Skip to main content

ΑΛΣΑΤΙΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024 - 5 ΗΜΕΡΕΣ από 559€

Αναχώρηση: 17-21/2/24 - 5 ημέρες

Στρασβούργο , Κολμάρ , Βασιλεία , Μυλούζη , Χωριά Αλσατίας ,  Φράιμπουργκ , Μπάντεν Μπάντεν - Χαϊδελβέργη

1η μέρα 17/2 : ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΟΛΜΑΡ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 06.30 και ακολουθεί η πτήση με την AEGEAN A3850  στις  08.30 για την Ζυρίχη . Άφιξη στις 10.20 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την περιήγηση μας στην μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονίου της Ζυρίχης .Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας ,  θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ . Χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε με θέα το απέραντο γαλάζιο . Επόμενος σταθμός μας το Φράιμπουργκ , όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 13ου αι., το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αι., την Πλατεία Δημαρχείου από την οποία ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και πλακόστρωτων με παραδοσιακά καφέ και εστιατόρια. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα . Νωρίς το βράδυ άφιξη στο Κολμάρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό  κέντρο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου προαιρετικά θα δειπνήσουμε . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα 18/2 :  ΚΟΛΜΑΡ (περιήγηση στην πόλη) – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (Ribeauville – Riquewihr)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το Ριμποβίλ ένα από τα δημοφιλέστερα χωριουδάκια της Αλσατίας. Γοτθικές εκκλησίες, μεσαιωνικά τείχη, εγκαταλελειμμένα κάστρα (τρία τον αριθμό) , χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο χωριό . Επόμενος σταθμός μας  το Ρικβίρ, γνωστό και ως «το χωριό των αμπελουργών», φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη, μέρος των οποίων χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, το πανέμορφο Ρικβίρ . Βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «το μαργαριτάρι του δρόμου των κρασιών» . Η υπόλοιπη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο Κολμάρ , το στολίδι της Αλσατίας, που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Η πόλη φρούριο του Μεσαίωνα που διατηρεί ακόμα τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια , τις παλιές εκκλησίες , αλλά και το άρτιο μίγμα του Γερμανικού και Γαλλικού πολιτισμού . Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο, θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, τις μικρές πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία, που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα 19/2:  ΚΟΛΜΑΡ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ(μοναδικό καρναβάλι) – ΜΥΛΟΥΖΗ - ΚΟΛΜΑΡ

Πρωινό σε πακέτο πολύ νωρίς και αναχώρηση στις 02.15 με προορισμό την πόλη της Βασιλείας για να παρακολουθήσουμε την έναρξη του μοναδικού καρναβαλιού που ξεκινάει στις 04.00 (λεπτομέρειες για το Καρναβάλι αναφέρονται στην αρχή) . Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης που μπορούμε να δούμε με το φως της ημέρας , εκτείνονται στην παλιά πόλη της με σημείο συνάντησης τη Markplatz  όπου φιλοξενείται η αγορά της πόλης και το εντυπωσιακό κόκκινο Δημαρχείο. Συνεχίστε με τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία του ναού με τα αρκετά μεσαιωνικά κτίρια και μουσεία. Αξίζει να ανεβείτε στη κορυφή για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, από το Ρήνο μέχρι το Μέλανα Δρυμό. Επόμενη στάση η Πλατεία του θεάτρου, όπου μπορείτε να δείτε το θέατρο της πόλης, που συχνά αποκαλείται Λούβρο της Βασιλείας. Το μεσημέρι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για το Κολμάρ με μικρή στάση στην Μυλούζη όπου θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Place de la reunion . Εκεί δεσπόζει ο καθεδρικός ναός Saint Etienne  . Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η μέρα 20/2 :  ΚΟΛΜΑΡ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (Obernai) – ΚΟΛΜΑΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Στρασβούργο , την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Στη συνέχεια και στην διαδρομή επιστρέφοντας για το Κολμάρ θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Αλσατίας το Ομπερναί , με την πανέμορφη παλιά πόλη με τα  λιθόστρωτα σοκάκια και τα χρωματιστά σπίτια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα 21/2 :  ΚΟΛΜΑΡ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και  θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης , με ενδιάμεσες στάσεις . Πρώτος σταθμός μας το Μπάντεν-Μπάντεν , μία από τις 10 λουτροπόλεις της Ευρώπης που έχουν ενταχθεί στην λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ευρώπης . Η πόλη διατηρεί την αίγλη του ιστορικού του παρελθόντος και παρουσιάζει ένα πλήθος από αξιοθέατα – μνημεία, που δικαιολογούν απόλυτα τη φήμη του, ως κορυφαίο ταξιδιωτικό  προορισμό. Ο πιο διάσημος περίπατος στη λεωφόρο του Φωτός Lichtentaler Alee συνδέει το κέντρο της πόλης με το μοναστήρι Lichtental και αποκαλύπτει ένα πάρκο εκπληκτικής ομορφιάς .Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη , όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος. Η Χάουπστράσε, η ραχοκοκαλιά της Χαϊδελβέργης, είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, με μήκος 1,6 χιλιόμετρα. Περνάει από την κεντρική πλατεία (με το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και την περίφημη, γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Πνεύματος), το Ξενοδοχείο  Ritter του 1592 (ένα από τα καλύτερα δείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής) και δεκάδες υπέροχα μαγαζάκια, από μπιραρίες και καφέ μέχρι ζαχαροπλαστεία, παλαιοπωλεία και καταστήματα με πρωτότυπα σουβενίρ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό προαιρετικά , πριν την μετάβαση μας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής μας AEGEAN A3833    στις 18.35. Άφιξη στην Αθήνα στις 22.25 .

 

EARLY BOOKING  τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 15/1/24 !!!!

Τιμή κατ’ άτομο

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδί

0-2

Παιδί 2-12

17-21/2

5ημέρες

GREET HOTEL 3*sup

559€

709€

50€

499€

**Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ζυρίχη και  Φρανκφούρτη-Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 23 κιλά)

 

 

Α3 850   ΑΘΗΝΑ- ΖΥΡΙΧΗ

 

 

08.30-10.20

 

Α3 833   ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ

 

18.35-22.25

 

  • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 04 διανυκτερεύσεις στο GREET HOTEL 3* sup στο Κολμάρ .
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων, φόρος διαμονής, parking , check points (225 ευρώ ανά άτομο).
  • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα

ΒΑΣΙΛΕΙΑ–ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (Basel carnival 2024)

https://www.basel.com/en/events/carnival

Το Καρναβάλι στη Βασιλεία , μιλώντας πολιτιστικά , είναι μέρος της ταυτότητας της πόλης. Στην τοπική γλώσσα ονομάζεται Fasnacht και είναι πραγματικά μία συναρπαστική εμπειρία Βρίσκεται στο επίκεντρο των δημιουργικών της ενεργειών και αντιπροσωπεύει τρεις ημέρες που η πόλη αγριεύει. Λόγω της μοναδικότητας και της ποιότητάς του, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελβετίας προστέθηκε στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ξεκινάει Δευτέρα 27/2 τα ξημερώματα στις  04.00 π.μ. , απότομα και στο απόλυτο σκοτάδι , καθώς έχει προηγηθεί πλήρης συσκότιση στην πόλη). Το δημοφιλές «Morgestraich»  μετατρέπει στη συνέχεια το κέντρο της πόλης σε μια θάλασσα από φωτισμένα, ζωγραφισμένα στο χέρι φανάρια, όπου χιλιάδες ντυμένοι αυλητές και ντράμερ συνοδεύουν τα φανάρια τους. Και κάπως έτσι ξεκινάει η παρέλαση των καρναβαλιστών ,  σε ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε !! Από τις 04.00 που γίνεται η έναρξη του καρναβαλιού , ανοίγουν και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια της πόλης , τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για περισσότερες από 72 ώρες .