Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Νοτιοδυτικής Γαλλίας! από 1095€

Αναχωρήσεις: 16 Ιουλίου 2022   ~     8 μέρες

Οι άγνωστες γωνιές... La Route de la Lavande, ΟΔρόμοςτηςΛεβάντας

Μασσαλία, Κασίς, Αιξ αν Προβάνς, Αβινιόν, Οροπέδια με λεβάντες, Γκορντ, Χωριό Βorries, Αββαείο Notre-Dame de Senanque, Αρλ, Καρκασόν, Τουλούζη, Μπορντώ/Μουσείο Κρασιού "La Cité du Vin"

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Δύο διανυκτερεύσεις και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία
  • Περιήγηση στο μικρό γραφικό χωριό Κασίς, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Καλάνκ και μίνι Κρουαζιέρα για να απολαύσουμε τα λευκά φιόρδ της Μεσογείου
  • Περιήγηση στην μαγευτική Αιξ αν Προβάνς, την γενέτειρα του ζωγράφου Πωλ Σεζάν
  • Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην αριστοκρατική Αβινιόν, που υπήρξε παπική έδρα

  κατά τον 14ο αιώνα

  • Διαδρομή κατά μήκος του Δρόμου της Λεβάντας ("Route de la Lavande")
  • Επίσκεψη στο Μουσείο της Λεβάντας (Musée de la Lavande)
  • Επίσκεψη στο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου μεσαιωνικό χωριό Γκορντ, ένα

   από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλία

  • Επίσκεψη στο χωριό Bories με τα μοναδικά πέτρινα σπίτια
  • Επίσκεψη στο υπέροχο Αβαείο του Σενάνκ (Notre-Dame de Sénanque) του 12ου αιώνα
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη Αρλ, στην οποία έζησε ο Βαν Γκονγκ και δημιούργησε μεγάλο

μέρος του έργου του

  • Περιήγηση στην παραμυθένια καστροπολιτεία Καρκασόν, από τις λίγες μεσαιωνικές πόλεις που διατηρούν την αυθεντική τους οχύρωση
  • Μία διανυκτέρευση και περιήγηση στην Τουλούζη, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Γαλλίας
  • Δύο διανυκτερεύσεις και περιήγηση στο Μπορντώ, το καμάρι της Νοτιοδυτικής Γαλλίας και πρωτεύουσα της Ακουιτανίας
  • Επίσκεψη στο μουσείο του κρασιού "La Cité du Vin"
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Μασσαλία, Περιήγηση 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, τη Μασσαλία. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό Γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας). Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα δίδυμα κάστρα-φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου, καθώς και την εντυπωσιακή βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ότι η Sacré Cœur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από τον λόφο θα απολαύσουμε την μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο και προς το λιλιπούτειο νησάκι Ιφ με το φρούριο που κατασκεύασε ο Φραγκίσκος Α΄ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων - εκεί, στο "Αλκατράζ της Μασσαλίας" όπως επονομάζεται, φυλακίστηκε και ο Κόμης Μοντεχρήστος, σύμφωνα με το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα ακολουθήσει περίπατος στο Παλιό Λιμάνι, στην περιοχή των φρουρίων με το εντυπωσιακό μουσείο MuCEM (Μουσείο των Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου) και στην γραφική συνοικία Πανιέ. Το βραδάκι μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ "μπουγιαμπέσα" (ψαρόσουπα) συνοδευόμενη με ένα ποτήρι ροζέ κρασί της περιοχής. Διανυκτέρευση.   

2η μέρα: Μασσαλία - Κασίς, Περιήγηση, μίνι Κρουαζιέρα - Μασσαλία   

Πρωινή αναχώρηση για το Κασίς, το περίφημο γραφικό ψαροχώρι της Προβηγκίας, που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Καλάνκ (Calanque). Πλαισιωμένο στη μία του πλευρά από τον Cap Canaille, τον ψηλότερο θαλάσσιο βράχο της Γαλλίας (394 μέτρα) και στην άλλη από το Εθνικό Πάρκο Καλάνκ, το Κασίς αποτελεί πραγματική "τροφή" για κάθε ταξιδιάρικη ψυχή. Οι αντανακλάσεις στα λαμπερά νερά του λιμανιού των παστέλ κτιρίων και του πανύψηλου πύργου, δημιουργούν στους επισκέπτες την αίσθηση ότι μπαίνουν μέσα σε έναν ιμπρεσιονιστικό πίνακα. Ένας πραγματικός θησαυρός, τα μικρά σοκάκια του Κασίς στο ιστορικό τμήμα του χωριού είναι φωτεινά και πολύχρωμα. Στην πλαγιά του λόφου βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο όμως δεν είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό, καθώς λειτουργεί ως πολυτελές ξενοδοχείο. Γραφικό και όμορφο, το λιμάνι του χωριού με τις χαρακτηριστικές τράτες και τα πολύχρωμα σπίτια των ψαράδων, αποτελεί ίσως το ωραιότερο σημείο για φωτογραφίες. Θα περιηγηθούμε με σκάφος για να δούμε το Κασίς από τη θάλασσα και να επισκεφθούμε τα λευκά φιορδ της Μεσογείου. Θα θαυμάσουμε τα σπίτια σε παστέλ χρωματισμούς κατά μήκος της ακτής και θα κάνουμε μια βουτιά στα κρύα νερά της Μεσογείου. Επιστροφή στη Μασσαλία για ψώνια και απογευματινές βόλτες. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μασσαλία - Αιξ αν Προβάνς - Αβινιόν

Σήμερα πρωί θα αναχωρήσουμε για την "πόλη των νερών", όπως επονομάζεται η αριστοκρατική, κομψή και ζωντανή Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence), η πιο όμορφη ίσως πόλη της Γαλλίας, που βρίσκεται στην καρδιά της Προβηγκίας. Η Αιξ είναι γνωστή για τις θερμές ιαματικές της πηγές, αλλά και ως η γενέτειρα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Πωλ Σεζάν (1839-1906). Φθάνοντας, θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, τα πολλά σιντριβάνια και τα επιβλητικά κτίρια, όπου θα δούμε έναν από τους παλαιότερους Καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας, την πλατεία του Δημαρχείου με το ρολόι, την Κουρ Μιραμπό (Cours Mirabeau), τον πιο ανθοστόλιστο δρόμο της πόλης και έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Ευρώπης, καθώς και πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα, που κατασκευάστηκαν από τον 13ο έως και τον 16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό "Les Deux Garçons" του 1792, διάσημο για τους εξέχοντες πελάτες του (Πωλ Σεζάν, Εμίλ Ζολά, Έρνεστ Χέμινγουεϊ κ.ά.). Διασχίζοντας στη συνέχεια την γραφική Γαλλική ύπαιθρο, φθάνουμε στην επιβλητική και αριστοκρατική Αβινιόν (Avignon), που διαρρέεται από τον Ροδανό και υπήρξε παπική έδρα κατά τον 14ο αιώνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί βραδινός περίπατος στην πόλη που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Με την πρώτη ματιά, η ιστορική "πάπισσα" Αβινιόν μαγεύει τους επισκέπτες με τις πλατανοσκέπαστες πλατείες της με τα αμέτρητα καφέ και μπιστρό, τα επιβλητικά κτίρια του 19ου αιώνα, τα παλαιοπωλεία και την χαρούμενη μεσογειακή ατμόσφαιρα. Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Το ποτάμι να κυλά, στη μέση του να στέκει η μισογκρεμισμένη γέφυρα Σαιν Μπενεζέ και στην απέναντι όχθη να ορθώνεται εδώ και αιώνες το μεγαλειώδες επιβλητικό παπικό ανάκτορο. Μας περιμένει ένα παραμύθι! Θα περπατήσουμε σε πολλά φιδογυριστά μεσαιωνικά δρομάκια, που όλα τους οδηγούν στην όμορφη κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης, στην Πλας ντε λ΄Ορλόζ (Place de l΄ Horloge), μπροστά στο Δημαρχείο (Hôtel de Ville) και την Όπερα. Διανυκτέρευση.   

4η μέρα: Αβινιόν, Οροπέδια με λεβάντες, Μουσείο της Λεβάντας, Γκορντ, Χωριό Bories, Αββαείο του Σενάνκ

Σήμερα μας περιμένει η περιοχή της επαρχίας  Λουμπερόν (Luberon), όπου θα απολαύσουμε τις μοναδικής ομορφιάς εκτάσεις με τις ανθισμένες λεβάντες, το σήμα-κατατεθέν της Προβηγκίας. Ανεπιτήδευτο, αρωματικό και μικροσκοπικό, αυτό το λουλούδι όχι μόνο μαγεύει όλους όσους το βλέπουν, αλλά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις κατά μήκος του "Route de la Lavande" ("Ο Δρόμος της Λεβάντας"), μια φαρδιά μπλε-μωβ λωρίδα που συνδέει περισσότερους από 2.000 παραγωγούς από το Drôme, το οροπέδιο du Vaucluse και το Alpes-de-Haute-Provence. Η ίδια η λέξη προέρχεται από το λατινικό lavare, που σημαίνει "πλένω". Από την ανακάλυψή του σε αρχαίους, μη καταγεγραμμένους χρόνους, έχει χρησιμοποιηθεί αδιακρίτως για οτιδήποτε - από άρωμα μέχρι καθαριστικά ή ακόμα και τονωτικά για την πρόληψη των πανάδων. Από τα μέσα Ιουνίου  μέχρι τα μέσα Αυγούστου τα χωράφια της Προβηγκίας μεταμορφώνονται σε αυτόν τον παράδεισο στο χρώμα της λεβάντας - μεγάλες εκτάσεις που λάμπουν από το έντονο μωβ χρώμα της ανθισμένης λεβάντας και σκορπάνε αρώματα παντού. Αυτή η εικόνα θα μας εντυπωθεί ως μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία! Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Λεβάντας (Musée de la Lavande), καθώς και το σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου μεσαιωνικό χωριό Γκορντ (Gordes), ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, που είναι αγκαλιασμένο από λεβάντες. Η μέρα αυτή θα είναι γεμάτη με εικόνες από το χωριό Bories με τα μοναδικά πέτρινα σπίτια και το υπέροχο Αβαείο του Σενάνκ (Notre-Dame de Sénanque) του 12ου αιώνα. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Αβινιόν και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες. Διανυκτέρευση.   

5η μέρα: Αβινιόν - Αρλ - Καρκασόν - Τουλούζη

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή με πρώτο μας σταθμό την πόλη Αρλ (Arles), τη "Ρώμη της Γαλατίας", στην οποία έζησε για 16 μήνες ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ο μεγάλος "νομάδας" ζωγράφος του 19ου αιώνα, που το 1888 άφησε την ομίχλη της Ολλανδίας και αναζήτησε το φως της Προβηγκίας. Πολλά από τα αξιοθέατα της Αρλ έχουν την σφραγίδα του ρωμαϊκού της παρελθόντος, καθώς η πόλη ιδρύθηκε το 46 π.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα με την ονομασία Αρελάτ, δηλαδή "πόλη των βάλτων" και σήμερα αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή. Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας (Place de la République). Στην βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός ναός του Saint-Trophime είναι μία από τις ωραιότερες ρομανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα - την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Η Αρένα (το ρωμαϊκό αμφιθέατρο) είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία της Προβηγκίας, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία Καρκασόν (Cité de Carcassonne), μία πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, των οποίων έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα οι οχυρώσεις και το παλιό μεσαιωνικό τους κέντρο (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO). Πανοραμική περιήγηση στην Καρκασόν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη, την παλιά πόλη με το Κάστρο του 12ου αιώνα, που έχει επανειλημμένα επιλεγεί ως φυσικό σκηνικό για το γύρισμα ταινιών εποχής, όπως ο Ρομπέν των Δασών. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που θυμίζουν γαλατικό χωριό, θα δούμε τα ιδιότυπης αρχιτεκτονικής σπίτια με τους πυργίσκους, καθώς και τον Καθεδρικό ναό του Σαιν Ναζέρ με τα υπέροχα βιτρώ και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της Γαλλίας. Θα συνεχίσουμε με την Κάτω Πόλη, που αποτελεί την νεώτερη επέκταση και διασχίζεται από το Κανάλι της Μεσημβρίας (Le Canal du Midi), τον μήκους 240 χιλιομέτρων υδάτινο δίαυλο, που ενώνει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό μέσω του ποταμού Γαρούνα (Garonne), ένα τεχνολογικό επίτευγμα του 17ου αιώνα, ένα μεγαλειώδες έργο υδρομηχανικής. Η Καρκασόν είναι μια πόλη περήφανη για την αυθεντικότητα της γαστρονομίας της. Στον ελεύθερό σας χρόνο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο φουά γκρα ή το παραδοσιακό πιάτο κασουλέ με φασόλια, λουκάνικο και πάπια - ένας παράξενος, αλλά νοστιμότατος συνδυασμός.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τουλούζη, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Γαλλίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί περιήγηση στο ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Γαρούνα (Garonne) με την ιστορική γέφυρα Ποντ Νεφ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Καπιτώλιο, την Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης, καθώς και το περίφημο Κανάλι της Μεσημβρίας (Le Canal du Midi). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Τουλούζη - Μπορντώ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπορντώ, το καμάρι της Νοτιοδυτικής Γαλλίας και πρωτεύουσα της Ακουιτανίας, κτισμένο στην αριστερή όχθη του ποταμού Γαρούνα (Garonne). Αντλεί ζωντάνια από τους φοιτητές του, αλλά επιδεικνύει και έναν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, χάρη στο φανατικό οινόφιλο κοινό του, το οποίο καταφθάνει από κάθε γωνιά της Ευρώπης για να μυηθεί στα μυστικά του κρασιού, στον "αμπελώνα του κόσμου". Στην περιοχή όπου ο οίνος ορίζει την Art de Vivre, όλα είναι μεθυστικά όμορφα, διότι "οίνος ευφραίνει καρδίαν"… Στιλάτη, σαγηνευτική, με τον χαλαρό αέρα της γαλλικής εξοχής, η γενέθλιος πόλη του μεγάλου φιλοσόφου του Διαφωτισμού Montesquieu, έχει πολλά επίθετα: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sémillon Muscadelle.. 50 ονομασίες διάσημες και 1200 κρασιά από ανακτορικούς αμπελώνες "Châteaux" μιας άλλης εποχής. Η οχύρωσή της, η λεγόμενη "bordelais", είναι η αμπελουργική της ζώνη. Η "Ωραία Κοιμωμένη", όπως την αποκαλούν, ξύπνησε μέσα από μιαν ανάπλαση εκατοντάδων κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και προστατεύονται από την UNESCO. Τον 19ο αιώνα ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε: "Πάρτε τις Βερσαλλίες, προσθέστε την πόλη της Anvers (Αμβέρσα) και θα έχετε το Μπορντώ". Η πόλη που σήμερα είναι λιμάνι στο πλωτό τμήμα του ποταμού, έχει επίσης έντονη εμπορική δραστηριότητα που συνδυάζεται άριστα και με αντίστοιχη βιομηχανική. Φθάνοντας, ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην ιστορική πόλη, στην οποία συνυπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία με την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα, το Δημαρχείο, την κεντρική πλατεία του Χρηματιστηρίου, την μεγαλύτερη πλατεία της Γαλλίας, την πλατεία Quinconces, θα περιδιαβούμε στα στενά της παλιάς πόλης με τα παλαιοπωλεία, τα μουσεία τέχνης, τις galléries, τα bistrots, τα cafés, τα παντοπωλεία-φιγουρίνια μιας άλλης εποχής και θα βολτάρουμε στο ρομαντικό Port de la Lune - Λιμάνι του Φεγγαριού - πριν υψώσουμε το ποτήρι μας για μια πρόποση: "A votre santé"! Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μπορντώ, Μουσείο κρασιού "La Cité du Vin"

Πρωινή επίσκεψη στο μουσείο του κρασιού "La Cité du Vin" που άνοιξε το 2016 στην δυτική όχθη του ποταμού Γαρούνα και φιλοδοξεί να συνδέσει την πόλη με την οινική κουλτούρα. Βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή και είναι κατασκευασμένο με πολύ φαντασία! Αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα μας ξεναγεί με ένα μοντέρνο multimedia στυλ. Στην καρδιά του μουσείου υπάρχει μια μόνιμη έκθεση 19 θεματικών χώρων, που παρουσιάζουν μια γενική εικόνα των αμπελώνων του κόσμου, την ανάπτυξη των οικόσιτων αμπελιών, τους περίπλοκους τρόπους παραγωγής του κρασιού, τις γευστικές νότες του ποτού, ιστορικές παρουσιάσεις για τη μεταφορά κρασιού και την γενικότερη οινική ιστορία, που χρονολογείται από το 6000 π.Χ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μπορντώ - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος για τελευταίες βόλτες στην πόλη. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 16 Ιουλίου    ~     8 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

1095

3ο άτομο έως 12 ετών

795

Μονόκλινο

1595

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΜΠΟΡΝΤΩ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

1η μέρα

Α3 694

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

13:25 - 15:15

8η μέρα

Α3 645

ΜΠΟΡΝΤΩ - ΑΘΗΝΑ

16:.25 - 20:35

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*: Δύο (2) στην Μασσαλία, Δύο (2) στην Αβινιόν, Μία (1) στην Τουλούζη, Δύο (2) στο Μπορντώ
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, επισκέψεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 400
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.