Skip to main content

Τα «διαμάντια» της Βόρειας Γαλλίας, Νορμανδία, Βρετάνη, Σαιν Μαλό, Λίγηρας | Ιούνιος - Οκτώβριος 2022 απο 999€

12/7, 3/8, 11/8, 28/9, 26/10  Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

  • απευθείας πτήσεις AIR FRANCE με πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και βραδινή επιστροφή στην Αθήνα για να έχουμε όλο το χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι
  • περιλαμβάνουμε διαμονή στο εθνικό πάρκο του Σαιν Μαλό στην Βρετάνη. Χωρίς αυτή τη διανυκτέρευση δεν θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τη Βρετάνη. Έτσι πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα τις ακτές απόβασης της Νορμανδίας (την προηγούμενη ημέρα), το νησάκι Μον Σαιν Μισέλ, που βρίσκεται απέναντι την επόμενη, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό και την πανέμορφη Βρετάνη χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.
  • Δεν γεμίζουμε το ταξίδι με διανυκτερεύσεις στο Παρίσι που θα ήταν η εύκολη λύση αλλά αφιερώνουμε όλο τον χρόνο στην εξερεύνηση της βόρεια Γαλλίας με δυο σπάνιες διανυκτερεύσεις στη Νορμανδία, δυο στην Βρετάνη και δυο στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα. Διαμονές που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά και δυσεύρετα ξενοδοχεία και πούλμαν). Στο Παρίσι αφιερώνουμε μια διανυκτέρευση, ξενάγηση και ελεύθερη ημέρα.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε Ρουέν, Καέν (στη Νορμανδία) για να εξερευνήσουμε πλήρως τις πανέμορφες γαλλικές λουτροπόλεις και όλες τις ζώνες της Απόβασης της Νορμανδίας
  • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στη Βρετάνη, στο Πάρκο Μον Σαιν Μισέλ και την Ανζέ, που μας επιτρέπουν να επισκεφτούμε το απίστευτο παλιρροϊκό καστροχωριό Μον Σαιν Μισέλ αλλά και να δούμε το γερμανικό Τείχος του Ατλαντικού στη Βρετάνη.  
  • Δύο (2) απολαυστικές διανυκτερεύσεις στην Τουρ στην Κοιλάδα του Λίγηρα, για να επισκεφτούμε εσωτερικά τα 3 σημαντικότερα κάστρα της περιοχής: Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Παρίσι για να γνωρίσουμε την πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα, χωρίς να αφαιρούμε χρόνο από το κύριο πρόγραμμά μας στη βόρεια Νορμανδία, στη Βρετάνη και στα κάστρα του Λίγηρα.  
  • Πλήρες οδοιπορικό σε όλες τις συμμαχικές ζώνες της Απόβασης στη Νορμανδία και παρακολούθηση του μοναδικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου στο Μουσείο της Αρομάνς που εξιστορεί τις 100 μέρες της Απόβασης
  • Πέρα από τις διανυκτερεύσεις, επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα και εξαιρετικές διαδρομές μέσα στους φημισμένους αμπελώνες και οπωρώνες
  • Επίσκεψη  εσωτερικά σε τρία σημαντικά κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα (Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3*sup. & 4* (Γαλλική διαβάθμιση).
  • Την εκδρομή συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, των checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ – ΡΟΥΕΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα και αμέσως μετά αναχώ­ρηση, οδικώς, για τη Νορμανδία. Προορισμός μας θα είναι η Ρουέν, η ιστορική πρωτεύουσα της Νορμανδίας, μια από τις μεγαλύτερες πό­λεις της Γαλλίας και ολόκληρης της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Στην ξενάγησή μας, στη Ρουέν, πέρα από τον καθεδρικό, θα δούμε ακόμη: Την εκκλησία της Ιωάννας της Λωρραίνης, με τις τοιχογραφίες που δείχνουν τη σκηνή του μαρτυρικού θα­νάτου της καθώς και το ομώνυμο κάστρο, στο οποίο βασα­νίστηκε. Το Αστρονομικό Ρολόι, έναν πύργο του 14ου αιώνα, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό μέσα στην πόλη. Ένα α­κόμη αξιοθέατο είναι το Μουσείο Καλών Τεχνών στο οποίο ε­κτίθενται σπουδαία έργα του Μονέ, του Καραβάτζιο, του Βε­λάθκεθ, του Ζερικό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδο­χείο μας.

Διανυκτέρευση στη Ρουέν.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΥΕΝ – ΟΝΦΛΕΡ – ΝΤΩΒΙΛ – ΚΑΕΝ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Ρουέν και θα κινηθούμε δυτικά στα παράλια της Νορμανδίας. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η παραθαλάσσια πόλη Ονφλέρ, θέρετρο στη Θά­λασσα της Μάγχης. Μετά την Ονφλέρ ακολουθούν οι ιστορι­κές ακτές της Συμμαχικής Απόβασης και βόρεια οι εκβολές του Σηκουάνα με την περίφημη Γέφυρα της Νορμανδίας που ενώνει τις δύο όχθες του (Ονφλέρ-Χάβρη). Η γέφυρα είναι μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές στον κόσμο με μήκος 2.142 μέτρα και κατασκευάστηκε το 1995.

Η ίδια η Ονφλέρ είναι μια παραδοσιακή και ήσυχη κωμόπολη που θυμίζει άλλες εποχές. Ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς και μέ­χρι τα μέσα του 12ου αιώνα ήταν σημαντικός εμπορικός κόμ­βος μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Ρουέν προς την Αγ­γλία. Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι: Η καθολική εκκλη­σία της Αγίας Αικατερίνης (15ος αι.) εί­ναι η μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στη Γαλλία. Το κτίριο του παλιού Φρουραρχείου στην είσοδο του λιμανιού που χρονο­λογείται πριν από το 1600. Και τέλος το Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται σε μια εκκλησία του 15ου αι.

Ακολουθεί η πανέμορφη Ντωβίλ, το διάσημο αριστοκρατικό μπελ επόκ θέρετρο στην Ανθισμένη Ακτή της Νορμανδίας. Άρχισε να λειτουργεί ως θέρετρο τον 19ο αιώνα με εμπνευστή τον Δούκα ντε Μορνί ο οποίος ήθελε να δη­μιουργήσει εκεί το βασίλειο της κομψότητας! Στην Ντωβίλ άνοιξε το πρώτο της κατάστημα η Κοκό Σα­νέλ το 1913. Η πόλη διαθέτει μία φημισμένη παραλία 2 χλμ. η οποία συνδέεται με έναν ξύλινο διάδρομο, την Πλανς, που εί­ναι γεμάτη με κομψά αποδυτήρια-καμπίνες του 1920. Η Ντωβίλ τόσο τον 19ο αιώνα όσο και τον 20ο υπήρξε μαγνήτης για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και την παγκόσμια πλουτοκρατία.

Τελευταίος σταθμός μας θα είναι η Καέν, η πόλη του Γουλιέλ­μου του Κατακτητή (1028-87) και πρωτεύουσα της Κάτω Νορ­μανδίας. O Γουλιέλμος ήταν ο Δούκας της Νορμανδίας και ο πρώτος νορμανδός μονάρχης της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του έχτισε πολλά οικοδομήματα στην Καν, τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα, και τελικά ενταφιάστηκε ε­κεί. Αυτό είναι το ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της πόλης. Το άλλο είναι η καταστροφική Μάχη της Καέν, κατά την Απόβαση της Νορμανδίας το 1944, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η πόλη σχεδόν να ισοπεδωθεί. Σήμερα στην πόλη υπάρχει το Μνη­μείο της Καν, ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στην κατα­στροφική μάχη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Καέν.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΕΝ – Παραλίες απόβασης – ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ – ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ

Σήμερα θα αφήσουμε την Καέν και θα συνεχίσουμε, στις α­κτές της Μάγχης όπου πραγματοποιήθηκε η Απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου 1944. Η απόβαση αυτή σήμανε την είσοδο των συμμάχων στον Β’ Π. Π., την κατάρρευση του Δυτικού Μετώπου και την αρχή του τέλους του πολέμου.

Τα σημεία της απόβασης (ζώνες) είναι τα εξής: Σγορντ (αγ­γλο-γαλλικά στρατεύματα), Τζούνο (καναδικά), Γκολντ (βρε­τανικά), Όμαχα και Γιούτα (αμερικανικά). Εμείς θα αρχίσουμε από τη λουτρόπολη Αρομάνς λε Μπεν, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη ζώνη Γκολντ, όπου αποβιβάστηκαν οι Βρε­τανοί. Εκεί κατασκευάστηκε κατά την απόβαση ο ένας από τους δύο λιμένες ανεφοδιασμού με την ονομασία Μέλμπερι. Σήμερα σώζονται τμήματα του Λιμένα Β’ (ονομάζεται και Λι­μένας Ουίνστον) τα οποία και θα δούμε. Εκεί ακριβώς βρί­σκεται και το Μουσείο της Απόβασης.

Στο Μουσείο, θα παρακολουθήσουμε μία μοναδική προ­βολή, διάρκειας 40 λεπτών, με σπάνια συμμαχικά ντοκουμέ­ντα από την απόβαση που διήρκεσε 100 μέρες και σήμανε την πτώση του Δυτικού Μετώπου. Η προβολή γίνεται από 9 οθόνες οι οποίες βρίσκονται περιμετρικά των θεατών και κα­λύπτουν 360ο. Αφού δούμε το κινηματογραφικό ντοκουμέ­ντο, θα συνεχίσουμε κατά μήκος του γερμανικού οχυρωμα­τικού Τείχους του Ατλαντικού και θα φτάσουμε στο Σημείο Οκ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις αμερικανικές ζώνες Όμαχα και Γιούτα. Εκεί ήταν εγκατεστημένη γερμανική βάση του Τεί­χους του Ατλαντικού που εκτεινόταν στη Νορμανδία και τη Βρετάνη. Στο Σημείο Οκ θα δούμε γερμανικά πυροβολεία και το αμερικανικό νεκροταφείο της γειτονικής λουτρόπολης Κολβίλ Συρ Μερ. Εκεί είναι ενταφιασμένοι 9.386 αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν την ημέρα της απόβασης, 6 Ι­ουνίου 1944.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς το πανέμορφο θέρετρο Σαιν Μαλό. Το Σαιν Μαλό βρίσκεται στη χερσόνησο της Βρετάνης, η οποία, στο βόρειο τμήμα της, συνορεύει με τη Νορμανδία. Επίσκεψη στην πόλη και βόλτα στην παραλία και την παλιά καστρόπολη του Σαιν Μαλό, που αποτέλεσε μεγάλη ναυτική δύναμη, αφετηρία εξερευνητικών αποστολών και καταφύγιο κουρσάρων. . Σήμερα το Σεν Μαλό είναι σημαντικό λιμάνι και παρισινό θέρετρο. Είναι η πλέον τουρι­στική πόλη της Βρετάνης. Εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ε­στιατόρια με θαλασσινά από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Το διασημότερο τοπικό έδεσμα είναι τα στρείδια από το παρακεί­μενο χωριό Κανκάλ.

Κατόπιν, αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο του Μον Σαιν Μισέλ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ – ΑΝΖΕ (ή ΡΕΝ)

Ξεκινάμε για το παλιρροϊκό λοφώδες νησάκι της Νορμανδίας, το Μον Σαιν Μισέλ. Βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Κουεσνόν, ο οποίος χωρίζει τα ιστορικά δου­κάτα της Νορμανδίας και της Βρετάνης, και επικοινωνεί με τη χέρσα περιοχή με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του λόφου Σεν Μισέλ υπάρχει το ομώνυμο οχυρωμένο ρωμα­νικό αβαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αρι­στούργημα του δυτικού πολιτισμού.

Στο νησάκι Μον Σαιν Μισέλ δύο φορές τον μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας. Στις ισημερίες αυτό γίνεται ιδιαί­τερα έντονο καθώς η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την πε­ριοχή (και τα χωράφια) γύρω από το νησί, αφήνοντας ελάχι­στα ακάλυπτο μόνο τον κεντρικό δρόμο (τα πάρκινγκ καλύ­πτονται ολοσχερώς).

Μετά την ξενάγησή μας στο Μον Σαιν Μισέλ θα συνεχίσουμε για τον τελευταίο σταθμό της ημέρας, τη μεσαιωνική πόλη Ανζέ η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Λίγηρα, στην κε­ντροδυτική Γαλλία. Η Κοιλάδα του Λίγηρα έχει μήκος 280 χλμ. και έκταση 800 τ.χλμ. Αναφέρεται ως το Λίκνο και ο Κήπος της Γαλλίας, λόγω της αφθονίας σε αμπελώνες, οπωρώνες με κε­ρασιές και καλλιέργειες αγκινάρας και σπαραγγιών, παράλ­ληλα προς τις όχθες του ποταμού. Η κοιλάδα αυτή που είναι αξιοσημείωτη για τις ιστορικές πόλεις, την αρχιτεκτονική και τα κρασιά της κατοικείται από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο. Νο1 αξιοθέατό της όμως είναι τα περίφημα Κάστρα του Λί­γηρα που χτίστηκαν στη διάρκεια της Γαλλικής Αναγέννησης, όταν η αυλή των γάλλων βασιλέων ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή. Για τους παραπάνω λόγους το κεντρικό τμήμα της Κοιλάδας του Λίγηρα βρίσκεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη στην Ανζέ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στην Ανζέ.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΖΕ – ΣΩΜΥΡ – ΤΟΥΡ (ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ) [Οδική διαδρομή, επισκέψεις]

Σήμερα θα αρχίσουμε με μία πανοραμική ξενάγηση στην Ανζέ. Η πόλη φημίζεται για το τεράστιο εντυπωσιακό κάστρο της, που ξεκίνησε να χτίζεται τον 9ο αιώνα από τους κόμητες του Ανζού και επεκτάθηκε τον 13ο αιώνα. Θεωρείται από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στη Γαλλία και σήμερα, έ­χει μετατραπεί σε μουσείο, με την παλαιότερη και με­γαλύτερη συλλογή μεσαιωνικών ταπισερί στον κόσμο.

Μετά την Ανζέ θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος του Λίγηρα, ο οποίος, σημειωτέον, είναι ο μεγαλύτερος ποτα­μός της Γαλλίας. Περιττό να πούμε πως αυτή η διαδρομή μας είναι απλά παραμυθένια: Οδηγούμε στην κατάφυτη κοιλάδα με τους αμπελώνες, τους οπωρώνες και τα μποστάνια. Βλέ­πουμε κουκλίστικες φάρμες και πέτρινα χωριά και συναντάμε κάστρα, μεγαλόπρεπα και πανέμορφα.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι η πόλη Σωμύρ, χτισμένη στις όχθες του Λίγηρα. Είναι η γενέτειρα της Κοκό Σανέλ και της Φανί Αρντάν, με την ευρύτερη περιοχή της να παράγει εκλεκτό κρασί, που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι το Κάστρο της Σωμύρ, το οποίο χτί­στηκε τον 10ο αιώνα, ως οχυρό.

Άφιξη στην πόλη Τουρ στην καρδιά της κοιλάδας του Λί­γηρα. Η πόλη ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα από τον Ρωμαίο αυτο­κράτορα Αύγουστο και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ρω­μαϊκά αμφιθέατρα ολόκληρης της αυτοκρατορίας. Έχει χαρα­κτηριστεί Πόλη της Ιστορίας και της Τέχνης. Μιλάμε για μία α­κόμη πόλη-κόσμημα, η οποία πέρα από τα λαμπρά αναγεν­νησιακά της κτίρια διαθέτει και κάστρο (Κάστρο της Τουρ), το οποίο χτίστηκε τον 11ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μου­σείο. Αφού ξεναγηθούμε στην πόλη και στο κάστρο, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Τουρ.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΣΕΝΟΝΣΩ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΑ

Το πρόγραμμα σήμερα είναι και πάλι αφιερωμένο στα κά­στρα του Λίγηρα και μάλιστα θα επισκεφτούμε δύο από αυτά εσωτερικά: το Κάστρο της Μπλουά και το Κάστρο Σενονσώ.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι το Κάστρο Σενονσώ κοντά στο ομώνυμο χωριό. Το κάστρο αναφέρεται σε ιστορικές πη­γές για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα. Ωστόσο ξαναχτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω στις εγκαταστάσεις ενός νερόμυλου και σχη­ματίζει γέφυρα σε γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κά­στρο αυτό, μαζί με τους κήπους του, είναι το πιο επισκέψιμο στη Γαλλία μετά τις Βερσαλλίες. Ονομάζεται και Κάστρο των Κυριών επειδή σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, διοικήθηκε, κατοικήθηκε, χρησιμοποιήθηκε, επεκτάθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες.

Ακολουθεί η πόλη Αμπουάζ, χτισμένη πάνω στις όχθες του Λίγηρα. Σήμερα είναι μία πανέμορφη και ήσυχη πο­λίχνη, ωστόσο τον Μεσαίωνα υπήρξε έδρα της γαλλικής βα­σιλικής αυλής και ως εκ τούτου έζησε δοξασμένους αιώνες. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Κάστρο της Αμπουάζ και πολύ κοντά σε αυτό το Κάστρο Κλος Λισέ το οποίο επικοινω­νεί με το Αμπουάζ με υπόγεια σήραγγα.

Ένα άλλο καλλιτεχνικό αξιοθέατο της πόλης είναι το περίφημο σιντριβάνι του Γερμανού ντανταϊστή εικαστικού και ποιητή Μαξ Έρστ, οποίος έζησε για αρκετά χρόνια στη γειτονική Του­ρέν. Το έργο κατασκευάστηκε το 1967 και βρίσκεται μπροστά στην εμπορική πλατεία της Αμπουάζ. Ο τίτλος του γλυπτού σιντριβανιού είναι «Στους κατάπτυστους, στους γελοίους, στην ιδιοφυία»… Στην Αμπουάζ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα.

Κατόπιν ερχόμαστε στην Μπλουά, μία ακόμη πόλη του Λίγηρα και το Νο 1 αξιοθέατό της είναι το διάσημο Κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου 12ου. Βρίσκεται στο κέ­ντρο της πόλης, μπροστά από μια λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα που γεφυρώνει τον Λίγηρα. Καθώς η πόλη είναι χτισμένη σε δύο απόκρημνους λόφους είναι γεμάτη με ελικο­ειδή απότομα δρομάκια τα οποία συχνά καταλήγουν σε με­γάλες σκάλες. Στα νότια της πόλης υπάρχει το Δάσος του Ρισύ, ένα μικρό τμήμα του αρχαίου πυκνού δάσους που κά­ποτε κάλυπτε όλη την περιοχή του Λίγηρα.

Το Κάστρο της Μπλουά αποκαλείται και «Λεξικό της Αρχιτεκτονικής», καθώς οι διάφο­ρες πτέρυγές του είναι εξαιρετικά δείγματα των εποχών που χτίστηκαν (13ο-17ο αι.) Θα δούμε το μεσαιωνικό φρούριο, τη γοτθική πτέρυγα, την αναγεννησιακή πτέρυγα και την κλασι­κιστική πτέρυγα, και το Δωμάτιο των Δηλητηρίων της Αικατε­ρίνης των Μεδίκων.

Επιστροφή στην Τουρ και διανυκτέρευση

(Σημείωση: οι επισκέψεις στα κάστρα και μνημεία γίνονται υπό προϋποθέσεις και κανόνες, λόγω του κορωνοϊού. Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις, ουρές κλπ.)

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡ – ΣΑΜΠΟΡ – ΠΑΡΙΣΙ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Μπλουά, και θα οδεύ­σουμε βορειοανατολικά με τελικό προορισμό μας το Παρίσι. Ωστόσο θα κάνουμε μία ακόμη στάση στην Κοιλάδα του Λί­γηρα για να επισκεφτούμε το περίφημο Κάστρο Σαμπόρ, ένα από τα διασημότερα κάστρα παγκοσμίως, λόγω της ιδιαίτε­ρης αρχιτεκτονικής του. Χτίστηκε κατ΄εντολή του βασιλιά Φρα­γκίσκου Α’ σε αναγεννησιακό στυλ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μάλιστα λέγεται ότι τις εργασίες και τα σχέδια ενέκρινε και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πάντως είναι το μεγαλύτερο κά­στρο στον Λίγηρα και χτίστηκε σαν βασιλική κατοικία για την εποχή του κυνηγιού.

Αφού απολαύσουμε και το κάστρο Σαμπόρ θα συνεχίσουμε για το Παρίσι, όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα και θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση στα πιο διάσημα αξιοθέ­ατά του. Φυσικά θα δούμε με το Νο1 έμβλημα του Παρισιού, δηλαδή τον Πύργο του Άιφελ. Θα δούμε επίσης τα Ηλύσια Πε­δία ή αλλιώς Champs Elysées, η διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού και, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, την ωραιότερη του κόσμου. Η λεωφόρος καταλήγει στην, επίσης διάσημη, Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκεύασε ο Ναπο­λέων περίπου 2 αιώνες μετά.

Ακολουθεί το Μέγαρο των Απομάχων, ένα μεγαλειώδες σύ­μπλεγμα μουσείων και μνημείων, το οποίο κατασκευάστηκε επί Λουδοβίκου 14ου. Η αρχική χρήση των εγκαταστάσεων ή­ταν ως νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης των αναπή­ρων πολέμου. Σήμερα εκεί υπάρχει μαυσωλείο για τους μεγά­λους Γάλλους πολιτικούς και στρατηγούς, όπως ο Ναπο­λέων.

Φυσικά από την ξενάγησή μας δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη Παναγία των Παρισίων, ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα.

Αμέσως μετά θα πάμε στο Πάνθεον, ένα από τα πιο εμβλημα­τικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Η ονο­μασία του είναι ελληνική και η αρχιτεκτονική του φέρει στοιχεία κορινθιακού ρυθμού. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λου­δοβίκο 15ο, και σήμερα είναι μαυσωλείο διακεκριμένων Γάλ­λων πολιτών (Βολταίρος, Ρουσό, Μαρά, Ζολά, Δου­μάς κ.α.)

Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη διάσημη Αποβάθρα Ορσέ (Quai d’ Orsay), που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Σηκου­άνα. Ο δρόμος της αποβάθρας είναι πασίγνωστος λόγω των ζωγράφων που στήνουν εκεί ιστορικά τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν – αυτή η σκηνή είναι ορόσημο που βλέπουμε σε όλες τις ταινίες που έχουν κατά καιρούς γυριστεί στο Πα­ρίσι. Μετά την ξενάγησή μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδο­χείο μας.

Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ (ημέρα ελεύθερη) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα απολαύσουμε την Πόλη του Φωτός με ε­λεύθερο πρόγραμμα μαζί με τον αρχηγό μας (check-out στις 11:00). Θα κά­νουμε βόλτες στα καταστήματα, ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην παγκό­σμια μητρόπολη της μόδας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Λούβρο, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο, με άπειρα έργα τέχνης που δεν χορταίνει κανείς να απολαμβάνει. Μπορούμε επίσης να περιηγηθούμε στη Δεξιά και στην Αριστερή Όχθη του Σηκουάνα – η δεξιά είναι η πιο αριστο­κρατική, γε­μάτη παλάτια και μνημεία, και η αριστερή είναι ιστο­ρικά η αγαπημένη των διανοούμενων και των καλλιτε­χνών. Είναι μοναδική ευκαιρία επίσης να έρθουμε στην συ­νοικία της Μονμάρτρης, την αγαπημένη όλων των καλλιτεχνών που πέ­ρασαν ποτέ από το Παρίσι. Μπο­ρούμε να περπατήσουμε στα δρομάκια που σύχναζε η Αμελί και να ανέβουμε στον λόφο της Σάκρε Κερ με την πανέμορφη ομώνυμη εκκλησία από όπου η πανο­ραμική θέα στο Παρίσι είναι ασυναγώνιστη!

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/7/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες - Περιλαμβάνει μια επιπλέον διανυκτέρευσή στο Παρίσι. - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 350 €
  Twin Room 1199 € 350 €
  Triple Room 1199 € 350 €
  Single Room 1784 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Τιμή από 1099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1099 € 350 €
  Twin Room 1099 € 350 €
  Triple Room 1099 € 350 €
  Single Room 1619 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Τιμή από 1099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1099 € 350 €
  Twin Room 1099 € 350 €
  Triple Room 1099 € 350 €
  Single Room 1619 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/9/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 350 €
  Twin Room 999 € 350 €
  Triple Room 999 € 350 €
  Single Room 1519 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 350 €
  Twin Room 999 € 350 €
  Triple Room 999 € 350 €
  Single Room 1519 € 350 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικήςθέσης
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup. & 4* όσον το δυνατόν πιο κεντρικά, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του προγράμματος
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ξεναγήσεις από τοπικούς ξεναγούς στα κάστρα Σενονσώ και  Μπλουά
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 350 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

Σημείωση: Τα ξενοδοχεία του προγράμματος είναι απλά ξενοδοχεία 3*, 4* Γαλλικών προδιαγραφών (αλυσίδα Accor, Mercure, Novotel  ή άλλα αντίστοιχα). Γίνεται προσπάθεια να είναι κεντρικά, όσο αυτό είναι εφικτό, καθότι βασικός σκοπός μας είναι η προσέγγιση της επισκέψιμης περιοχής και η διανυκτέρευση κοντά στα σημεία ενδιαφέροντος. Σε ορισμένα ξενοδοχεία της αλυσίδας Accor δεν υπάρχουν τρίκλινα με 3 ξεχωριστά κρεβάτια. Υπάρχει η δυνατότητα για ένα διπλό κρεβάτι + 1 καναπέ/κρεβάτι, ή για ένα δίκλινο + 1 μονόκλινο (2 δωμάτια), με αντίστοιχη επιβάρυνση. Η κράτηση είναι on request και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

AF 1033

12/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:00

08:30

AF 1032

20/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

9ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Παρίσι

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

AF 1033

03/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:00

08:30

AF 1032

10/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

AF 1033

11/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:00

08:30

AF 1032

18/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

AF 1033

28/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 1032

05/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

AF 1033

26/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 1032

02/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:55 +1