Skip to main content

Νίκαια - Κυανή Ακτή – Προβηγκία | 15.04.2023 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ Πάσχα από 749

15/4

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΜΠ – ΣΑΙΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΝΙΚΑΙΑ (Πρωινή πτήση, πανοραμική ξενάγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νίκαια. Άφιξη και αναχώρηση για επίσκεψη στην Αντίμπ (αρχαία Αντίπολη) και θα την εξερευνήσουμε περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της. Θα περάσουμε από το παζάρι, από το μουσείο του Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο (εξωτερικά) με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες κλπ.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Σαιν Πωλ ντε Βανς και θα βγάλουμε φωτογραφίες από τα τείχη του κάστρου με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων.

Ακολουθεί σύντομη πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την όμορφη πόλη της Νίκαιας, το «Παρίσι της Μεσογείου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην ειδυλλιακή περιοχή, κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais. Γύρω από το ξενοδοχείο μας και στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά, στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης), θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ. Ακόμη, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ανοικτά καταστήματα της πόλης, με ορμητήριο το κεντρικό μας ξενοδοχεία. Η Νίκαια όμως, ως πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, κρύβει πολλές ομορφιές. Είναι κομψή και δημοφιλής πόλη, ζωντανή και χαρούμενη, υπερήφανη για το παρελθόν και το παρόν της.  Έχει πολλά μνημεία, εκκλησίες, μουσεία πάρκα και κήπους και μονοπάτια που από το ιστορικό της κέντρο κανείς μπορεί να βρεθεί στους γύρω λόφους για να θαυμάσει τη θέα της πόλης και της Κορνίς από τα ψηλά. Και φυσικά, η Νίκαια φημίζεται επίσης για την γαστρονομία της και τα exclusive εστιατόριά της. Διανυκτέρευση. 

 

2η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΕΖ – ΝΙΚΑΙΑ

 

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας το μικρό Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Άφιξη και ξενάγηση γνωριμίας με

το Μόντε Κάρλο. Θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική, λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι, όπου πιθανόν να δούμε και την αλλαγή φρουράς. Είσοδος στον καθεδρικό ναό, στον οποίο βρίσκεται η τελευταία κατοικία της Γκρέυς Κέλλυ και στη συνέχεια θα απαθανατίσουμε τη δύση του ήλιου με τη φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς της.

Η διαδρομή μας θα καταλήξει στο Εζ, ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι, αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Ακολουθεί επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.  

 

3η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΩ – ΝΙΚΑΙΑ

 

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή με πρώτο μας σταθμό την πόλη των αστέρων του σινεμά, τις Κάννες. Βλέπουμε το γνωστό κτίριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, την παραλιακή Κρουαζέτ με τους φοίνικες, τη Rue St. Antoine και τα πολυτελή ξενοδοχεία. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διασχίσουν με τραινάκι το Ιστορικό Κέντρο και να αναρριχηθούν ως την κορυφή του λόφου Suquet για να απολαύσουμε και να απαθανατίσουμε την όμορφη θέα σε μια πανοραμική φωτογραφία.

Επόμενος σταθμός το Σαιν Τροπέ (Saint Tropez). Ένας θρύλος λέει ότι το όνομά του προέκυψε από ένα χριστιανό μάρτυρα, τον Άγιο Τροπέ, που στους διωγμούς του Νέρωνος αρνούμενος να απαρνηθεί την πίστη του αποκεφαλίστηκε και πέταξαν το πτώμα του σε μια βάρκα. Η βάρκα αυτή παρασύρθηκε από τα ρεύματα και προσάραξε στο σημείο που είναι σήμερα ο κόλπος και η πόλη. Τη δεκαετία του '50 η Μπριζίτ Μπαρντώ χάρισε στην πόλη τη διεθνή της ακτινοβολία, ενώ η σειρά ταινιών του Λουί ντε Φινές «Ο Χωροφύλακας του Σαιν Τροπέ», θα την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Ξεκινάμε τη βόλτα μας με τα πόδια για να δούμε και να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την πόλη, που είναι χτισμένη πάνω στα καταγάλανα νερά του κόλπου. Ακολουθεί το Πορτ Γκριμώ, ένα μικρό ψαροχώρι. Στην κορυφή

του λόφου μπορεί κανείς να δει το παλιό φρούριο της περιοχής,  σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαιν Τροπέ. Επιστροφή στη Νίκαια από τον αυτοκινητόδρομο. Διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ (Ολοήμερη εκδρομή)

 

Πρωινή αναχώρηση για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence), που βρίσκεται στην καρδιά της Προβηγκίας. Εκεί, οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν θερμά λουτρά που τόσο τους είχαν αδυναμία και τους έδωσαν το όνομα Aquae Sextiae (Νερά του Σέξτιου) προς τιμήν του στρατηγού Titus Sextius. Έτσι, το πρώτο συνθετικό του ονόματος της πόλης Aix en Provence προήλθε κατά παραφθορά από το Aquae Sextiae (Aix).

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και τη χωρίζει στη Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να περιπλανηθείτε σ’ αυτές ακολουθώντας τα βήματά του: είναι αποτυπωμένα στα χρυσά πλακάκια που φέρουν το όνομά του, διασκορπισμένα ανάμεσα στις πλάκες των δρόμων. 

Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510. Συνεχίσουμε για άλλα περίπου 30 χιλιόμετρα και φθάνουμε στη Μασσαλία (Marseille), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό Γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος αι. π.Χ.) και του χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007). Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre-Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ότι περίπου η Sacré-Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη. 

Το σούρουπο θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για τη Νίκαια. Διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΚΑΙΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Πρωινό ελεύθερο στην πόλη (check-out στις 12:00) για βόλτα και ψώνια και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 270 €
  Twin Room 749 € 270 €
  Triple Room 749 € 270 €
  Single Room 1059 € 270 €

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο ξενοδοχείο ΝΗ Nice 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος εξειδικευμένος στην περιοχή αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 270 €.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα. 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΑΖ 717

15/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:05

07:10

ΑΖ 348

15/04/2023

ΡΩΜΗ – ΝΙΚΑΙΑ

08:55

10:10

ΑΖ 355

19/04/2023

ΝΙΚΑΙΑ – ΡΩΜΗ

19:35

20:50

ΑΖ 722

19/04/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1