Skip to main content

Το πλήρες Βερολίνο με Δρέσδη Λειψία και Πότσδαμ | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ από 709

Αναχωρήσεις: 5/7, 26/7, 9/8, 16/8, 23/8

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βερολίνο (ξενάγηση)

Πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, το οποίο ομως βρίσκεται μέσα στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου περίπου 30χλμ. απο την πρωτεύουσα. Αμέσως θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν την Πανοραμική ξενάγηση της πόλης.Οπως πάρα πολλές πόλεις της Γερμανίας καταστράφηκε και το Βερολίνο στον τελευταίο πόλεμο. Η διχοτώμηση της χώρας και μετά ο χωρισμός του Βερολίνου σε Ανατολικό και Δυτικό τμήμα δημιούργησε ενα χάσμα στις σχέσεις των ανθρώπων, διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και ζωής, που τελικά βρήκε την αντανάκλαση του και στην αρχιτεκτονική. Πολλές πλατείες, παρα πολύ πράσινο, πάρκα και σπουδαίες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι περισότερες των οποίων παραμένουν σήμερα ανενεργές, δίνοντας έτσι ευκαιρία στο θέριεμα της ανεργίας και την διατήρηση του πολύ μικρού εισοδήματος για την πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας. Ο εμπορικός δρόμος των εκλεκτόρων, η κατεστραμένη εκκλησία της μνήμης, το παλάτι στο προάστιο Σαρλότενμπουργκ, η Πολυτεχνειούπολη και το μεγάλο πάρκο με τον ζωολογικό κήπο είναι τα σημεία αναφοράς στο δυτικό γεωγραφικό κομάτι της πόλης. Θα γνωρίουμε την γειτονιά με τα παλιά αρχοντικά και το παράξενο όνομα, της χήρας, και θα επισκεφθούμε την εκκλησία της μνήμης, στην απαρχή της σημαντικότερης λεωφόρου της πόλης, την Κουρφύρστενταμ,πριν συνεχίσουμε κατα μήκος του ποταμού Σπρέ προς την Ανατολή. Η Πύλη του Βραδεμβούργου, το κεντρικό κοινοβούλιο, Μπούντεςταγκ, η Καγγελαρία, η μοντέρνα λόγω κατασκευών πλατεία Πότσδαμ, η παλιά Γκεστάπο, μουσείο του Τρόμου σήμερα, θα μας θυμίσει πόσο άνιση μπορεί, και γίνεται η πραγματικότητα, το πέρασμα Τσάρλυ με αναφορές στη εποχή του αποκλεισμού της δυτικής πλευράς της πόλης απο το τείχος, η πλατεία Ζεντάρμ με τα υπέροχα κτίρια της και τον Ναό της Μουσικής,ο γνωστός δρόμος κάτω απο τις φυλήρες με τα πολλά ιστορικά του κτίρια, η αλέα που φέρει το όνομα του Κάρολου Μάρξ με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, και τελος το μεγαλύτερο τμήμα του τείχους που το άφησαν με τα καλλιτεχνικά του γκράφιτι, να θυμίζει την εποχή του χωρισμού της πόλης, και ταυτόχρονα επίκεντρο του ψυχρού πολέμου, είναι τα σημεία που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στην ανατολική πλευρά της πόλης.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή του.

 

2η ημέρα: Βερολίνο (ξενάγηση)

Κατα την διάρκεια ενός οδοιπορικού στην ανατολική πλευρά της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε απο κοντά ολα εκείνα που πλουσιοπάροχα προσφέρει τόσοστους κατοίκους της, όσο και στους επισκέπτες της η πρωτεύουσα. Θα δούμε την πλατεία Ζεντάρμ με τον Ναό της Μουσικής, την πλατεία όπου οι Ναζί έκαψαν συμβολικά τα βιβλία των αντιφρονούντων, θα περπατήσουμε προς την Αλεξάντερπλατς περνώντας απο το πανεπιστήμιο Χούμπολτ, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, καθώς και τον νέο χώρο Τέχνης και Ιστορίας του παλιού παλατιού του οίκου των Χοετσόλερν, το οποιο φέρει σήμερα το όνομα, Χούμπολτ Φόρουμ. Εδω λοιπόν θα κάνουμε ενα μικρό διάλειμα για καφέ ξεκούραση και συζήτηση πριν συνεχίσουμε προς το ιστορικότερο κομάτι του μεσαιωνικούΒερολίνου, την γειτονιά του αγίου Νικολάου με τα πλήρως ανακαινισμένα κτίρια της. Στην κοντινή παλιά εβραική συνοικία θα δούμε χώρους της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, όπως την Συναγωγή, το παλιό εβραικό νεκροταφείο, θα περπατήσουμε κατα μήκος της Σπρέ και θα επισκεφθούμε το Παλάτι των Δακρύων, όπως είναι το προπαγανδιστικό όνομα ενός χώρου που σχετίζεται με την εποχή του χωρισμού της πόλης, 1949-1989. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να τον εκμεταλευθείτε όπως αρμόζει στον καθένα καλύτερα.

 

3η ημέρα: Βερολίνο- Ολοήμερη εκδρομή στην Δρέσδη

Πρωινό και ξεκινάμε για την πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την περίφημη Δρέσδη. Παρά τις μεγάλες καταστροφές στο τέλος του πολέμου, η πόλη ζωντάνεψε και πάλι, ηδη απο την δεκαετία του 60. Ο μεγάλος πολιτιστικός πλούτος της, τα πολύ σπουδαία μουσεία της, η ιδιαίτερη θέση της στις όχθες του ποταμού Ελβα της χάρησαν το ψευδώνυμο Φλωρεντία του Βορά. Με το αυτοκίνητο θα κατευθυνθούμε προς το ωραιότατο προάστιο Μπλάσεβιτς, οπου οι ντόπιοι βιομήχανοι έχτισαν τον 19 αιώνα τις βίλες τους. Περνώντας απο την γέφυρα με το παράξενο όνομα, το μπλέ θαύμα και κινούμενοι πάντα κατά μήκος του ποταμού Ελβα θα περάσουμε απο το παλιό ψαροχώρι Λόζβιτς, όπου εδω και καιρό βρίσκονται οι κατοικίες των προνομιούχων, για να καταλ.ηξουμε στην Νεα Πόλη της Δρέσδης.Χτισμένη μετά τον 18 αιώνα και επειδή δεν βομβαρδίστηκε στον πόλεμο προσφέρει αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά πολύ περισσότερα απο αυτά που συνηθίζεται απο τις νέες μαγαλουπόλεις. Θα γνωρίσουμε λοιπόν το πλέον ζωντανό κομάτι της Δρέσδης, οπου ζουν κυρίως φοιτητές και καλλιτέχνες, θα βρεθούμε μέσα σε ενα σύμπλεγμα καταπράσινων αυλών,αναπαλαιομένων κτιρίων με πληθώρα καλλιτεχνικών παρεμβάσεων, οπου τελικά θα απολαύσουμε μαζί με το θέαμα τον καφέ μας, πριν περάσουμε στην ανατολική πλευρά του Ελβα, για να γνωρίσουμε και την παλιά πόλη. Θα δουμε την όπερα του Ζέμπερ, το παλιό παλάτι, σήμερα μουσειακός χώρος, θα περάσουμε μέσα απο την περιτριγυρισμένη με πανέμορφα κτίρια – μουσεία αυλή του, το επιβλητικό δικαστικό μέγαρο, ενώ ο δρόμος της ιστορίας των Βετίνων,ο βασιλικός οίκος που κυβερνούσε μέχρι το 1918, μας οδηγεί στην υπέροχη εκκλησία της Παρθένου. Η σχολή Καλών Τεχνών, μια απο τις σπουδαιότερες της χώρας, βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του Μπρύλ, απέναντι απο την Καγγελαρία και δίπλα στην πέτρινη γέφυρα του Αύγουστου,το πιο ένδοξο όνομα των βασιλέων της Σαξονίας.Στον ελεύθερο χρονο σας θα μπορέσετε να επισκεφθείτε κάποιο απο τα μουσεία της πόλης, και να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το ποτάμι. Αργά το απόγευμα θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το Βερολίνο, οπου θα φθάσουμε αργά το βράδυ.

 

4η ημέρα: Βερολίνο: Ολοήμερη εκδρομή στη Λειψία

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση τον Νότο και συγκεκριμένα την πολύ σπουδαία Λειψία, το Παρίσι της Σαξωνίας, οπως ονομαζόταν. Περνώντας τον ποταμό Ελβα θα κάνουμε ενα διάλειμα στους κήπους Βέρλιτς (Unesco), εναν μεγάλο χώρο πράσινου,τον οποίο διασχίζουν πολλά κανάλια τροφοδοτούμενα απο τα νερά του ποταμού Ελβα. Εδω συναντάει κανείς πολλά κτήρια εποχής,σχεδόν ολων των αρχιτεκτονικών ρυθμών, μια βιβλιοθήκη, ενα νεοκλασικό παλάτι με ενα ξεχωριστό χώρο για κουζίνα,και στον οποίο σήμερα λειτουργεί ενα καφέ και ενα πωλητήριο. Οτι πρέπει λοιπόν για ενα διάλειμα,πριν συνεχίσουμε για την Λειψία. Η Λειψία, η μεγαλύτερη σε πληυθσμό πόλη της Σαξωνίας, υπήρξε μαζί με την Νυρεμβέργη και την Κολωνία,ηδη απο τον Μεσαίωνα, μια απο τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις των γερμανόφωνων περιοχών σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Η ιδιαίτερη αυτη θέση της εξασφάλισε απο το μεσαίωνα ενα απο τα πρώτα πανεπιστήμια, κάτι που εδωσε μεγάλη ώθηση στα γράμματα, τις επιστήμες και τις Τέχνες. Πολλοί διάσημοι ολων των ειδικοτήτων γενήθηκαν, ανδρώθηκαν,εργάσθηκαν και χάρισαν στην οικουμένη τον κόπο και την γνώση τους. Αλλοι πάλι πέρασαν, σπούδασαν,εργάσθηκαν και κατάφεραν ο καθένας απο την σκοπιά του, να μετατρέψουν την πόλη σε μια απο τις σπουδαιότερες στην μουσική, την τυπογραφία, για αιώνες το σπουδαιότερο ευρωπαικό εκδοτικό κέντρο, και η πρώτη των πρώτων της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Ονόματα σαν αυτά των Μπάχ, Λάιμπνιτς, Μέντελσον, Σούμαν, Σίλλερ, Γκαίτε, Νίτσε, Βάγκνερ, Λίμπνεχτ και άλλων πολλών εχουν συνδεθεί αναπόσπαστα με το όνομα αυτης της πολύ σπουδαίας πόλης. Την εποχή της βιομηχανοποίησης, εκμεταλλευόμενη την ύπαρξη πρώτων υλών στο υπέδαφος της έγινε ενα απο τα πρώτα ονόματα παραγωγής βιομηχανικών προιόντων,θέση που κράτησε διαχρονικά, κάτω απο διαφορετικά μεταξύ τους πολιτικά καθεστώτα. Θα κάνουμε πρώτα μια πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν περνώντας απο τις γειτονιές του μόχθου με τα πολύ περιποιημένα κτίρια, τις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, θα δούμε παλαιά και νέα κτήρια των διαφόρων πανεπιστημιακών σχολών, την σπουδαία μουσική ακαδημία, τον Αρειο Πάγο, το λαμπρό κτίσμα του νέου δημαρχείου για να καταλήξουμε στον ναο του αγ.Θωμά. Στο εσωτερικό του θα δούμε πολλά γλυπτά και έργα ζωγραφικής, καθώς και τον τάφο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ. Της μεγάλης κεντρικής πλατείας δεσπόζει το κτήριο του παλιού δημαρχείου, ενω οι απειρες καλοφτιαγμένες, άριστα διακοσμημένες εμπορικές στοές θα μας εντυπωσιάσουν. Λίγο παρακάτω θα μπούμε να θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης και θα τελειώσουμε τον περίπατο μας στην πλατεία του θεάτρου, απέναντι απο τα νέα, μοντέρνα κτήρια του πανεπιστημίου. Στον ελεύθερο χρόνο σας θα βρείτε σίγουρα κάποια λιχουδιά για να πάρετε δυνάμεις, ισως κάποιοι θελήσουν να επισκεφθούν την Μοντέρνα Πινακοθήκη της Λειψίας με έργα κυρίως σπουδαίων γερμανών καλλιτεχνων των τελευταίων 50 χρόνων. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Βερολίνο

 

5η ημέρα: Βερολίνο: επίσκεψη με τον αρχηγό μας σε μουσεία

Σήμερα με την βοήθεια και τις συμβουλές του αρχηγού μας, ο οποίος θα σας προμηθεύσει το ενιαίο εισιτήριο Νησί των Μουσείων, θα σας δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης ολωντων μουσείων του νησιού κατά την διάρκεια μιας ημέρας. Θα έχετε λοιπόν την δυνατότητα επίσκεψης ενός εκ των σημαντικότερων μουσείων αρχιτεκτονικής και γλυπτικής ,αυτο της Περγάμου,καθώς και το Πανόραμα της Περγάμου, μια ιδιαίτερη κατασκευή του περσικής καταγωγής αρχιτέκτονα Ασσίζη, η οποία με την βοήθεια μοντέρνων μέσων δίνει με πολύ πετυχημένο τρόπο, αυτό το οποίο λείπει απο πολύ κόσμο στο Μουσείο της Περγάμου,μια και οι αίθουσες με τα αρχαιοελληνικά κτερίσματα είναι λόγω ανακατεσκευής κλειστές.Θα έχετε επίσης την δυνατότητα να θαυμάσετε έργα γνωστών ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, κυρίως Γάλλων, Φλαμανδών και Γερμανών καλλιτεχνών στην Παλιά Πινακοθήκη. Το Νέο Μουσείο (Αιγυπτιακό) θα σας φέρει σε επαφή με τον κόσμο των Φαραώ, ανάμεσα στα πολλά εκθέματα θα δείτε και την περίφημφη προτομή της Νεφερτίτης, ενω σε δυο αίθουσες του μουσείου εκτίθεται ενα μέρος απο τον Θησαυρό του Πριάμου. Το Νησί των Μουσείων βρίσκεται εδω και δεκαετίες στις καλένδες της (Unesco).Το απόγευμα σας μπορείτε να το εκμεταλευθείτε για μια βόλτα στο ποτάμι, καθώς και στο μεγάλο πάρκο Τίαργκαρντεν ( κήπος των ζώων).

 

6η ημέρα: Βερολίνο: εκδρομή στο Πότσδαμ – ΣανΣουσσί (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Πρωινό και ξεκινάμε για το κοντινό Πότσδαμ την ανεπίσημη πρωτεύουσα της Πρωσίας την εποχή που βασίλευε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, ενα απο τα σπουδαιότερα ονόματα της χώρας. Χτισμένο πάνω σε μια χερσόνησο περιβάλλεται απο τα νερά του ποταμού Χάβελ, ο οποίος δημιουργεί στην περιοχή 7 λίμνες. Ολα αυτά μαζί με το δάσος Γκρούνεβαλντ συνθέτουν ενα εξαιρετικά όμορφο τοπίο, το οποίο μαζί με την πλειάδα των ιστορικών χώρων έλκουν την προσοχή χιλάδων επισκεπτών. Στις όχθες μιας εκ των λιμνών θα επισκεφθούμε την βίλα, όπου τον Γενάρη του 1942 πάρθηκε η απόφαση της Τελικής Λύσης και με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού θα πληροφορηθούμε λεπτομέρειες για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Αφού περάσουμε την Γέφυρα των Κατασκόπων και την περιοχή με τις βίλες των Πρώσων αξιωματικών θα βρεθούμε στην περιοχή του ανακτόρου του Φρειδερίκου 2ου της Πρωσίας, γνωστό ως ΣανΣουσσί (Unesco).Θα περπατήσουμε στους κήπους πουπεριβάλουν τον χώρο, στολισμένους με σειρά κτισμάτων εποχής, καθώς και πλήθος αγαλμάτων.Μια βόλτα με το αυτοκίνητο μέσα στους χώρους των παλατιών,οι περισότεροι των οποίων πλέον ανήκουν στο πανεπιστήμιο της πόλης, η αστροφυσική σχολή του οποίου ιδρύθηκε απο τον Αινστάιν, θα μας φέρει πιο κοντά στην σημερινή πόλη, η οποια έχει διατηρήσει το σύνολο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της. Χωρισμένη σε ρώσικη, ολλανδική και πρωσική γειτονιά μεταφέρει νοερά τον επισκέπτη σε παλαιότερες εποχές. Θα περπατήσουμε στην ολλανδική γειτονιά με τα κουκλίστικα μικρομάγαζα όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ μας, λίγο πριν την αναχώρηση για το κοντινό αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής. Εαν τεχνικά είναι δυνατόν, θα μπορέσει, οποιος το θελήσει, να επισκεφθεί το παλάτι.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 739€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 739 € 310 €
  Twin Room 739 € 310 €
  Triple Room 739 € 310 €
  Single Room 1049 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 739€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 739 € 310 €
  Twin Room 739 € 310 €
  Triple Room 673 € 310 €
  Single Room 1049 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 759€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 759 € 310 €
  Twin Room 759 € 310 €
  Triple Room 759 € 310 €
  Single Room 1069 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 709€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 709 € 310 €
  Twin Room 709 € 310 €
  Triple Room 709 € 310 €
  Single Room 1019 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 709€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 709 € 310 €
  Twin Room 709 € 310 €
  Triple Room 709 € 310 €
  Single Room 1019 € 310 €

  

Περιλαμβάνονται

  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην καρδιά του Δυτικού Βερολίνου.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία.
  • Εκδρομές, μετακινήσεις, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στη Λειψία εντός της τιμής (όχι προαιρετική).
  • Εισιτήριο για το Νησί των Μουσείων.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται      

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 310€
  • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία, εκτός του Σανσουσί.

 

Πτήσεις για όλες τις αναχωρήσεις: 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 820

05/07/2023

ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ

08:30

10:25

Α3 823

10/07/2023

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ

17:15

21:00