Skip to main content

ΜΟΝΑΧΟ Πάσχα & Αγίου Πνεύματος 2020 από 519,00

16/04 (5ήμερο) &  05/06 (4ήμερο)

Ίνσμπρουκ – Swarovski - Κάστρα Βαυαρίας – Μοναστήρι Ettal – Ομπεραμεργκάου

1η ημέρα: Αθήνα - Μόναχο (Ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος & πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, μια μοντέρνα, διεθνή πόλη με καρδιά και μακρά παράδοση. Άφιξη και απ’ ευθείας ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο, όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κ.ά., πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Κατόπιν με τα πόδια, θα δούμε  την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία ονόματι Frauenkirche, και την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο, την Viktualienmarkt, και ολοκληρώνουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ, το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την Odeonsplatz, την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν, που αποτελεί σύμβολο της Βαυαρίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

2η  ημέρα: Μόναχο - Αββαείο  Ettal – Oberammergau – Κάστρο Neuschwanstein

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια υπέροχη ημέρα  με πρώτη στάση το πανέμορφο Αββαείο Ettal, αφού διανύσουμε μια φανταστική διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις. Αυτό το μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών με τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο θα μας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την υπέροχη Βαυαρική πόλη Ομπεραμμεργκάου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο Βαυαρικό χρώμα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια . Όμως το καλύτερο σας το κρατάμε για το τέλος. Το εκπληκτικό παλάτι του Λουδοβίκου του Β’, το Νόισβανστάιν, όπου και θα περιηγηθούμε. Ένα παλάτι που ενέπνευσε ακόμη και τους παραγωγούς της Ντίσνευλαντ να το μιμηθούν! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.

3η ημέρα: Μόναχο (Ελεύθερη ημέρα)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας. Αν είστε λάτρης της τέχνης επισκεφτείτε τη Παλιά Πινακοθήκη με συλλογή έργων που υπογράφουν οι Durer, Bruegel, Botticelli και El Greco ή τη Νέα Πινακοθήκη όπου φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως Van Gogh, Gaugin, Degas, Rennoir κά. Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συλλογή γερμανικών έργων τέχνης του 19ου αιώνα στο Deutsches Museum, γεμάτο τεχνολογικούς θησαυρούς και θεωρείται το πλουσιότερο μουσείο μηχανικής και τεχνολογίας στον κόσμο.  Αν πάλι λατρεύετε το shopping, τα πολυτελή καταστήματα και οι διάσημοι οίκοι μόδας της αριστοκρατικής λεωφόρου Maximilianstrasse θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό για σικάτες αγορές. Για τους λάτρεις του καλού γλυκού, το καφέ Rischart θα σας καταπλήξει με τις επιλογές του.

4η ημέρα: Μόναχο –Ίνσμπρουκ – Κρυστάλλινος κόσμος Swarovski - Μόναχο

Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στο Ίνσμπουργκ. Χτισμένο στον πράσινο ποταμό Inn είναι η πρωτεύουσα του Τιρόλο. Βρίσκεται μεταξύ δύο οροσειρών: του Βόρειου ορεινού όγκου Karcendel από τη μια πλεύρα και του Patscherkofel από την άλλη. Και τα δύο βουνά προσφέρουν τέλειες συνθήκες για σκι και άλλα χειμερινά σπορ, ενώ στην πόλη που βρίσκεται από κάτω περιμένουν τον επισκέπτη μερικοί φανταστικοί καλλιτεχνικοί θησαυροί, όπως το αυτοκρατορικό παλάτι και το μουσείο καλών τεχνών. Η εκκλησία του Αγ. Ιακώβου φιλοξενεί το διάσημο πίνακα της Παναγίας που φιλοτέχνησε ο Lukas Cranach και είναι ενσωματωμένος στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο μαγικό κρυστάλλινο κόσμο της Swarovski. Οι εικόνες μαγικές … ένας παραμυθένιος κόσμος των Κρυστάλλων όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αφήσει τη φαντασία του να πορευτεί μέσα από τα σχήματα και τα χρώματα που δημιουργούν τα κρύσταλλα. Χρόνος για αγορές και πορεία επιστροφής για Μόναχο.

5η ημέρα: Μόναχο  – Πτήση επιστροφής για Αθήνα

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μονάχου και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Ημέρες

Αναχώρηση

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

(2-12 ετών)

5

16/04

Europa

Hotel  4*

599 €

699 €

549 €

4

05/06

519 €

619 €

469 €


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μόναχο – Αθήνα απευθείας πτήσεις της Lufthansa
  • 1 αποσκευή μέχρι 23κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • 3,4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Europa 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο στο Μόναχο
  • Ξενάγηση της πόλης του Μονάχου
  • Ολοήμερη εκδρομή στα Κάστρα Βαυαρίας, το Όμπεραμεργκαου και το  Ετταλ
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Ίνσμπρουκ & Swarovski
  • Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδός στον τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων:165 €
  • Είσοδοι  σε μουσεία και αξιοθέατα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο  και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα  περιλαμβανόμενα

Πτήσεις 

Πτήση

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

LH 1757

Αθήνα – Μόναχο

06.05

07.35

LH 1754

Μόναχο – Αθήνα

15.15

19.50


Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα του 5ήμερου προγράμματος