Skip to main content

Ρομαντική Γερμανία και Άλπεις - Ο Ρομαντικός Δρόμος από άκρη σε άκρη, Μόναχο |Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 739

Αναχωρήσεις: 20/7, 27/7, 3/8, 10/8, 17/8, 24/8, 26/10

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΑΧΟ – ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Με την άφιξή μας αναχωρούμε για το Ρέγκενσμπουργκ (Regensburg), στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους.

Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανία. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Το πανεπιστήμιο είναι από τα δημοφιλή στη Γερμανία με 20.000 φοιτητές. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης το “DOM” Το ιστορικό της κέντρο, την Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας.

Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίας χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τον Δούναβη στο δρόμο τους για τους Αγίους Τόπους, Το Δημαρχείο, χρονολογούμενο κατά ένα μέρος από τον 14ο αιώνα, περιλαμβάνει τα δωμάτια που χρησιμοποιούνταν από την Αυτοκρατορική Δίαιτα από το 1663 μέχρι και το 1806 και διάφορα άλλα.

Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη. Άφιξη και περιήγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας. Νυρεμβέργη (Nürnberg), γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντίρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: εκδρομή στο ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο Βύρτσμπουργκ (Würzburg) την πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας, στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν, και μια από τις ωραιότερες πόλεις στο κρατίδιο. Δίπλα στην πόλη στον λόφο του Μαρίενμπεργκ βλέπουμε το οχυρό που δεσπόζει και τις πλαγιές με τους αμπελώνες.

Για πάνω από 500 χρόνια το Βύρτσμπουγκ ήταν και έδρα των επισκόπων. Με διάσημο πανεπιστήμιο από το 1402, και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική μπαρόκ. Βλέπουμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κιλιανού, την γραφική εκκλησία Kapelle Wurzburg, το Ροκοκό κτήριο που συνεδριάζουν τα σωματεία της πόλης και θα περπατήσουμε στην παλιά γέφυρα που είναι στολισμένη με αγάλματα αγίων. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΝΤΙΝΚΕΛΣΜΠΥΛ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις, περιηγήσεις)

Αναχώρηση με σκοπό να γνωρίσουμε ένα τμήμα της Ρομαντικής Οδού, με κορωνίδες τις πόλεις Ρότενμπουργκ ομπ-ντερ-Τάουμπερ και Ντίκενσμπιλ. Η Ρομαντική οδός εκτείνεται σε μια διαδρομή 350 χλμ. περίπου που ξεκινά από το Βύρτσμπουργκ και κατεβαίνει μέχρι τις Άλπεις στην πόλη Φύσσεν. Πήρε αυτή την ονομασία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους συμμάχους, για τα παραμυθένια τοπία, χαρακτηριστικά χωριά την αρχιτεκτονική, τις οχυρωμένες πόλεις και τα κάστρα.

Άφιξη στο μοναδικό Ρότενμπουρκ και περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο. Το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, βρίσκεται στην περιοχή της Φραγκονίας που είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς το Ντίκελσμπυλ (Dinkelsbühl), μια ακόμη μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη με τάφρους και μεσαιωνικές πύλες. Ο Ναός του Αγ. Γεωργίου από τον 15 αιώνα είναι από τους παλαιότερους καλύτερα διατηρημένους στην Γερμανία. Μπροστά από την εκκλησία απλώνεται η Βάινμάρκετ, η κεντρική πλατεία με τα εντυπωσιακά σπίτια των εμπόρων κ.α. Ευτυχώς γλύτωσε κατά τον τριακονταετή πόλεμο και έκτοτε το γεγονός εορτάζεται τον Ιούλιο με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση την «Κιντερτσεχε».

Συνεχίζουμε για το Άουγκσμπουργκ (Augsburg), παλαιά αρχαία ρωμαϊκή πόλη και πρωτεύουσα της Σουηβίας, που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Βέρταχ και Λαχ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΥΛΜ – ΜΟΝΑΧΟ (Οδική διαδρομή ξεναγήσεις

Πρωινή περιήγηση στο Άουγκσμπουργκ, την πόλη που ιδρύθηκε το 15 π.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο. Λόγω της στρατηγικής της θέσης στους τότε εμπορικούς δρόμους της Ιταλίας, ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Με τη διάλυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Άουγκσμπουργκ έγινε μέρος του Βασιλείου της Βαυαρίας. Στην πόλη βλέπει κανείς κτήρια μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας κοντά στον ποταμό Λεχ.

Αναχωρούμε από το Άουγκσμπουργκ με κατεύθυνση την Ουλμ (Ulm), την πόλη που διασχίζει ο Δούναβης και είναι η γενέτειρα του πιο διάσημου φυσικού της Ιστορίας, του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Είναι επίσης γνωστή για τον υψηλότερο καθεδρικό ναό της Γερμανίας ύψους 162 μέτρων. Πολλά κτήρια σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Max Bill και είναι σήμερα προστατευόμενα μνημεία. Εδώ θα δούμε την παλιά πόλη και το ιστορικό κέντρο, με το Δημαρχείο, τα Τείχη και τον πύργο Μέτσγκεατουρμ με θέα στον Δούναβη ποταμό.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ: (Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργκάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη «Ρομαντική Οδό» (Romantischen strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια.

Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄, ο παραμυθένιος Πύργος του οποίου, το Νοϊσβανστάιν, θεωρείται από τα ωραιότερα κάστρα στον κόσμο. Βλέπουμε το κάστρο εξωτερικά (για την είσοδο απαιτείται προκράτηση, τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν). Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ: εκδρομή στο ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε για μία ακόμη ολοήμερη εκδρομή στο αυστριακό Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Σάλτσμπουργκ σημαίνει Κάστρο του Αλατιού και αυτή η ονομασία δεν είναι τυχαία, διότι το ορυκτό αλάτι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο παρελθόν για την πλούσια οικονομία της πόλης. Άφιξη και περιήγηση στο εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η περιήγησή μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα του Σάλτσμπουργκ, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια. Θα δούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το ιστορικό θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά.

Στη συνέχεια, στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη.

Περνώντας από την πύλη Σίγκμουντ θα δούμε το παλιό πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού, τον καθεδρικό ναό και την παλιά κατοικία του αρχιεπισκόπου.

Σε απόσταση 5 χλμ. από το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται και το κάστρο Χέλμπρουν, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές για τη διάσημη χολιγουντιανή ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας» (1965).

Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Μόναχο.

 

7η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (περιήγηση) – Πτήση επιστροφής

Το Μόναχο, που είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου.

Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, μεταξύ άλλων το παλάτι Νίμφενμπουργκ, το μουσείο BMW και το Ολυμπιακό Χωριό. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ.

Καταλήγουμε στην αγορά Viktualienmarkt, όπου μπορείτε να έχετε το μεσημεριανό σας γεύμα. Το απόγευμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μία χαλαρή βόλτα στο Μόναχο. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - πτήσεις με την LUFTHANSA  - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1164 € 360 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - πτήσεις με την AEGEAN - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1164 € 360 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - πτήσεις με την AEGEAN - Τιμή από 809€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 809 € 360 €
  Twin Room 809 € 360 €
  Triple Room 809 € 360 €
  Single Room 1174 € 360 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - πτήσεις με την AEGEAN - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1164 € 360 €

 

 


 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - πτήσεις με την AEGEAN - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1164 € 360 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - πτήσεις με την AEGEAN - Τιμή από 739€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 739 € 360 €
  Twin Room 739 € 360 €
  Triple Room 739 € 360 €
  Single Room 1104 € 360 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- πτήσεις με την LUFTHANSA - Τιμή από 759€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 759 € 360 €
  Twin Room 759 € 360 €
  Triple Room 759 € 360 €
  Single Room 1109 € 360 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται ως περιλαμβανόμενα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

20/07/2023

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:35

LH 1756

26/07/2023

MONAXO – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 802

27/07/2023

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

08:35

10:15

A3 807

02/08/2023

MONAXO – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 802

03/08/2023

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

08:35

10:15

A3 807

09/08/2023

MONAXO – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 802

10/08/2023

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

08:35

10:15

A3 807

16/08/2023

MONAXO – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

11/08/2023

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:35

LH 1756

17/08/2023

MONAXO – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45