Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Κάστρα του Λίγηρα, Νορμανδία, Παρίσι! από 995€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 9, 23 Ιουλίου,

6, 13, 20, 27 Αυγούστου 2022

Ναντ, Ανζέρ, Σωμύρ, Τουρ, Κάστρα Λίγηρα/Σενονσώ, Αμπουάζ, Σαμπόρ, Μπλουά, Σαιν Μαλό, Μον Σαιν Μισέλ, Καέν, Μπαγιέ, Παραλίες Απόβασης, Ντωβίλ, Τρουβίλ, Ονφλέρ, Ρουέν, Παρίσι

1η μέρα: Αθήνα - Ναντ, Περιήγηση - Ανζέ, Περιήγηση - Σωμύρ, Περιήγηση - Τουρ 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την γενέτειρα του μυθιστοριογράφου Ιουλίου Βερν, τη Ναντ/Νάντη (Nantes), μια όμορφη πόλη της δυτικής Γαλλίας κτισμένη αμφιθεατρικά στη δεξιά όχθη και σε μικρές νησίδες του Λίγηρα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον γοτθικό Καθεδρικό ναό Πέτρου και Παύλου, την πλατεία Ρουαγιάλ (Place Royale) με το εμβληματικό σιντριβάνι, καθώς και το κάστρο των Δουκών της Βρετάνης (Château des Ducs de Bretagne), ένα μνημείο-φάρος πολιτιστικής κληρονομιάς, που κατασκευάστηκε από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την Ανζέ (Angers), μια γραφική πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μαιν, κοντά στη συμβολή του με τον Λίγηρα. Φθάνοντας θα δούμε το γιγάντιο και καλοδιατηρημένο φρούριο του 12ου αιώνα με τους 17 πύργους, έδρα του οίκου των Πλανταγενετών, την μήκους 24 μέτρων ταπετσαρία της Αποκάλυψης, καθώς και το μεσαιωνικό μαιζόν ντ' Αντάμ (maison d' Adam, σπίτι του Αδάμ), το πρώτο σπίτι που κτίστηκε στην πόλη και μοιάζει με κουκλόσπιτο. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας ημέρας θα είναι στην ιστορική πόλη-κόσμημα Σωμύρ (Saumur), που βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή αμπελώνων, στη συμβολή των ποταμών Λίγηρα και Τυέ. Εδώ θα περπατήσουμε στα δρομάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, θα δούμε τα παλιά σπίτια γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου (Place St-Pierre), το Δημαρχείο, καθώς και το κάστρο του 10ου αιώνα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον "Κήπο της Γαλλίας", την Τουρ, που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Λίγηρα. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τουρ - Κάστρα του Λίγηρα/ Σενονσώ, Αμπουάζ, Σαμπόρ, Μπλουά - Τουρ

Πρωινή περιήγηση στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο της πόλης και αναχώρηση για να γνωρίσουμε κάποια από τα πιο φημισμένα και ομορφότερα κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα. Αρχικά θα επισκεφθούμε το κάστρο του Σενονσώ (Chenonceau), γνωστό και ως "κάστρο των Κυριών", το πιο επισκέψιμο ιδιωτικό ιστορικό μνημείο της Γαλλίας, ένα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το κάστρο της πόλης Αμπουάζ (Amboise), όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ενταφιάστηκε στο παρεκκλήσι του κάστρου (1519). Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και γεύμα. Συνεχίζουμε με το αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής κάστρο του Σαμπόρ (Chambord) με τα 440 δωμάτια και τα 365 τζάκια - το μεγαλύτερο στην Κοιλάδα του Λίγηρα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το βασιλικό κάστρο της πόλης Μπλουά (Blois), γνωστό ως "Λεξικό Αρχιτεκτονικής", καθώς οι διάφορες πτέρυγές του γύρω από την αυλή αποτελούν ένα πανόραμα της γαλλικής αρχιτεκτονικής από τον μεσαίωνα έως την κλασική εποχή (13ος-17ος αιώνας). Διαθέτει 564 δωμάτια, τα 100 εκ των οποίων είναι υπνοδωμάτια με τζάκι σε κάθε ένα από αυτά. Επιστροφή στην Τουρ. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε παραδοσιακή μπρασερί, δοκιμάζοντας αυθεντική Γαλλική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Τουρ - Σαιν Μαλό - Μον Σαιν Μισέλ - Καέν/Καν

Πρωινή αναχώρηση για την Βρετάνη, με πρώτο μας σταθμό το πανέμορφο Σαιν Μαλό, ένα σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο του σήμερα και κέντρο πειρατείας του χθες, με το ιστορικό του λιμάνι, τα παράξενα γρανιτένια δρομάκια του, τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του κλπ. Αφού περιηγηθούμε πεζοί στα σημαντικότερα αξιοθέατά του, θα συνεχίσουμε για ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου, το οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι Μον Σαιν Μισέλ, το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Γαλλίας, που βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης και με έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας. Επίσκεψη στο εσωτερικό του οχυρού και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νομού Καλβαντός (Calvados) της Νορμανδίας, την Καέν (ή ορθότερα Καν). Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Καέν - Μπαγιέ - Παραλίες Απόβασης - Καέν

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε αρχικά την ιστορική πόλη του Καλβαντός, τη Μπαγιέ (Bayeux), που διαρρέεται από τον ποταμό Ορ (Aure). Έχοντας υποστεί τις μικρότερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νορμανδίας κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, το ιστορικό της κέντρο έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Καθεδρικός ναός με τα βιτρώ που απεικονίζουν τις ηρωικές πράξεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Το κυριότερο όμως αξιοθέατο της πόλης είναι η περίφημη και μοναδική στο είδος της μεσαιωνική ταπισερί (διαστάσεων 70,4x0,5 μέτρων), στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1512 μορφές ανθρώπων και ζώων (ακόμα και μύθοι του Αισώπου). Συνεχίζουμε για τις παραλίες της απόβασης στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944: είναι η περίφημη D-Day, που αποτελεί την εκκίνηση της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο (ρίψη αλεξιπτωτιστών και απόβαση περίπου 160.000 στρατιωτών από τη θάλασσα, μόνο εκείνη την ημέρα). Οι πέντε παραλίες έχουν τα κωδικά ονόματα Σουόρντ (Sword: Άγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno: Καναδοί), Γκολντ (Gοld: Άγγλοι), Ομάχα, Γιούτα (Omaha, Utah: Αμερικάνοι). Ξεκινάμε από την Αρομάνς (Arromanches) στην ακτή της απόβασης Γκολντ, όπου θα παρακολουθήσουμε μία 40λεπτη προβολή. Συνεχίζουμε με το Point du Hoc, όπου θα δούμε γερμανικά πυροβολεία, την Κολεβίλ Συρ Μερ (Coleville Sur Mer) με το αμερικανικό νεκροταφείο, καθώς και το γραφικό χωριουδάκι Σαιντ-Μερ-Εγκλίζ (Sainte-Mere-Eglise) στην χερσόνησο Κοτεντέν, όπου προσγειώθηκαν οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές το βράδυ 5-6 Ιουνίου 1944 - μπροστά στο Δημαρχείο υπάρχει ένα κυκλικό κολωνάκι που σημαδεύει την έναρξη του "Δρόμου της Ελευθερίας" (Voie de la Liberté) με την ένδειξη "km 0" (Χιλιόμετρο Μηδέν). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Καέν - Ντωβίλ - Τρουβίλ - Ονφλέρ - Ρουέν - Παρίσι

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική, κοσμική λουτρόπολη Ντωβίλ με την αρχοντική Κορνίς, που μαζί με την γειτονική δίδυμή της πόλη Τρουβίλ, αποτελούν το καμάρι της κοσμοπολίτικης ακτής, καθώς και την μοναδική Ονφλέρ, με τον μικρό μεσαιωνικό πύργο και το γραφικό της λιμανάκι. Επόμενος σταθμός μας, η ιστορική Ρουέν, μια από τις ακμάζουσες πόλεις των μεσαιωνικών χρόνων, όπου θα δούμε την παλαιά αγορά, την εκκλησία-μνημείο της Ζαν Ντ’ Αρκ, το αστρονομικό ρολόι κ.ά. Συνεχίζουμε για το Παρίσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CROWNE PLAZA REPUBLIQUE 4* (www.ihg.com) και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην ίσως πιο αριστοκρατική γειτονιά της πόλης, το Μαρέ, όπου βρίσκεται η πλατεία των Βοσγίων, κτισμένη σε απόλυτη συμμετρία και διάσημη για το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ. Εκεί μπορείτε να γευθείτε εκλεκτά εδέσματα σε μοντέρνα εστιατόρια, όπως το "Les Bougresses", που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς της Αγίας Αικατερίνης. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε με την ομώνυμη εκκλησία και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το "Le Deux Magots" και το "De Flore" και να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ "Alcazar". Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φημισμένα παριζιάνικα καμπαρέ (Μουλέν Ρουζ, Λίντο, Παραντίς, Λάτιν κ.ά.).

6η μέρα: Παρίσι ~ Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Τροκαντερό (στάση 15-20΄), τον Πύργο του Άιφελ, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γκραν και Πτι Παλαί, το Ινβαλίντ, τον Τάφο του Ναπολέοντα, το υπουργείο Εξωτερικών (Εθνοσυνέλευση), την Γέφυρα ντε λα Κονκόρτ, την Πλας ντε λα Κονκόρτ (Ομονοίας), τους κήπους του Κεραμεικού, το Ορσέ, την Orangerie, την Ποντ Νεφ, το Ιλ ντε Λα Σιτέ, το Καρτιέ Λατέν, το Σαιν Ζερμαίν, τη Σορβόννη, το Πάνθεον, τους κήπους του Λουξεμβούργου, τον Άγιο Σουλπίκιο, την παμπάλαια εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε (Saint-Germain-des-Prés), το διάσημο καφέ "Le Deux Magots", την Όπερα Garnier κ.ά. Για το βράδυ σας προτείνουμε να ακολουθείστε (προαιρετικά) μια κρουαζιέρα με τα περίφημα μπατώ μους (bateaux mouches), που κυλούν απαλά στα νερά του Σηκουάνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε το Παρίσι φωταγωγημένο και ανεβείτε μαζί μας στον λόφο της Μονμάρτρης (Montmartre) με την απίστευτη θέα, την μοναδική Σακρ Κερ (Sacre Cœur), το σπίτι του Σαλβαντόρ Νταλί και την πλατεία με τους υπαίθριους ζωγράφους.

7η μέρα: Παρίσι ~ Λούβρο, Παλαί Ρουαγιάλ, Πλατεία Βαντόμ, Μουσείο αρωμάτων Φραγκονάρ

Πρωινή ξενάγηση στο περίφημο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με την Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, τμήμα από μετόπη του Παρθενώνα κλπ., καθώς και την πτέρυγα με τους πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Νταβίντ, του Βερονέζε, του Ραφαήλ, του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε έναν μοναδικό περίπατο στην πλατεία του Παλαί Ρουαγιάλ (Palais Royal) και θα πιούμε τον καφέ μας στο διάσημο και ιστορικό καφέ "Les Nemours", στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας "The Tourist" με την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνυ Ντεπ. Θα διασχίσουμε την περίφημη Rue du Faubourg Saint-Honoré με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, θα περάσουμε από την παγκοσμίως γνωστή Πλατεία Βαντόμ (Place Vendôme) με τους κορυφαίους οίκους ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, καθώς και το εμβληματικό Hotel Ritz. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας προς την κομψή Place Edouard VII που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει με την περίτεχνη κατασκευή της. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard). Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε με την ομώνυμη εκκλησία και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το "Le Deux Magots" και το "De Flore" και να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ "Alcazar".

8η μέρα: Παρίσι - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και αγορές - επισκεφθείτε τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα "Galleries Lafayette" και "Printemps". Απολαύστε τον περίπατό σας στα πάρκα της πόλης, ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ, περιπλανηθείτε στην μποέμ συνοικία της Μονμάρτρης με τα γραφικά δρομάκια, απολαύστε έναν γαλλικό καφέ στο "Avenue" ή στο περίφημο Café de la Paix, που λάτρευε ο Σαρτρ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο αργά το απόγευμα και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

 

 

9, 23 Ιουλίου,

6, 13, 20, 27 Αυγούστου

 

 

8 μέρες

 

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

995

3ο άτομο έως 12 ετών    

795

Μονόκλινο

1445

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΑΝΤ, ΠΑΡΙΣΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 

1η μέρα

 

A3 692

ΑΘΗΝΑ - ΝΑΝΤ

08:00 - 10:40

 

8η μέρα

Α3 613   

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

16:35 - 20:45

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 400
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ