

1.035

+450

+265

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

Το ταξιδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Air France/Aegean Arilines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα & δημοτικοί φόροι πληρωτέοι επί τόπου
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες