Skip to main content

Αλσατία – Ρήνος με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη | Καλοκαίρι 2022 απο 699,00

18/7, 1/8, 8/8, 12/8, 15/8, 23/8, 30/8 

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 7ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Με σπάνια διαμονή στη Χαϊδελβέργη  και όχι απομονωμένοι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:    

  • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στην κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, στο ξενοδοχείο Heidelberg Marriott Hotel / NH Heidelberg 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ρικβίρ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Κρουαζιέρα στο σπουδαιότερο τμήμα του Ρήνου (μνημείο της UNESCO) με τα δεκάδες μπαρόκ κάστρα.
  • Περιήγηση στο ομορφότερο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, απ΄όπου περνάει ο Ρομαντικός Δρόμος και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ.
  • Επίσκεψη στην εμβληματική, για τη γερμανική ενότητα, πόλη Κόμπλεντς πάνω στον Ρήνο.
  • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν.
  • Εκδρομή στην αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, και στην κρυστάλλινη Λίμνη Τίτι με τα εντυπωσιακά σαλέ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη – Στρασβούργο (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη στη γαλλική πόλη και βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό μας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια νυχτερινή περιπατητική έξοδο στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Στρασβούργο (ξενάγηση)

Μετά το πρόγευμά μας ξεκινάμε για μια εκτεταμένη ξενάγηση στο Στρασβούργο, μια πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς εδώ φιλοξενούνται κάποια από τα σημαντικότερα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική πόλη και τον καθεδρικό ναό της Notre Dame (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο!), θα δούμε την πλατεία του Γουτεμβέργιου και τα κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» (Petite France) με τα οποία ο ποταμός Ιλλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της πόλης. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να σεργιανίσετε στην πόλη διαμορφώνοντας το δικό σας πρόγραμμα. Σας προτείνουμε έναν περίπατο στη συνοικία Ορανζερί (Orangerie) ή μια κρουαζιέρα στον Ιλλ με σκάφος bateaux mouche (γυάλινου περιβλήματος) όπου μπορεί κανείς να δει και το φράγμα Vauban. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Αλσατίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, όπως το γνωστό ταρτ-φλαμπέ. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Στρασβούργο – Ριμπωβίλ – Έγκισχαϊμ – Κολμάρ – Στρασβούργο (ολοήμερη εκδρομή)

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβίλ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε. Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim), που σταθερά συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα είχε αποσπάσει και τον τίτλο του «Village préféré des Français», δηλαδή «το προτιμώμενο χωριό των Γάλλων»! Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar), το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Στρασβούργο – Φράϊμπουργκ – λίμνη Τίτι – Μπάντεν Μπάντεν – Χαϊδελβέργη

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για τη Γερμανία και την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού (Schwarwald). Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο Φράιμπουργκ (Freiburg), χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντράιζαμ, αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη (αλλά και των… οικολόγων που την κατατάσσουν ως την πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης), όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον υπέροχο καθεδρικό Μύνστερ (Münster), την έδρα του Πανεπιστημίου, το Θέατρο και το Δημαρχείο. Βρισκόμαστε ήδη στις παρυφές του Μέλανα Δρυμού, ένας αληθινός πνεύμονας πρασίνου για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ανυπολόγιστης οικολογικής αξίας. Επόμενος σταθμός μας είναι η λίμνη Τίτι (Titisee), γέννημα παγετώνων και αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Γερμανούς, που φτιάχνουν τα σαλέ τους ανάμεσα στις καταπράσινες ελατοσκέπαστες πλαγιές των γύρω λόφων. Συνεχίζουμε έπειτα προς βορρά για να επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden), φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Έπειτα αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό της ημέρας, τη Χαϊδελβέργη, όπου και θα διανυκτερεύσουμε απόψε.

 

5η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Μπάκαραχ – Μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο – Κόμπλεντς – Χαϊδελβέργη

Πρωινή αναχώρηση οδικώς από τη Χαϊδελβέργη για το Μπάκαραχ (Bacharach), μια μικρή κωμόπολη στις όχθες του Ρήνου. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο για μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Ρήνου μέχρι το Κόμπλεντς. Καθώς κατεβαίνουμε τον ποταμό, προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε πως βρισκόμαστε στον Μέσο Ρήνο, μια περιοχή-Μνημείο της UNESCO χάρη στα πολλά κάστρα που οι τοπικοί ηγεμόνες έχτιζαν κάποτε στις πλαγιές των καταπράσινων λόφων που κατεβαίνουν προς τις όχθες, και που σήμερα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια του πλου θα δούμε τον πολυθρύλητο βράχο της Λορελάι (Lorelei), ντυμένο με μεσαιωνικές ιστορίες που σφράγισαν τον γερμανικό ρομαντισμό. Φτάνουμε στην Κόμπλεντς (Koblenz), μια όμορφη πόλη στη συμβολή του Ρήνου με τον ποταμό Μοζέλα. Ακριβώς εκεί όπου ενώνονται τα νερά των δύο ποταμών θα δούμε τον πελώριο αδριάντα του Βίλχελμ Κάιζερ, μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας, ενώ αξίζει επίσης να δούμε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Κάστορα, στη βόρεια πλευρά της πόλης. Στην Κόμπλεντς θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή για ένα γεύμα στα εστιατόρια της πόλης, πριν επιστρέψουμε οδικώς στην Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός Δρόμος – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας μάς κατευθύνει προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και την περιοχή που διαπερνά ο πολυθρύλητος Ρομαντικός Δρόμος (συνολικά ο Ρομαντικός Δρόμος απλώνεται σε μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες διαδρομές στην Ευρώπη). Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη του Ρότενμπουργκ (Rothenburg ob der Tauber), στην περιοχή της Φρανκονίας, αναπόσπαστο κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου, Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε λοιπόν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου, την πλατεία Κόρνμαρκτ (Kornmarkt) ενώ θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξένοιαστο σεργιάνι στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στη Χαϊδελβέργη και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Χαϊδελβέργη (ξενάγηση) – Φρανκφούρτη (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφή

Ξενάγηση στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης είναι άλλωστε το παλαιότερο της Γερμανίας, καθώς πρωτολειτούργησε το 1382 χωρίς να σταματήσει έκτοτε να πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Χάουπτ Στράσσε (Hauptstrasse) που διασχίζει την Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης, θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών, και στον ποταμό Νέκαρ (Neckar), τον παραπόταμο του Ρήνου που διασχίζει τη Χαϊδελβέργη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη.

Κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για την «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης, τη Φρανκφούρτη, όπου θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη υπήρξε (και είναι ακόμα) η πόλη του σπουδαίου Γκαίτε, συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων. Εδώ θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας για μια βόλτα όπου μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε τον Καθεδρικό ναό όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον Άγιο Παύλο που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ (Römer) και την Σιδηρά Γέφυρα (Eiserner Steg) με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

  

 ΤΙΜΕΣ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 325 €
  Twin Room 699 € 325 €
  Triple Room 699 € 325 €
  Single Room 1039 € 325 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2022  ΚΑΙ 12/8/2022  - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 719€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 719 € 325 €
  Twin Room 719 € 325 €
  Triple Room 719 € 325 €
  Single Room 1059 € 325 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*, στη Χαϊδελβέργη στο ξενοδοχείο Heidelberg Marriott Hotel / NH Heidelberg 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας στην περιοχή).
  • Κρουαζιέρα στον Ρήνο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 325

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

18/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

24/07/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

01/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

07/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

08/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

14/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

12/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

18/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:25

00:10 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

15/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

21/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

23/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

29/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:25

00:10 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

30/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

05/09/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:25

00:10 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 1284

29/10/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:25

00:10 +1