Skip to main content

Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας με τις ανθισμένες λεβάντες | 29.06.2023 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1250

Αναχώρηση: 29/6

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΙΚΑΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νίκαια, το «Παρίσι της Μεσογείου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην ειδυλλιακή περιοχή, κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais. Γύρω από το ξενοδοχείο μας και στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά, στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης), θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ. Ακόμη, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ανοικτά καταστήματα της πόλης, με ορμητήριο το κεντρικό μας ξενοδοχεία. Η Νίκαια όμως, ως πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, κρύβει πολλές ομορφιές. Είναι κομψή και δημοφιλής πόλη, ζωντανή και χαρούμενη, υπερήφανη για το παρελθόν και το παρόν της. Έχει πολλά μνημεία, εκκλησίες, μουσεία πάρκα και κήπους και μονοπάτια που από το ιστορικό της κέντρο κανείς μπορεί να βρεθεί στους γύρω λόφους για να θαυμάσει τη θέα της πόλης και της Κορνίς από τα ψηλά. Και φυσικά, η Νίκαια φημίζεται επίσης για την γαστρονομία της και τα exclusive εστιατόριά της. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΑΝΤΙΜΠ – ΜΟΝΑΚΟ – ΕΖ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η παραθαλάσσια Αντίμπ, ανάμεσα στις Κάννες και στη Νίκαια. Πόλη με μεγάλο παρελθόν (αποικία των Φοινίκων) αλλά και καταφύγιο του Νίκου Καζαντζάκη, που έζησε και έγραψε για ένα διάστημα εδώ. Εμείς σήμερα θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης του 16ου αιώνα., θα περάσουμε από τη λαϊκή αγορά (Marche Provencal) κοντά στην πύλη των αρχαίων τειχών της πόλης, από το Μουσείο Πικάσο (εξωτερικά) και το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά).

Σειρά έχει το Πριγκιπάτο του Μονακό και η πρωτεύουσά του, το Μόντε Κάρλο. Πολλοί λαοί υπήρξαν διαχρονικά κύριοι της περιοχής, μέχρι τον 13ο αιώνα όταν οι Γενοβέζοι την παραχώρησαν στον Οίκο των Γκριμάλντι. Στην περιήγησή μας θα δούμε από ψηλά τη μαρίνα με τα πανάκριβα γιοτ, θα κατεβούμε στο υπόγειο parking με το πούλμαν μας, θα πάρουμε το ασανσέρ και θα περπατήσουμε να θαυμάσουμε το περίφημο Καζίνο του Μόντε Κάρλο, χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Charles Garnier, το παρακείμενο ιστορικό ξενοδοχείο Hotel de Paris με το βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριο του διάσημου Alain Ducasse και την Όπερα του Μόντε Κάρλο, στην οποία έχει τραγουδήσει η Μαρία Κάλλας.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη). Θα πάμε στους Εξωτικούς Κήπους που σχεδιάστηκαν το 1933 και βρίσκονται στην κορυφή του λόφου ακριβώς δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο.

Ακολουθεί εξωτερική επίσκεψη πεζή στο παλάτι των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στο νεορωμανικό Καθεδρικό Ναό όπου είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ (εφόσον είναι ανοιχτός ο Ναός).

Επόμενος προορισμός μας για σήμερα είναι η μεσαιωνική καστρούπολη Εζ, ένας πανέμορφος οικισμός χτισμένο πάνω σε λόφο με απίστευτη θέα από παντού στην Κυανή Ακτή. Πέρα από τα καλοδιατηρημένα ανηφορικά μεσαιωνικά σοκάκια, στα οποία θα περπατήσουμε, η Εζ έχει 3 χαρακτηριστικά αξιοθέατα: τον ναό του Τιμίου Σταυρού του 14ου αιώνα, τον Εξωτικό Κήπο με θέα τη θάλασσα από ψηλά που είναι γεμάτος με τεράστιους κάκτους (όπως άλλωστε και ολόκληρη η πόλη) (είσοδος με εισιτήριο) και το… Μονοπάτι του Νίτσε, το καλντερίμι που σεργιάνιζε ο Γερμανός φιλόσοφος όταν έζησε στην Εζ.

Επιστροφή στη Νίκαια και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΕΝ ΜΑΞΙΜ – ΣΕΝ ΤΡΟΠΕ – ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή. Θα ξεκινήσουμε κατευθυνόμενοι προς το Σεν Τροπέ, με πρώτη στάση στο Πορτ Γκριμό (απόσταση 80 χιλιόμετρα), ένα μικρό χωριό-φρούριο των Γκριμάλντι, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαιν Τροπέ.

Το Πορτ Γκριμό, είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1960 από τον αρχιτέκτονα Φρανσουά Σποερί στο παραδοσιακό στυλ του Σεν Τροπέ με χρωματιστά σπίτια και γραφικά σοκάκια, χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Γκρις, πάνω σε μικρά κανάλια (όπως η Βενετία), στα οποία κυκλοφορούν οι ψαρόβαρκες. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τον ιερό Ναό του Φραγκίσκου της Ασίζης, εφόσον είναι ανοιχτός, και να ανεβούμε στο καμπαναριό, με ένα μικρό εισιτήριο, για να θαυμάσουμε τη θέα.

Αφού περιδιαβούμε τα κανάλια με τα χρωματιστά σπίτια που καθρεφτίζονται μέσα στο νερό, θα πάμε στο χωριουδάκι Σεν Μαξίμ για να πάρουμε το τοπικό πλοιάριο για μια απόσταση 20 λεπτών με προορισμό το γειτονικό Σαιν Τροπέ, στην αντίπερα όχθη του κόλπου. (Το καλοκαίρι η οδική πρόσβαση στο Σαιν Τροπέ είναι αδύνατη λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και το πλοιάριο είναι η καλύτερη λύση).

Το Σεν Τροπέ είναι το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας. Η ονομασία του ενδεχομένως να ανάγεται στα χρόνια του Νέρωνα αλλά η μεγάλη δόξα του ήρθε τον 20ο αιώνα. Η τουριστική κίνηση στο Σεν Τροπέ άρχισε τη δεκαετία του 1920, τη δεκαετία του '50 όμως συνέβη το μεγάλο μπαμ, με τη Μπριζίτ Μπαρντό και την ταινία «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» που γυρίστηκε εκεί. Ανάλογα συνέβαλε και ο Λουί ντε Φινές με τη σειρά ταινιών «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ».

To καραβάκι μας θα αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιοτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κάστρο με ένα μικρό εισιτήριο, το εστιατόριο των διασήμων Senequier στο λιμάνι καθώς και τον διάσημο εμπορικό δρόμο με τις φίρμες Francois Sibilli (Dior, Chanel, Louis Vuitton κ.α.). Το τοπικό παζάρι στην Place des Lices παραμένει ανοιχτό για ντόπιους και επισκέπτες περίπου μέχρι το μεσημέρι.

Αφού ξεναγηθούμε στο πανέμορφο και γραφικό Σεν Τροπέ με τα χρωματιστά σπίτια και τα γραφικά δρομάκια θα επιστρέψουμε με το πλοιάριο στο Σεν Μαξίμ και από εκεί θα κατευθυνθούμε οδικώς στις θρυλικές Κάννες για να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που εδώ και τόσες δεκαετίες τις έχουν καταστήσει τοπ προορισμό για το διεθνές τζετ σετ. Προτείνουμε βόλτα στο ιστορικό κέντρο των Καννών με τρενάκι το οποίο αναχωρεί δίπλα από το μέγαρο όπου κάθε Μάιο γίνεται το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Προτείνουμε για το σούρουπο την πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα στον λόφο των Καννών Le Suquet, στην παλιά πόλη, για να θαυμάσουμε τη θέα των νησιών στον κόλπο των Καννών. Η περιοχή ανήκε στο τάγμα των Κιστεριανών Μοναχών από τον 4ο μέχρι τον 16ο αιώνα. Στο νησί Saint Marguerite λειτουργούσε φυλακή με διάσημους κρατούμενους όπου λέγεται ότι φυλακίστηκε ο περίφημος «άνδρας με το σιδηρούν προσωπείο». Στη βάση του λόφου απλώνεται η περιοχή με τα εστιατόρια για κάθε άποψη και κάθε βαλάντιο όπου και θα απολαύσετε το δείπνο σας χαζεύοντας τη θάλασσα και τους περαστικούς.

Επιστροφή στη Νίκαια και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΕΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΓΚΡΑΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, τη Νίκαια, πόλη που ίδρυσαν Έλληνες από τη Μασσαλία γύρω στο 350 π.Χ. προς τιμήν της θεάς Νίκης. Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, η φυσική ομορφιά της περιοχής και το ήπιο μεσογειακό περιβάλλον προσέλκυσαν την προσοχή των βρετανικών ανώτερων τάξεων οπότε και ένας αυξανόμενος αριθμός αριστοκρατικών οικογενειών άρχισε να περνάει τους χειμώνες στη Νίκαια, μεταξύ αυτών και η βασίλισσα Βικτόρια. Όμως το κλίμα και η ομορφιά των τοπίων και της πόλης προσέλκυσαν και πλήθος καλλιτεχνών. Τακτικοί επισκέπτες ή και μόνιμοι κάτοικοι, κατά διαστήματα, υπήρξαν οι ζωγράφοι Μαρκ Σαγκάλ, Ανρί Ματίς, Νίκη ντε Σεν Φαλ και Αρμάν. Το έργο τους έχει τιμηθεί σε πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Μάρκ Σαγκάλ, το Μουσείο Ματίς και το Μουσείο Τέχνης της Νίκαιας.

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην πανέμορφη αυτή πόλη και φυσικά θα πάμε στη διάσημη παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλαί (Promenade des Anglais). Η ονομασία αυτή προέρχεται από τους βρετανούς αριστοκράτες παραθεριστές του 19ου αιώνα, οι οποίοι, με δικά τους έξοδα, κατασκεύασαν τη λεωφόρο για να απολαμβάνουν τον περίπατό τους στην παραλία. Στο ανηφορικό κομμάτι της λεωφόρου βρίσκεται το περίφημο λογότυπο της πόλης (I love Nice) για τη χαρακτηριστική φωτογραφία ενώ η λεωφόρος συνεχίζει για το μνημείο των Ηρώων, αφιερωμένο στους 4.000 νεκρούς στη διάρκεια των δυο παγκοσμίων πολέμων, καθώς και τον Όρμο των Αγγέλων, ένα απάνεμο λιμάνι, όπου ξεχειμώνιαζαν τα καράβια. Εδώ περνούσε το χειμώνα ο γνωστός ζωγράφος Ματίς, εδώ έγραψε τον περίφημο «Γλάρο» του ο Τσέχωφ. Ακριβώς δίπλα ο λόφος όπου κάποτε βρισκόταν το φρούριο της πόλης και σήμερα φιλοξενεί ένα μεγάλο πάρκο με μοναδική θέα της πόλης. Στο κέντρο της παλιάς πόλης ο περίφημος καθεδρικός Ναός Saint Separate με την πιο γνωστή πλατεία Rosetti ακριβώς μπροστά με τα μοναδικά στενά όπως και η λαϊκή αγορά της πόλης όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την περίφημη τηγανίτα Socca, να περιδιαβείτε την αγορά των λουλουδιών και να θαυμάσετε το μοναδικό κτίριο της όπερας.

Αμέσως μετά θα πάμε στη φημισμένη μεσαιωνική καστρόπολη Σεν Πωλ ντε Βανς, από τις αρχαιότερες στη νότια Γαλλία, χτισμένη πάνω σε λόφο απ’ όπου φαίνεται πανοραμικά ο Κόλπος της Νίκαιας. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στην καστρόπολη, είναι η εκκλησία Σεν Σαρλ & Σεν Κλοντ του 17ου αιώνα, η οποία περιέχει τις σύγχρονες τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε το 2013 ο Γάλλος ζωγράφος Πολ Κοντ.

Θα συνεχίσουμε με την Γκρας, την πόλη της Προβηγκίας στην οποία εδώ και αιώνες παρασκευάζονται τα αιθέρια έλαια των ακριβότερων αρωμάτων στον κόσμο. Και αυτή η πόλη είναι μνημείο της UNESCO και ονομάζεται επίσης Πρωτεύουσα των Αρωμάτων. Η ιστορία της αρωματοποιίας στην Γκρας έχει τις ρίζες της στον Μεσαίωνα, όταν φημιζόταν για την επεξεργασία του δέρματος. Στην πορεία οι τεχνίτες της Γκρας επικεντρώθηκαν στην παρασκευή αρωμάτων και αιθέριων ελαίων από γιασεμί, τριαντάφυλλο, ανθό πορτοκαλιού, μιμόζα, λεβάντα και μυρτιά που ευδοκιμούν στην περιοχή. Εμείς σήμερα θα επισκεφτούμε το ιστορικό εργοστάσιο αρωμάτων του γαλλικού οίκου Fragonard που χτίστηκε τον 19ο αιώνα.

Επιστροφή στη Νίκαια. Μια τελευταία ευκαιρία να δοκιμάσετε μια πεντανόστιμη πίτσα στους πρόποδες του λόφου της παλιάς πόλης ή να απολαύσετε ένα ποτό σε μια από τις διάσημες παραλίες. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΒΑΛΕΝΣΟΛ (ανθισμένες λεβάντες) – ΓΚΡΕΟΥ ΛΕ ΜΠΕΝ

Θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην Προβηγκία με κατεύθυνση νοτιοανατολικά, προς την ιστορική ρωμαϊκή λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς, μία πολύ όμορφη μεσαιωνική πόλη. Τα πιο εμβληματικά αξιοθέατά της είναι το Δικαστικό Μέγαρο και το Δημαρχείο, κτίριο κλασικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα, που περιλαμβάνει περίτεχνα ξυλόγλυπτα και ταπισερί. Δίπλα του στέκεται ένας πύργος-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και οι ρωμαϊκές θερμές πηγές.

Στην ξενάγησή μας θα τα δούμε όλα αυτά και φυσικά θα περπατήσουμε την κεντρική λεωφόρο Μιραμπό έναν από τους ωραιότερους ίσως ευρωπαϊκούς πεζοδρόμους, με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια που διατρέχουν τις άκρες του και αρχοντικά του 17ου και 18ου αιώνα. Η Μιραμπό, διακοσμημένη με πολλά σιντριβάνια, ακολουθεί τη γραμμή των αρχαίων τειχών και χωρίζει τη νέα πόλη από τη μεσαιωνική. Στη βόλτα μας θα δούμε και τη θρυλική μπυραρία Deux Garçons, που χτίστηκε το 1792, θα φωτογραφήσουμε τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης που είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια και ακριβές μπουτίκ, θα σταθούμε να παρατηρήσουμε τις πελώριες

ξυλόγλυπτες πόρτες και θα αγοράσουμε τα τοπικά σαπούνια Μασσαλίας με αρώματα λουλουδιών, τα μυρωδάτα λικέρ, την παραδοσιακή λαδόπιτα, τους χουρμάδες και τα ξερά σύκα, τα καλισόν, παραδοσιακά αμυγδαλωτά σε σχήμα κωνικό όπως και τα γλυκό κουταλιού πορτοκάλι με ολόκληρα κομμάτια πορτοκαλιού!

Επόμενος σταθμός για σήμερα η περιοχή της Βαλενσόλ, για να δούμε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τις εκτάσεις με τις ανθισμένες λεβάντες, το σήμα-κατατεθέν της Προβηγκίας, που διαχρονικά έχουν εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες. Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δούμε το φαινόμενο αυτό, με τις αχανείς εκτάσεις που λάμπουν από το έντονο μωβ χρώμα της ανθισμένης λεβάντας, μία εικόνα που θα εντυπωθεί για πολύ καιρό στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο της καρδιάς μας. Θα περπατήσουμε και θα βγάλουμε φωτογραφία στα χωράφια με τις στοιχισμένες στη σειρά λεβάντες, η έκταση των οποίων είναι απέραντη!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην Γκρεού λε Μπεν (Greoux-les-Bains). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση..

 

6η ημέρα: ΓΚΡΕΟΥ ΛΕ ΜΠΕΝ – ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΡΛ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Αναχωρούμε σήμερα για να επισκεφθούμε δύο από τις πιο όμορφες, και ιδιαίτερα σημαντικές, πόλεις της Προβηγκίας, την Αβινιόν και την Αρλ.

Πρώτος μας σταθμός η Αβινιόν, ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, χτισμένη κι αυτή πάνω στον Ροδανό ποταμό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί «Εξορία της Αβινιόν», επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της.

Εμείς θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε εξωτερικά το μεγαλύτερο γοτθικό ανάκτορο του κόσμου, το Παπικό Ανάκτορο, του 14ου αιώνα. Πολλοί το αποκαλούν και Το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου. Θα πάμε επίσης να δούμε πανοραμικά την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα μαζί με το Παπικό Ανάκτορο και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Place de l’ Horloges με το επιβλητικό Δημαρχείο της πόλης, την όπερα, καφέ κι εστιατόρια.

Επόμενος σταθμός στη σημερινή διαδρομή μας είναι η πόλη Αρλ, διάσημη χάρη στον Βίνσεντ Βαν Γκονγκ που έζησε εδώ για 16 μήνες, όπου και φιλοτέχνησε 300 πίνακες και σκίτσα. Η πόλη της Αρλ είναι χτισμένη στις όχθες του Ροδανού Ποταμού. Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής: Όλα τα μνημεία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική Πλατεία της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τροφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η Αρένα της πόλης είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Μονπελιέ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΟΝΠΕΛΙΕ: εκδρομή στη ΝΙΜ

Ξεκινάμε την ημέρα μας με εκδρομή στη Νιμ, πόλη με πλούσια αξιοθέατα. Θα περάσουμε, μεταξύ άλλων, από τη Ρωμαϊκή Αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αμφιθέατρα στον κόσμο. Αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στις κερκίδες χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της πεζοδρομημένης στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι ο αρχαίος ναός με την ονομασία Τετράγωνος Οίκος, ο οποίος χτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Νιμ σώζεται και ο Μέγας Πύργος, το μόνο τμήμα που απέμεινε από τις οχυρώσεις του Αυγούστου.

Δύο ακόμη ξεχωριστά μνημεία της πόλης είναι η Ρωμαϊκή Πύλη του Αυγούστου και ο Μεσαιωνικός Καθεδρικός της Παναγίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να δοκιμάστε τις περίφημες tartines (ανοιχτά ψημένα σάντουιτς) με τοπικό κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα και ντομάτα, τις picholines τοπικές πράσινες ελιές και την τοπική σπεσιαλιτέ που είναι ο μπακαλιάρος!

Επιστρέφουμε στην πανέμορφη πόλη του Μονπελιέ, γνωστή για τη μεσαιωνική της παράδοση, τα δαιδαλώδη καλντερίμια της, τον αρχιτεκτονικό πλούτο αλλά και τη φρεσκάδα που της χαρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές. Θα γνωρίσουμε την πόλη απολαμβάνοντας τη βόλτα μας. Στο Πανεπιστήμιο της πόλης φοίτησαν ο Πετράρχης, ο Νοστράδαμος και ο Ραμπελαί. Σήμερα υπολογίζεται ότι το ¼ του πληθυσμού αποτελείται από φοιτητές. Το περίφημο υδραγωγείο της πόλης Saint Clement χτίστηκε το 1776. Οι εκκλησίες της πόλης μάς θυμίζουν τους θρησκευτικούς πολέμους Καθολικών και Ουγενότων. Αργά το απόγευμα μην παραλείψετε μια βόλτα στον εμπορικό δρόμο Rue de la Loge κι έναν καφέ στην κεντρική πλατεία βλέποντας τους περαστικούς. Must αποτελεί μια επίσκεψη στους τοπικούς φούρνους για να δοκιμάσετε τα χειροποίητα κρουασάν, το ελιόψωμο και πλήθος ειδών από γαλλική σφολιάτα! Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και φεύγουμε για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι, και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας) και του διάσημου χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007).

Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα ανεβούμε τα σκαλοπάτια για να δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacre Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρίστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι της Πόλης όπου βρίσκεται το Δημαρχείο καθώς και το εμπορικό κέντρο της πόλης. Σε κοντινό σημείο, σα να είναι σε μια πλατεία κρυμμένη, η Όπερα της πόλης. Ανηφορικά στενά δρομάκια διασχίζουν την παλιά πόλη.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1250 € 390 €
  Twin Room 1250 € 390 €
  Triple Room 1250 € 390 €
  Single Room 1878 € 390 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις. 
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο ξενοδοχείο NH Nice 4*.
  • 1 διανυκτέρευση στην Γκρεού λε Μπεν, στο Villa Castellane 4*.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μονπελιέ, στο ξενοδοχείο Mercure Centre Antigone 4*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Βόλτα-μεταφορά  με πλοιάριο από το Σεν Μαξίμ στο Σεν Τροπέ.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 390
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 690

29/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ

16:05

17:40

Α3 695

06/07/2023

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:40

22:15