Skip to main content

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ! ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 6 ημέρες από 769€

Αναχώρηση: 21-26/3/24  - 6ημέρες 

Στρασβούργο , Ζυρίχη , Μόλσχαιμ , Βασιλεία , Κολμάρ , Χωριά Αλσατίας  , Μπάντεν , Καταρράκτες Ρήνου

1η μέρα 21/3 : ΑΘΗΝΑ  –  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 12.15 και ακολουθεί η πτήση με την LUFTHANSA LH 1279 στις  14.15 για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στις 16.20 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Στρασβούργο .  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας νωρίς το βράδυ . Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό  κέντρο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου προαιρετικά θα δειπνήσουμε . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα 22/3 :  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (προαιρετική κρουαζιέρα)-MOLSHEIM

Πρωινό και ξεκινάει η ξενάγηση μας  στο Στρασβούργο , την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Προαιρετικά , σας προτείνουμε μία ωριαία βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια της πόλης και στον ποταμό Ιλλ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πόλη Molsheim , μία πόλη στον δρόμο του κρασιού της Αλσατίας Μεσαιωνικά σπίτια από ξύλο , κτίρια και εκκλησίες σε αναγεννησιακό στιλ είναι μερικοί από τους λόγους για να εξερευνήσουμε την πόλη που είναι και η  γενέτειρα της μάρκας αυτοκινήτων Bugati . Τέλος , θα επισκεφθούμε το πάρκο και την εκκλησία των Ιησουιτών που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Αλσατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

3η μέρα 23/3 :  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΖΥΡΙΧΗ(Φεστιβάλ μπύρας) – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονίου της Ζυρίχης .Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στη Ζυρίχη , μεταξύ άλλων  θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης, θα δούμε την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ και τις γέφυρες του ποταμού Λίματ . Στην συνέχεια και νωρίς το μεσημέρι , θα επισκεφθούμε τον χώρο που διεξάγεται το Φεστιβάλ Μπύρας . ΜΟΥΣΙΚΗ – ΧΟΡΟΣ και ΑΦΘΟΝΗ ΜΠΥΡΑ μας περιμένουν . Με την είσοδο , ο κάθε επισκέπτης παραλαμβάνει το δικό του γυάλινο ποτήρι και μπορεί να γευθεί ότι μπύρα επιθυμεί . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Βασιλεία αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση .

4η μέρα 24/3 :  ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΜΥΛΟΥΖΗ(προαιρετική απογευματινή επίσκεψη)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη της Βασιλείας . Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης  εκτείνονται στην παλιά πόλη της με σημείο συνάντησης τη Markplatz  όπου φιλοξενείται η αγορά της πόλης και το εντυπωσιακό κόκκινο Δημαρχείο. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία του ναού με τα αρκετά μεσαιωνικά κτίρια και μουσεία. Αξίζει να ανεβείτε στη κορυφή για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, από το Ρήνο μέχρι το Μέλανα Δρυμό. Επόμενη στάση η Πλατεία του θεάτρου, όπου μπορείτε να δείτε το θέατρο της πόλης, που συχνά αποκαλείται ως το Λούβρο της Βασιλείας. Ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας θα είναι ελεύθερος για φαγητό , καφέ , ψώνια και ξεκούραση .Προαιρετικά , σας προτείνουμε μία απογευματινή επίσκεψη στην Μυλούζη (μόλις 35 χιλιόμετρα από την Βασιλεία) , την μεγαλύτερη πόλη του Άνω Ρήνου και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Αλσατία μετά το Στρασβούργο . θα έχουμε τον χρόνο να περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Place de la reunion , όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός Saint Etienne που χτίστηκε μεταξύ του 1.858 και 1868 . Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Βασιλεία. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα 25/3 :  ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΚΟΛΜΑΡ - ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (Ribeauville – Riquewihr)

Πρωινό και αναχώρηση για το Κολμάρ (το στολίδι της Αλσατίας) , που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Η πόλη φρούριο του Μεσαίωνα που διατηρεί ακόμα τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια , τις παλιές εκκλησίες , αλλά και το άρτιο μίγμα του Γερμανικού και Γαλλικού πολιτισμού . Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο, θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, τις μικρές πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία, που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία, που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Συνεχίζουμε για το Ριμποβίλ ένα από τα δημοφιλέστερα χωριουδάκια της Αλσατίας. Γοτθικές εκκλησίες, μεσαιωνικά τείχη, εγκαταλελειμμένα κάστρα (τρία τον αριθμό) , χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο χωριό . Τελευταίος σταθμός το Ρικβίρ, γνωστό και ως «το χωριό των αμπελουργών», φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη, μέρος των οποίων χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «το μαργαριτάρι του δρόμου των κρασιών». Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το βράδυ και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα 26/3 :  ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ –  ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μπάντεν , μία μικρή πόλης της Ελβετίας που ανήκει στο καντόνι του Ααράου. Βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Limmat , του οποίου οι ιαματικές πηγές είναι φημισμένες από την Ρωμαϊκή εποχή.Η παλιά πόλη, η αίθουσα Tagsatzung στο δημαρχείο, ο σιδηροδρομικός σταθμός του 1847 και το κτίριο του Stiftung Langmatt , αναφέρονται ως μνημεία κληρονομιάς εθνικής σημασίας για τους Ελβετούς . Χρόνος για καφέ και ξεκούραση .Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τους μοναδικούς καταρράκτες του Ρήνου(περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου) , ένα εξαιρετικό υπερθέαμα για κάθε επισκέπτη . Οι καταρράκτες του ποταμού Ρήνου σχηματίστηκαν στην τελευταία εποχή των παγετώνων πριν από 17.000 χρόνια. Απέχουν τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη Schaffhausen (Σαφχάουζεν).Τελευταίος μας σταθμός , το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιστροφή με την πτήση LX 1842 της  SWISS στις 17.45. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.20 .

 

EARLY BOOKING τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 15/02/24 !!

Τιμή κατ’ άτομο

Ξενοδοχεία

2κλινο standard

1κλινο standard

Παιδί    0-2

Παιδί   2-12

 

21-26/3

6 ημέρες

ADAGIO ACCESS PETIT FRANCE 3*

&

HOLIDAY INN EXPRESS & SUITES  3*

 

769€

 

1.065€

 

60€

 

699€

 

**Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Φρανκφούρτη και Ζυρίχη-Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 23 κιλά)

 

 

LH 1279   Αθήνα- Φρανκφούρτη

 

 

14.15-16.20

LX 1842   Ζυρίχη-Αθήνα

 

17.45-21.20

 

  • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ADAGIO ACCESS PETIT FRANCE 3* στο ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
  • 03 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN EXPRESS & SUITES 3* στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια(έως την ηλικία των 75 ετών)
  • Εισιτήριο εισόδου στους Καταρράκτες του Ρήνου
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής (230 ευρώ ανά άτομο).
  • Προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλλ.(15 ευρώ).
  • Εισιτήριο εισόδου στο ΦΕΣΤΙΒΛΑ ΜΠΥΡΑΣ στην Ζυρίχη (51 ευρώ).
  • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα.

 

 Φεστιβάλ Μπύρας 

https://www.probier.ch/en/news 

Το Φεστιβάλ Μπύρας της Ζυρίχης, γνωστό και ως Εβδομάδα μπύρας της Ζυρίχης, θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά τον Μάρτιο. Η Ελβετία είναι γνωστή για την τεράστια ποικιλία από μπύρες με την πιο γνωστή να είναι η LAGER, την οποία μπορείτε να την βρείτε σε εστιατόρια και παμπ σε όλη την πόλη. Στο φεστιβάλ αυτό θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μπύρες από μικρότερους παραγωγούς ή και από παραγωγούς που ακόμα δεν είναι γνωστοί στην αγορά αλλά αξίζει να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους, καθώς διαθέτουν διαφορετικές ποικιλίες από μπύρες για όλα τα γούστα. Στο Φεστιβάλ Μπύρας της Ζυρίχης, κάθε επισκέπτης κατά την είσοδο παίρνει το δικό του γυάλινό ποτήρι για να μπορεί να δοκιμάσει τις ξεχωριστές ποικιλίες από μπύρες. Σκοπός του φεστιβάλ είναι ο επισκέπτης να γνωρίσει και να γευτεί πολλές και διαφορετικές ποικιλίες μπύρας.