Skip to main content

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΣΤΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ Kαθαρά Δευτέρα 2019 από 595.00

Mόναχο, Νυρεμβέργη, Κάστρο Νόισβανστάιν, Όμπεραμεργκάου, Ρότενμπουργκ ομπ Τάουμπερ

5 ΗΜΕΡΕΣ
07 Μαρτίου

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μόναχο (Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ – Νυρεμβέργη)
Πρωινή απευθείας πτήση από Αθήνα για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Άφιξη και αναχώρηση για την περιοχή της Φρανκονίας στα βόρεια της Βαυαρίας, όπου μας περιμένει το μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ ή αλλιώς «Κόκκινο φρούριο πάνω από τον Τάουμπερ». Τα καλοδιατηρημένα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το Δημαρχείο, όλα τα ιστορικά σημεία του Ρότενμπουργκ αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής και είναι σίγουρο ότι θα μας μαγέψουν. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. Η Νυρεμβέργη είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Πέγκνιτς (Pegnitz), σε απόσταση περίπου 140 χλμ., προς τα βόρεια, από το Μόναχο. Αναφέρεται συχνά ως "ανεπίσημη πρωτεύουσα" της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους, επειδή τα επονομαζόμενα Reichstag (αυτοκρατορικά συμβούλια) και τα δικαστήρια συνεδρίαζαν στο κάστρο της Νυρεμβέργης. Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η όμορφη μεσαιωνική αυτή πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη οικοδομήθηκε εκ νέου μετά από τον πόλεμο και αποκαταστάθηκε σε ορισμένο βαθμό η προπολεμική εμφάνισή της και ορισμένα από τα μεσαιωνικά κτίριά της. Μεταξύ του 1945 και του 1949 οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και στο Ολοκαύτωμα, στη δίκη που έγινε γνωστή ως η δίκη της Νυρεμβέργης. Η πόλη επιλέχτηκε συμβολικά για την διεξαγωγή της δίκης αλλά και επειδή το δικαστικό της μέγαρο είχε υποστεί μικρές μόνον καταστροφές. Η αναστήλωση του ιστορικού της κέντρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στο μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της χαρίζοντας στην πόλη την παλιά αίγλη της. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο που αρχιτεκτονικά θυμίζει παλάτι της ιταλικής αναγέννησης, το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα θαυμάσουμε τις γοτθικές και μπαρόκ εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε τα υπέροχα καφέ του στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτς και θα επιστρέψουμε στο Μόναχο για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Μόναχο (Ξενάγηση πόλης – Επίσκεψη στο Residenz & στο Γερμανικό Μουσείο)
Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του επάνω ρου του Δούναβη. Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το ομώνυμο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα. Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη περνώντας πρώτα κοντά από τη διάσημη Allianz Arena, έδρα της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, Μπάγερν Μονάχου και συνεχίζουμε με το εξαιρετικό παλάτι-μουσείο Residenz, την έδρα κάποτε των Εκλεκτόρων της Βαυαρίας, με τις θαυμάσια διακοσμημένες μπαρόκ και ροκοκό αίθουσες και το γεμάτο ανεκτίμητης αξίας κειμήλια και κοσμήματα θησαυροφυλάκιο του παλατιού. Τέλος μας περιμένει το ιστορικό κέντρο του Μονάχου. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους, κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια που το κοσμούν. Τέλος, μας περιμένει το παγκοσμίως διάσημο Γερμανικό Μουσείο (Deutsches Museum), το μεγαλύτερο μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο κόσμο, με παραπάνω από 28.000 εκθέματα, κάποια από τα οποία παγκοσμίως φημισμένα και πάνω από 1.500.000 επισκέπτες το χρόνο. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις φημισμένες τοπικές μπυραρίες που σερβίρουν εξαίσια μπύρα και γευστικά πιάτα συνοδεία μουσικής από ντόπιους μουσικούς με παραδοσιακές φορεσιές.

Ημέρα 3η: Μόναχο (Επίσκεψη στην Παλιά Πινακοθήκη και την Πινακοθήκη του Μοντέρνου)
Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην τέχνη και συγκεκριμένα στην ζωγραφική και γλυπτική, με την πεζοπορική μας επίσκεψη στις διάσημες «Πινακοθήκες» της πρωτεύουσας της Βαυαρίας. Θα ξεκινήσουμε με την Παλιά Πινακοθήκη (Alte Pinakothek) που στεγάζει την κάποτε ιδιωτική συλλογή της πανίσχυρης οικογένειας Βίτελμπαχ και που φημίζεται για την εξαιρετική της συλλογή από παγκοσμίως διάσημους αναγεννησιακούς πίνακες. Στη συνέχεια μάς περιμένει η Πινακοθήκη του Μοντέρνου (Pinakothek der Modern) για να απολαύσουμε μερικά παγκόσμιας ακτινοβολίας σύγχρονα έργα τέχνης από τους κορυφαίους ζωγράφους του 21ου αιώνα. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε την διάσημη όπερα του Β. Α. Μότζαρτ, «Ντον Τζιοβάνι», όπως την παρουσιάζει η φημισμένη Κρατική Όπερα της Βαυαρίας σε μία σχολαστικά επιμελημένη παράσταση, όπως άλλωστε συνηθίζει.

Ημέρα 4η: Mόναχο (κάστρο Νόισβανστάιν – Όμπεραμεργκάου – Γκάρμις Πάρτενκίρχεν)
Σήμερα θα απολαύσουμε μια μοναδική εκδρομή. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας εκδρομής το παραμυθένιο κάστρο Νόισβανστάιν, το πιο φημισμένο επίτευγμα του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β’. Το κάστρο δεσπόζει στο μέσο ενός επιβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μ. και καθηλώνει με την πολυτέλεια και την μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών του χώρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μοναδική βαυαρική πόλη Όμπεραμεργκάου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο βαυαρικό χρώμα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια προς τιμή τάματος για την αναχαίτιση της πανούκλας στην κεντρική Ευρώπη. Τέλος, θα δούμε το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Γερμανίας, το Γκάρμις Πάρτενκίρχεν στους πρόποδες των γερμανικών Άλπεων, με τα γραφικά δρομάκια του και τους υπέροχους κήπους του, όπου πραγματοποιούνται υπέροχες συναυλίες κλασικής μουσικής το καλοκαίρι. Είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστούμε από την υπέροχη τοποθεσία του και την εξαίρετη γραφικότητά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η: Μόναχο/Αθήνα
Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.  

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Μόναχο

08.30

10.10

Μόναχο - Αθήνα

11.00

14.40

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

2κλινο

Επιβάρ.

1κλινου

Φόροι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΧΟ – ΚΑΣΤΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

5 ημέρες

ΒB Πρωινό

07/03

4*sup

595

+280

+190

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Επιλεγμένοκεντρικόξενοδοχείο 4*sup (Courtyard by Marriott Munich City Center)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού: Παναγιώτης Ηλιάδης Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (95€ που καταβάλλονται στον αρχηγό της εκδρομής με την άφιξη στο Μόναχο)
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.