Skip to main content

ΜΟΝΑΧΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΦΕΒ-ΑΠΡ 2013

Μόναχο, Κάστρο Νόϊσβανσταιν, Γκάρμις Παρτενκίρχεν, Ομπεραμεργάου

Αναχωρήσεις: 02.02, 09.02, 16.02, 23.02, 01.03,
08.03, 15.03, 22.03, 29.03, 05.04, 11.04

 

Μόναχο η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, την 3η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισαρ και τις Βαυαρικές Άλπεις στα νότια. Μία πόλη με έντονο κοσμοπολίτικο σκηνικό, που οφείλει την ίδρυσή της στους Βενεδικτίνους Μοναχούς και που το 2010 την κατέταξαν ως την πλέον ζωντανή πόλη του κόσμου (Best lively city). Εκτός από την παλιά πόλη όπου είναι απόλαυση να περπατά κανείς, το Μόναχο είναι και ένα σύγχρονο μοντέρνο εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Με πλήθος μουσείων, γκαλερί, αγορές και φυσικά η έδρα της Bayern Μονάχου και της παραδοσιακής μπύρας. Μια ωραία Χριστουγεννιάτικη πρόταση, που συνδυάζει την διασκέδαση, ωραίες εκδρομές στις Βαυαρικές Άλπεις και το Σαλζμπουργκ, ψώνια στην αγορά της Νυρεμβέργης, με άνετη διαμονή και επιλογή ανάμεσα σε δύο ξενοδοχεία κεντρικά ξενοδοχεία, το πολυτελές Meridien ή το οικονομικότερο Europa για μετακινήσεις με τα πόδια, με πρωινή πτήση στην αναχώρηση και βραδινή στην επιστροφή για μην χάσετε ούτε λεπτό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ, ΠΤΗΣΗ.

Πτήση για Μόναχο. Άφιξη και μεταφορά σε κεντρικό ξενοδοχείο. Υπόλοιπο μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για μία περιεκτική 4ωρη ξενάγηση στα σημαντικότερα

αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο πέριξ του κόμβου Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες & τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό, το Ολυμπιακό χωριό, την οδό του Μαξιμιλιανού, την καλλιτεχνική – φοιτητική γειτονιά Schwabing, τους Αγγλικούς Κήπους και εξωτερικούς τομείς των ανακτόρων Νύμφενμπουργκ. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ. Απόγευμα ελεύθερο. Συνιστούμε αν έχετε χρόνο μια επίσκεψη στο Μουσειακό Σύμπλεγμα Κουνσταρεάλ και στην Πινακοθήκη (Alte Pinakothek). Διανυκτέρευση.

 

3Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΆΛΠΕΙΣ – ΓΚΑΡΜΙΣ ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ, ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΪΝ, ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΑΟΥ.

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω της λεγόμενης Ρομαντικής Ατραπού εισερχόμεθα σε ονειρώδεις δρυμούς στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια. Πρώτα θα επισκεφθούμε το Κάστρο του Νόισβανσταϊν. Φθάνουμε έτσι στο Φύσσεν, έκπαγλο τέως φέουδο του βασιλέως Λούντβιχ Β’, στον παραμυθένιο πύργο του οποίου, το Νόισβανσταϊν (το «Νέο Λίθο του Κύκνου»), ανεβαίνουμε για ωριαία επιθεώρηση. Άμαξες, έλκηθρα & αναρριχητικοί εξοπλισμοί έχουν δίπλα μας την τιμητική τους. Στη συνέχεια σταματούμε στο δίδυμο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης & ευδαιμονίας και τέλος στο γυρισμό δρασκελίζουμε τα ανεπανάληπτα πλατό του θρήσκου Ομπεραμεργάου, ξακουστού για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ.

Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό το αεροδρόμιο του Μονάχο. Πτήση για την Αθήνα. Άφιξη στην Ελλάδα.

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος κατ άτομο – ξενοδοχείο.

Εuropa 4*

Σε Δίκλινο

€ 386.-

Επιβάρυνση Μονόκλινο

€ 185.-

Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα

€ 199.-

Για το Meridien 5*: + 40 € το άτομο σε δίκλινο


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

- Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση με την Lufthansa ή την Aegean.

- Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

- Οι μετακινήσεις και οι εκδρομές με πούλμαν στις πόλεις σύμφωνα με το αναλυτικό

πρόγραμμα.

- 3 Διανυκτέρευση στο Μόναχο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 * & 5* ανάλογα με την επιλογή σας. (Europa 4*, Meridien 5* άλλο αντίστοιχo)

- Μπουφέ πρωινό καθημερινά.

- Οι εκδρομές, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο

πρόγραμμα.

- Έμπειρος - Έλληνας τοπικός αρχηγός - συνοδός & ξεναγός στη διάθεσή σας σε

καθημερινή βάση.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

- Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

TA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA ΜΑΣ

 

 

Hotel Europa****
Dachauer Straße 115
80335 Munich   - Germany

 

 

 

LE   MERIDIEN MUNICH 5*

Bayerstrasse 41

Munich 80335

Germany

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)