Skip to main content

Ονειρικό Παρίσι, το άλλο Παρίσι με Νορμανδία και κάστρα του Λίγηρα | Καλοκαίρι- Νοέμβριος 2022 απο 629-889€

21/7, 31/8, 24/10, 26/10, 10/11, 25/11

 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • εξαιρετικές πτήσεις με την αξιοπιστία της Air France η οποία μας χαρίζει γεμάτες ημέρες στο ταξίδι.
  • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη ξενάγηση του Παρισιού και μία δεύτερη «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
  • Δίνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!
  • Πηγαίνουμε και στο περίφημο Μουσείο των Αρωμάτων για να μάθουμε την ιστορία του αρώματος που άρχισε 5000 χρόνια πριν και να δούμε τα προσωπικά αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας!
  • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην ιστορική Νορμανδία και επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα Ρουέν (όπου κάηκε η Ιωάννα της Λωρραίνης) αλλά και τα απίθανα αριστοκρατικά θέρετρα Ντοβίλ και Τρουβίλ
  • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην εμβληματική Κοιλάδα του Λίγηρα και επισκεπτόμαστε εξαίσια αναγεννησιακά κάστρα!
  • Απολαμβάνουμε μία ελεύθερη ημέρα στο Παρίσι για να ανακαλύψουμε την Πόλη του Φωτός σε χαλαρούς ρυθμούς. Εναλλακτικά, την ημέρα αυτή παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στην Ντίσνεϊλαντ!
  • Μένουμε σε πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο (Le Meridien  Etoile 4* sup), λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champs Elysées και Novotel Tour Eiffel 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας ανάλογα με την αναχώρηση.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα-Παρίσι (1η ξενάγηση)

Άφιξη στο Παρίσι νωρίς το πρωί. Μεταφορά και τα­κτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία θα ξεκινή­σουμε για μία πλήρη και πολύ εκτεταμένη ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός. Φυσικά θα αρχίσουμε με το Νο1 έμβλημα του Παρι­σιού, δηλαδή τον Πύργο του Άιφελ. Οπωσδήποτε τον γνωρίζετε, όπως και πιθανότατα τον γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν αυτόν τον πλανήτη. Κα­τασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ με αφορμή τη μεγάλη Διεθνή Έκθεση του Παρι­σιού με θέμα την Τεχνολογία και την Πρόοδο, που έ­γινε το 1900 αλλά και για τον εορτασμό των 100 χρό­νων από τη Γαλλική Επανάσταση. Ο πύργος έχει ύ­ψος 324 μέτρα και λειτούργησε ως η μεγάλη είσοδος στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως. Για την εποχή του το κτίσμα θεωρήθηκε υπερβολικά πρωτοποριακό και ακαλαίσθητο.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1900 συμμετείχε και η Ελλάδα, ως νε­οσύστατο κράτος, με τα λικέρ και τα κονιάκ της πατρι­νής Ποτοποιίας Νικολάου Καλλικούνη, η οποία είχε ι­δρυθεί το 1850. Το ελληνικό περίπτερο βρισκόταν στο Grand Palais (Μεγάλο Παλάτι), το οποίο θα δούμε κατά την ξενάγησή μας αμέσως μετά. Ο Νικόλαος Καλλικούνης στην έκθεση κέρδισε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων του. Τόσο το Grand Palais όσο και το Petit Palais (Μικρό Παλάτι) που θα δούμε μαζί (βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο), χτί­στηκαν ως εκθεσιακοί χώροι με αφορμή τη Μεγάλη Διεθνή Έκθεση. Σήμερα λειτουργούν αμφότερα ως μουσεία καλών τεχνών.

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι τα Ιλίσια Πεδία ή αλλιώς Champs Elysées. Πρόκειται για τη δια­σημότερη λεωφόρο του Παρισιού και, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, την ωραιότερη του κό­σμου. Κατασκευάστηκε από τον Λουδοβίκο 14ο το 1667 ως συνέχεια των Κήπων του Κεραμικού. Ο Λου­δοβίκος κατοικούσε στο Παλάτι του Κεραμικού. Η ονο­μασία Ιλίσια Πεδία προέρχεται από την ελληνική μυθο­λογία. Η λεωφόρος καταλήγει στην, επίσης διάσημη, Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκεύασε ο Ναπολέων περίπου 2 αιώνες μετά. Επέλεξε το συγκεκριμένο ση­μείο επειδή η περιοχή ήταν τόπος κατοικίας του προτού στεφθεί αυτοκράτορας.

Ακολουθεί το Μέγαρο των Απομάχων, ένα μεγαλειώ­δες σύμπλεγμα μουσείων και μνημείων, το οποίο κα­τασκευάστηκε επί Λουδοβίκου 14ου. Η αρχική χρήση των εγκαταστάσεων ήταν ως νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης των αναπήρων πολέμου. Σήμερα εκεί υπάρχει και μαυσωλείο για τους μεγάλους Γάλλους πολιτικούς και στρατηγούς, όπως ο Ναπολέων. Η δε περιοχή των Απομάχων, όσον αφορά την αγορά ακι­νήτων, είναι η πιο ακριβή σε ολόκληρο το Παρίσι, ίσως και στον κόσμο.

Φυσικά από την ξενάγησή μας στην Πόλη του Φωτός δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη Παναγία των Πα­ρισίων, ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα. Η κατασκευή της ολο­κληρώθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Στις 2 Δεκεμ­βρίου του 1804 στον ναό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Όμως η Παναγία των Παρι­σίων έγινε παγκοσμίως διάσημη χάρη στο ομώνυμο επικό γοτθικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό που εκδόθηκε το 1831 και σήμερα θεωρείται ένα από τα ση­μαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογο­τεχνίας.

Αμέσως μετά θα πάμε στο Πάνθεον, ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Η ονομασία του είναι ελληνική και η αρχιτεκτο­νική του φέρει στοιχεία κορινθιακού ρυθμού. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λουδοβίκο 15ο, αρχικώς ως ναός αφιερωμένος στην Αγία Ζενεβιέβ, την πολιούχο των Παρισίων, με σκοπό να φιλοξενήσει το λείψανό της. Τελικά όμως, μετά από πολλές τροποποιήσεις, χρησιμεύει σήμερα ως ένα μη θρησκευτικό μαυσωλείο διακεκριμένων Γάλλων πολιτών (Βολτέρος, Ρουσό, Μαρά, Ζολά, Μαλρώ, Δουμάς κ.α.)

Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη διάσημη Αποβά­θρα Ορσέ (Quai d’ Orsay), που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Σηκουάνα. Εκεί θα δούμε το Υπουργείο Εξω­τερικών της Γαλλίας όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι διατυπώσεις για τη σύνταξη της Συνθήκης των Βερσαλλιών που έθεσε τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πό­λεμο το 1919. Επιπλέον ο δρόμος της αποβάθρας είναι πασίγνωστος και λόγω των ζωγράφων που στήνουν εκεί ιστορικά τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν – αυτή η σκηνή είναι ορόσημο που βλέπουμε σε όλες τις ται­νίες που έχουν κατά καιρούς γυριστεί στο Παρίσι.

Ένας ακόμα σταθμός μας για σήμερα είναι το Τροκα­ντερό. Πρόκειται για τον λόφο στη Δυτική Όχθη που έ­λαβε αυτή την ονομασία το 1823, προς τιμήν της μά­χης του Τροκαντερό στην Νότια Ισπανία, στην οποία το οχυρωμένο ομώνυμο νησάκι κατελήφθη από τα γαλλικά στρατεύματα. Πριν από τότε ο λόφος ονομα­ζόταν Σαγιό. Το 1878 στο Τροκαντερό είχε χτιστεί το ο­μώνυμο παλάτι, ως εκθεσιακός χώρος για τη Διεθνή Έκθεση που έλαβε χώρα την ίδια χρονιά. Εν συνεχεία, για τους σκοπούς της Διεθνούς Έκθεσης του 1837 το Παλάτι του Τροκαντερό κατεδαφίστηκε για να χτιστεί στη θέση του το Παλάτι του Σαγιό, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Στους Κήπους του Τροκαντερό θα δούμε και το εντυπωσιακό Σιντριβάνι της Βαρσοβίας. Διαθέτει 12 υδάτινες στήλες που φτάνουν τα 12 μέτρα, 24 μικρότερα σιντριβάνια που το νερό τους φτάνει τα 4 μέτρα και 10 υδάτινες καμάρες. Στο άκρο που βλέπει στον Σηκουάνα, υπάρχουν 20 κανόνια νερού, που ε­κτοξεύουν με πίεση πίδακες νερού 50 μέτρων προς τον πύργο του Άιφελ.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

Ημέρα 2η: Ξενάγηση στα Μουσεία (Λούβρο – Μουσείο των Αρωμάτων)

Το Παρίσι είναι μια παγκόσμια μητρόπολη των τεχνών και φυσικά σε αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πτυχή του. Η έννοια του μουσείου εκεί ξεπερνά κατά πολύ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε ως μουσείο. Η σημερινή μας ξενάγηση λοιπόν, θα αρχίσει με το λεγόμενο μου­σείο των μουσείων, το Λούβρο, που είναι ίσως το ση­μαντικότερο του κόσμου και σίγουρα το διασημότερο.

Το Λούβρο βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, χτίστηκε το 1190 και αρχικά ήταν οχυρό. Αργότερα, μέσα στον μεσαί­ωνα, μετατράπηκε σε ανάκτορο και εκεί άρχισαν να φι­λοξενούνται οι βασιλικές συλλογές. Ως μουσείο λει­τούργησε μετά τη Γαλλική Επανάσταση και συγκεκρι­μένα τον Αύγουστο του 1793. Τότε τα 3/4 των εκθεμά­των του προέρχονταν από τις βασιλικές συλλογές και το υπόλοιπο 1/4 προερχόταν από την κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία και τη δήμευση της περιου­σίας των ευγενών της χώρας.

Εν συνεχεία τα εκθέματα αυξήθηκαν θεαματικά κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας ονειρευόταν να δημιουργήσει στο Πα­ρίσι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Κατά τις εκ­στρατείες του λοιπόν καθιέρωσε στους όρους ειρή­νης πολεμική αποζημίωση σε είδος και, συγκεκριμένα, σε έργα τέχνης που εκτιμούνταν από Γάλλους ειδι­κούς. Τότε προστέθηκαν στο Λούβρο αναρίθμητες αρχαιότητες από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Ανάμεσα σε όσα πήρε ο Ναπολέοντας ήταν και μια τεράστια ελαιογραφία του Πάολο Βερονέζε σε καμβά, «Ο Γάμος στην Κανά», διαστάσεων 9 Χ 6 μέ­τρων, που κοσμούσε ιταλικό μοναστήρι και την οποία ο Γάλλος ηγέτης έκοψε στα δύο ώστε να μπορέσει να τη μεταφέρει στο Παρίσι. Το έργο αυτό δεν επιστρά­φηκε ποτέ στην Ιταλία. Πέρα όμως από όσα πήρε ο Ναπολέοντας κάνοντας αφαίμαξη ειδικά στις ιταλικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής, σημαντική εισ­ροή εκθεμάτων σημειώθηκε και χάρη στις ανασκαφές που έγιναν με πυρετώδεις ρυθμούς από Γάλλους αρ­χαιολόγους τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Ανάμεσα σε αυτά τα εκθέματα είναι η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.

Σήμερα στο Λούβρο εκτίθενται 35.000 έργα τέχνης, αλλά οι συλλογές του αριθμούν συνολικά τα 445.000 κομμάτια. Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου καταλαμ­βάνουν έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων. Οι δε ελ­ληνικές συλλογές καλύπτουν 25 αίθουσες... Όλα αυτά τα θα δούμε μαζί με τον Έλληνα αρχηγό μας ο οποίος θα μας κατατοπίσει απόλυτα για το καθετί από αί­θουσα σε αίθουσα.

Μετά την τεράστια εμπειρία του Λούβρου, ακολουθεί μία ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μου­σείο των Αρωμάτων ή αλλιώς Μουσείο Fragonard. Κατ’ αρχάς το Παρίσι, εκτός από Πόλη του Φωτός εί­ναι και η Πόλη των Αρωμάτων, αφού εκεί καθιερώθηκε η έννοια του αρώματος όπως το ξέρουμε σήμερα. Ο Fragonard είναι ένας από τους πρώτους οίκους αρω­ματοποιίας του 20ού αιώνα. Ιδρύθηκε το 1926 στην πόλη Γκρας που βρίσκεται στην Κυανή Ακτή. Η Γκρας σήμερα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολι­τιστικής κληρονομιάς από την UNESCO επειδή εκεί πα­ράγονται εδώ και αιώνες όλα τα γαλλικά αρώματα. Ο οίκος Fragonard πήρε την ονομασία του από τον διά­σημο Γάλλο ζωγράφο Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ που γεννήθηκε και έζησε στην Γκρας. Ιδρύθηκε από τον ευ­γενή Ευγένιο Φους και έχει ως έδρα μία από τις παλιό­τερες αρωματοποιίες της Γκρας που χτίστηκε το 1841 από τον αρωματοποιό Κλοντ Μοτέ. Στο Μουσείο των αρωμάτων που θα επισκεφτούμε στο Παρίσι, θα δούμε μία πολύ μεγάλη συλλογή από τα σπουδαιό­τερα αρώματα στην ιστορία της αρωματοποιίας αλλά και πολλά σχετικά εκθέματα που θα μας μεταφέρουν 5.000 χρόνια πίσω. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε και τα αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας.

Αν κάποιοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το Μουσείο των Αρωμάτων, μπορούν εναλλακτικά να απολαύσουν κρουαζιέρα με μπατό στον Σηκουάνα!

Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδο­χείο μας. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

Ημέρα 3η: Εκδρομή στη Νορμανδία

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Νορμανδία, την περιοχή βόρεια του Παρισιού όπου εκβάλλει ο Σηκου­άνας. Εκεί έδρασε η Ιωάννα της Λωρραίνης και εκεί έ­λαβε χώρα η μεγάλη απόβαση των Συμμαχικών Δυνά­μεων που σήμανε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέ­μου με την κατάρρευση του Δυτικού Μετώπου των στρατευμάτων του Χίτλερ.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι η Ρουέν, η παραδο­σιακή ιστορική πρωτεύουσα της Νορμανδίας, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας και ολόκλη­ρης της μεσαιωνικής Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα. Τον Μεσαίωνα ήταν η έδρα του Νορ­μανδικού Δουκάτου και εκεί, το 1431, κάηκε η Ιωάννα της Λωρραίνης ως μάγισσα. Το σπουδαιότερο κτίσμα στην πόλη είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός όπου φυλάσσεται η καρδιά του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρ­δου Α΄ του Λεοντόκαρδου. Ο ναός είναι διακοσμημέ­νος με τοιχογραφίες του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζω­γράφου Κλοντ Μονέ αλλά υπέστη σοβαρές κατα­στροφές με τους βομβαρδισμούς των συμμάχων στη μάχη της Νορμανδίας το 1944.

Στη Ρουέν υπάρχει επίσης η εκκλησία της Ιωάννας της Λωρραίνης, με τοιχογραφίες που δείχνουν τη σκηνή του μαρτυρικού της θανάτου. Ένα ακόμη αξιοθέατο της πόλης είναι το Μουσείο Καλών Τεχνών στο οποίο εκτίθεται πλήθος έργων του Κλοντ Μονέ. Επόμενος σταθμός μας στη Νορμανδία είναι η παρα­θαλάσσια πόλη Ονφλέρ, θέρετρο στη θάλασσα της Μάγχης. Νότια της Ονφλέρ βρίσκονται οι ιστορικές παραλίες της Συμμαχικής Απόβασης και βόρεια οι ε­κβολές του Σηκουάνα με την περίφημη Γέφυρα της Νορμανδίας. Η ίδια η Ονφλέρ είναι μια παραδοσιακή και ήσυχη κωμόπολη που θυμίζει άλλες εποχές. Ιδρύ­θηκε από τους Βίκινγκς και μέχρι τα μέσα του 12ου αιώνα ήταν σημαντικός εμπορικός κόμβος μεταφο­ράς εμπορευμάτων από τη Ρουέν προς την Αγγλία. Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι: Η καθολική εκκλη­σία της Αγίας Αικατερίνης που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και είναι η μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στη Γαλλία. Το κτίριο του παλιού Φρουραρχείου στην είσοδο του λι­μανιού που χρονολογείται πριν από το 1600. Και τέλος το Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται σε μια μικρή εκ­κλησία του 15ου αιώνα. Καθ οδόν περνάμε από την Τρουβίλ, το πρώτο αριστοκρατικό θέρετρο της Γαλλίας το οποίο αναπτύχθηκε επί αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα, πριν την Ντοβίλ. Ήταν το αγαπημένο θέ­ρετρο του Φλομπέρ και του Προυστ και ο Μονέ έχει ζωγραφίσει εκεί τις διασημότερες σκηνές διακοπών της αριστοκρατίας. Άφιξη στην όμορφη Ντοβίλ, το διάσημο αριστο­κρατικό μπελ επόκ θέρετρο της Γαλλίας στην Ανθι­σμένη Ακτή της Νορμανδίας. Άρχισε να λειτουργεί ως θέρετρο τον 19ο αιώνα με εμπνευστή τον Δούκα ντε Μορνί ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει εκεί το βασί­λειο της κομψότητας! Όπερ και εγένετο. Στην Ντοβίλ ά­νοιξε το πρώτο της κατάστημα η Κοκό Σανέλ το 1913. Η πόλη διαθέτει μία φημισμένη παραλία 2 χλμ. η οποία συνδέεται με έναν ξύλινο διάδρομο, την Πλανς, που εί­ναι γεμάτη με κομψά αποδυτήρια-καμπίνες του 1920. Επίσης η πόλη φημίζεται για τα γήπεδα γκολφ, τον ιπ­πόδρομο, το μεγάλο καζίνο και το Φεστιβάλ Αμερικα­νικού Κινηματογράφου κάθε Σεπτέμβριο. Η Ντοβίλ τόσο τον 19ο αιώνα όσο και τον 20ο υπήρξε μαγνήτης για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και την παγκόσμια πλουτοκρατία. Μετά από τις ξεναγήσεις μας στις εκπληκτι­κές αυτές πόλεις της ιστορικής και βαθιά αριστοκρατι­κής Νορμανδίας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η: Ελεύθερη μέρα στο Παρίσι και βόλτες με τον αρχηγό μας ή Προαιρετική εκδρομή στη Ντίσνεϊλαντ

Σήμερα θα απολαύσουμε την Πόλη του Φωτός με ε­λεύθερο πρόγραμμα μαζί με τον αρχηγό μας. Θα κά­νουμε βόλτες στα καταστήματα, ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην παγκόσμια μητρόπολη της μόδας. Θα περιηγηθούμε στη Δεξιά και στην Αριστερή Όχθη του Σηκουάνα – η δεξιά είναι η πιο αριστοκρατική, γε­μάτη παλάτια και μνημεία, και η αριστερή είναι ιστο­ρικά η αγαπημένη των διανοούμενων και των καλλιτε­χνών. Θα επισκεφτούμε αν θέλουμε την Αποβάθρα Ορσέ και τον Πύργο του Άιφελ καθώς και πανέμορφες γραφικές συνοικίες. Γενικώς θα γνωρίσουμε το Παρίσι από μέσα και θα ζήσουμε τη μαγική του ατμόσφαιρα.

Είναι μοναδική ευκαιρία επίσης να έρθουμε στην συ­νοικία της Μονμάρτρης, την αγαπημένη όλων των καλλιτεχνών που πέρασαν ποτέ από το Παρίσι. Μπο­ρούμε να περπατήσουμε στα δρομάκια που σύχναζε η Αμελί και να ανέβουμε στον λόφο της Σάκρε Κερ με την πανέμορφη ομώνυμη εκκλησία από όπου η πανο­ραμική θέα στο Παρίσι είναι ασυναγώνιστη!

Εναλλακτικά, αντί για μία ελεύθερη ημέρα στο Παρίσι, σας προτείνουμε μία εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, έναν αληθινό παράδεισο για μι­κρούς και μεγάλους!

Η Disneyland Paris (πρώην Eurodisney) βρίσκεται περί­που 32 χλμ ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Ά­νοιξε τις πύλες της το 1992 και αποτελεί μία ολόκληρη πόλη από θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέ­ντρα, εστιατόρια και συγκροτήματα ψυχαγωγίας, όλα φυσικά εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο των η­ρώων του Ντίσνεϊ. Υπολογίζεται πως σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της, η Disneyland Paris έχει υποδεχθεί πάνω από 320 εκατομμύρια επισκεπτών!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΝΤΙΣΝΕΪΛΑΝΤ: Η συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή στην Ντίσνε­ϊλαντ μπορεί να πραγματοποιηθεί με δήλωση συμμετοχής και πριν την αναχώρηση από την Αθήνα, και με καταβολή του κόστους εισιτηρίου στο Παρίσι. Κόστος: €130/ενήλικος/1 πάρκο ή €155/ενήλικος/2 πάρκα, €120/παιδί/1 πάρκο και €145/παιδί/2 πάρκα. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και προς την Ντίσνεϊλαντ. Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε νωρίτερα στο Παρίσι, με ατομικά έξοδα, θα σας εξυ­πηρετήσει ο σταθμός RER τραίνου, δίπλα ακριβώς στη Ντίσνεϊλαντ.

Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

Ημέρα 5η: Εκδρομή στα Κάστρα του Λίγηρα (Σενονσό, Αμπουάζ, Σαμπόρ)

Η Κοιλάδα του Λίγηρα βρίσκεται στην κεντρική Γαλλία. Έχει μήκος 280 χλμ. και έκταση 800 τ.χλμ. Αναφέρεται ως το Λίκνο και ο Κήπος της Γαλλίας, λόγω της αφθο­νίας σε αμπελώνες, οπωρώνες με κερασιές και καλ­λιέργειες αγκινάρας και σπαραγγιών, παράλληλα προς τις όχθες του ποταμού. Η κοιλάδα αυτή που είναι αξιοσημείωτη για τις ιστορικές πόλεις, την αρχιτεκτο­νική και τα κρασιά της κατοικείται από τη Μέση Παλαι­ολιθική περίοδο. Νο1 αξιοθέατό της όμως είναι τα πε­ρίφημα Κάστρα του Λίγηρα που χτίστηκαν στη διάρ­κεια της Γαλλικής Αναγέννησης, όταν η αυλή των Γάλ­λων βασιλέων ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή. Για τους παραπάνω λόγους το κεντρικό τμήμα της Κοιλά­δας του Λίγηρα βρίσκεται στον κατάλογο με τα Μνη­μεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πρώτος σταθμός μας σήμερα στην ειδυλλιακή κοι­λάδα είναι το Κάστρο Σενονσό κοντά στο ομώνυμο χωριό. Το κάστρο αναφέρεται σε ιστορικές πηγές για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα. Ωστόσο ξαναχτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω στην εγκαταστάσεις ενός νερό­μυλου και σχηματίζει γέφυρα που διασχίζει το ποτάμι, σε γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κάστρο αυτό, μαζί με τους κήπους του, είναι το πιο επισκέψιμο στη Γαλλία μετά τις Βερσαλλίες.

Ακολουθεί η πόλη Αμπουάζ, πολύ κοντά στο Σε­νονσό, η οποία είναι χτισμένη πάνω στις όχθες του Λίγηρα. Σήμερα θα δούμε εκεί μία πανέμορφη και ή­συχη πολίχνη, ωστόσο τον Μεσαίωνα υπήρξε έδρα της γαλλικής βασιλικής αυλής και ως εκ τούτου έζησε αρκετούς δοξασμένους αιώνες. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο Κάστρο-Ανάκτορο Αμπουάζ και πολύ κοντά σε αυτό το κάστρο Κλος Λισέ το οποίο επικοι­νωνεί με το Αμπουάζ με υπόγεια σήραγγα. Στο Κλος Λισέ έζησε, δημιούργησε και πέθανε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, οποίος εγκαταστάθηκε εκεί ως προσκεκλημέ­νος του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ το 1516. Από το 1855 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο για τη ζωή και το έργο του Ντα Βίντσι.

Ένα άλλο καλλιτεχνικό αξιοθέατο της πόλης είναι το περίφημο σιντριβάνι του γερμανού ντανταϊστή εικα­στικού και ποιητή Μαξ Έρστ, οποίος έζησε για αρκετά χρόνια στη γειτονική Τουρέν. Το έργο κατασκευάστηκε το 1967 και βρίσκεται μπροστά στην εμπορική πλατεία της πόλης. Ο τίτλος του γλυπτού σιντριβανιού είναι «Στους κατάπτυστους, στους γελοίους, στην ιδιο­φυία»…

Τελευταίος σταθμός μας σήμερα στην Κοιλάδα του Λίγηρα είναι το περίφημο Κάστρο Σαμπόρ, ένα από τα διασημότερα παγκοσμίως πάνω στην κοιλάδα, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Χτίστηκε κατ΄εντολή του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ σε αναγεννη­σιακό στυλ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μάλιστα λέγεται ότι τις εργασίες και τα σχέδια ενέκρινε και ο Λε­ονάρντο ντα Βίντσι. Πάντως είναι το μεγαλύτερο κά­στρο στον Λίγηρα και χτίστηκε σαν βασιλική κατοικία για την εποχή του κυνηγιού. Επιστροφή στο Παρίσι και διανυκτέ­ρευση.

 

Ημέρα 6η: Παρίσι – Αθήνα

Σήμερα το πρωινό μας είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε λίγο ακόμη το πανέμορφο Παρίσι. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αθήνα.

 

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 250 €
  Twin Room 749 € 250 €
  Triple Room 749 € 250 €
  Single Room 1129 € 250 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 Ημέρες - Μεσημεριανή επιστροφή - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 250 €
  Twin Room 799 € 250 €
  Triple Room 799 € 250 €
  Single Room 1179 € 250 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 Ημέρες – Πρωινή Επιστροφή - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 250 €
  Twin Room 799 € 250 €
  Triple Room 799 € 250 €
  Single Room 1179 € 250 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 Ημέρες - Δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Παρίσι - Τιμή από 889€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 889 € 250 €
  Twin Room 889 € 250 €
  Triple Room 889 € 250 €
  Single Room 1429 € 250 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7 Ημέρες - Μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Παρίσι  - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 250 €
  Twin Room 749 € 250 €
  Triple Room 749 € 250 €
  Single Room 1129 € 250 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7 Ημέρες - Μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Παρίσι  - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 250 €
  Twin Room 749 € 250 €
  Triple Room 749 € 250 €
  Single Room 1129 € 250 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • εξαιρετικές πτήσεις με την αξιοπιστία της Air France η οποία μας χαρίζει γεμάτες ημέρες στο ταξίδι.
  • Διανυκτέρευση στο εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο Le Meridien Etoile 4* sup, το οποίο απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από τα Ηλύσια Πεδία και Novotel Tour Eiffel 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας ανάλογα με την αναχώρηση.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250€

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

Οι είσοδοι για τα Μουσεία του Λούβρου και των Βερσαλλιών προπληρώνονται τουλάχιστον έναν μήνα πριν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε συγκεκριμένο ραντεβού με ξενάγηση χωρίς αναμονές. Τη στιγμή της κράτησης σας θα πρέπει να μας γνωστοποιείτε την ημερομηνία γέννησης των ταξιδιωτών για να γίνεται η σωστή χρέωση των φόρων αεροδρομίων / εισόδων για μουσεία.

Παρακαλούμε σημειώστε πως οι τιμές για την είσοδο στα πάρκα της Ντίσνευλαντ αλλάζουν αναλόγως της εποχικότητας, οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές. Ο ξεναγός σας θα σας ενημερώσει επιτόπου για τις τιμές. Η συμμετοχή σας στην εκδρομή στη Ντίσνευλαντ είναι προαιρετική όμως πρέπει να γνωρίζουμε αν θα συμμετάσχετε για να εξασφαλιστούν οι μεταφορές.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Οι παιδικές τιμές αναφέρονται σε παιδιά κάτω των 12 ετών, που μοιράζονται το δωμάτιο μαζί με 2 ενήλικες, σε πρόσθετο κρεβάτι. Προσοχή, Το τρίτο κρεβάτι στα τρίκλινα δωμάτια είναι πρόσθετο στον χώρο του δίκλινου δωματίου συνήθως και  δίδεται για να τακτοποιούνται τα παιδιά, οπότε η άνεση του δωματίου δεν είναι ανάλογη του δίκλινου. Τα μονόκλινα δωμάτια συνήθως είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα κανονικά δίκλινα δωμάτια. Επίσης τα οικογενειακά δωμάτια είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος δίκλινα με διπλό καναπέ (double sofa bed) για να βολεύονται μικρά παιδιά.

2) Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται γενικά μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 11.00, την ημέρα της αναχώρησης.

3) Όλα τα ξενοδοχεία ζητούν με την άφιξή σας, κάποιο ποσό εγγύηση για την  χρήση του  τηλεφώνου, βίντεο, μίνι-μπαρ, κλπ. από το δωμάτιο σας (περίπου 50-100 ευρώ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. 

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1233

21/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

12:20

14:50

AF 1032

26/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

31/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 1032

05/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 1832

29/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:25

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 1532

29/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

 

8 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

26/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 1532

02/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

10/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

16/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

25/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

01/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00