Skip to main content

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Δρέσδη – Πότσδαμ 4 ημέρες Αύγουστος 2023 από 690

 Αναχώρηση:  05 & 12/08

                    

 1η  ημέρα: Αθήνα – Βερολίνο – Ξενάγηση Πόλης  

Συγκέντρωση την προγραμματισμένη ώρα στο Ε. Βενιζέλος για την απ’ ευθείας πτήση της Aegean για το Βερολίνο. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων και τη διάσημη Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam). Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας.

 

2η  ημέρα: Ξενάγηση Πανόραμα Περγάμου Αsisi

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε με τα πόδια για να επισκεφτούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ, Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα, όπως η στήλη των Εσαρχαδδών. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομωνύμου Μουσείου, είναι κλειστός για ανακαίνιση, γι’ αυτό θα μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα, όπου εκτίθεται η καταπληκτική δουλειά του Ιρανού Αρχιτέκτονα Yadegar Asisi, με θέμα την Αρχαία Πέργαμο. Το οπτικοακουστικό show που θα δούμε σίγουρα θα μας μαγέψει γιατί είναι κάτι το μοναδικό. Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να λειτουργήσουν, για να μπορέσετε να μεταφερθείτε νοερά στην εποχή αυτή. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους.

 

3η ημέρα: Βερολίνο - Εκδρομή στη Δρέσδη

Με μεγάλη χαρά θα ταξιδέψουμε σήμερα στην πιο όμορφή πόλη και πρωτεύουσα της Σαξονίας, μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη, στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωση της όπως επίσης και τεράστια χρηματικά ποσά. Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Σέμπερ, η παλιά Ορανζερί Τσβίνγκερ σε ρυθμό μπαρόκ, που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων  ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια  πορσελάνης Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Βερολίνο.

 

4η ημέρα: Βερολίνο – Πότσδαμ - Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Πότσδαμ, την πόλη που βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων λιμνών μεταξύ των οποίων η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς

βίλες και θα επισκεφτούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάϊντρικ το 1942, για την γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή και τέλος θα επισκεφθούμε το παλάτι Cicilienhof ,όπου έγινε η σύσκεψη των συμμάχων το 1945. Μεταφορά στο αεροδρόμιο  & πτήση επιστροφής για Αθήνα.

  

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-11 ετών)

 

Leonardo Mitte Berlin Hotel 4*

Κεντρικό

 

€ 690

€ 890

€ 590

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean Airlines
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Leonardo Hotel Mitte 4*
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου
  • Δώρο η είσοδος στο Πανόραμα Αsisi
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη
  • Επίσκεψη στο Πότσδαμ
  • Μεταφορές ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Πλούσιο πρόγευμα καθημερινά σε μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, Φόροι πόλεων (€215)
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

Πτήσεις με Aegean Airlines

 

Αθήνα – Βερολίνο

A3 820

08.30

10.25

Βερολίνο – Αθήνα

A3 823

17.15

21.00