Skip to main content

Χανσεατική Γερμανία & Βόρεια Ολλανδία | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2022 απο 999,00

29/6, 30/8, 28/9   Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Εισόδους και δραστηριότητες (που κοστίζουν πολύ αν κανονιστούν τοπικά), ώστε να έχετε εξασφαλισμένο κόστος από την αναχώρησή σας! 
  • Εμπεριστατωμένες επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανικής Χάνσα (Ένωσης).
  • Επίσκεψη της Λύμπεκ, μιας από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Βόρειας Ευρώπης.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό ?λστερ στο Αμβούργο (περιλαμβάνεται).
  • Βόλτα με ταχύπλοο φέρι και επίσκεψη του νησιού Χέλγκολαντ.
  • Επίσκεψη των γραφικών πόλεων της Βορείου Ολλανδίας.
  • Ξενάγηση της όμορφης Βρέμης.
  • Διανυκτέρευση στο κουκλίστικο Γκρόνινγκεν.
  • Πέρασμα από τα φράγματα της Εσωτερικής Θάλασσας της Ολλανδίας
  • Μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια του Γκίτχορν.
  • Βόλτα με ειδικές άμαξες στον βυθό της θάλασσας κατά την άμπωτη.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός
  • προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΥΜΠΕΚ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πρωινή πτήση για το Αμβούργο. Μια σύντομη διαδρομή μέσα από την καταπράσινη πεδιάδα της βόρειας Γερμανίας θα μας φέρει στο Λύμπεκ, την παλιά πρωτεύουσα της Χανσεατικής Ένωσης, και σπουδαίο εμπορικό κόμβο της Βαλτικής κατά τον Μεσαίωνα. Το ιστορικό κέντρο της μικρής πόλης σήμερα είναι ένα από τα πιο γραφικά αρχιτεκτονικά σύνολα της Βόρειας Ευρώπης και αποτελεί πλέον μέρος της λίστας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Η περιήγηση στα γραφικά σοκάκια με τα μεσαιωνικά κτίρια και η επίσκεψη του σύγχρονου Χανσεατικού Μουσείου θα μας αποκαλύψουν τη σπουδαία αρχιτεκτονική και ιστορική ταυτότητα της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο Αμβούργο και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Ξενάγηση, κρουαζιέρα στο λιμάνι και στον ποταμό Άλστερ)

Σημαντικότερο λιμάνι της Γερμανίας, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και πραγματικό στολίδι του βορρά της χώρας, το Αμβούργο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τον αριστοκρατικό του χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν εκθρονίσει το Βερολίνο από τον «θώκο» της εναλλακτικής πρωτεύουσας στον τομέα της αρχιτεκτονικής και των τεχνών. Η ξενάγησή μας με πούλμαν και εν μέρει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης περιλαμβάνει έναν γοητευτικό συνδυασμό από ιστορικά κτίρια, πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτίσματα, τους δρόμους με τα εξόχως πολυτελή και ακριβά καταστήματα και καταλήγει στην πραγματική καρδιά του αστικού κορμού, στις λαϊκές γειτονιές των ναυτών και τη γνωστή Ρέπερμπαν με τα κόκκινα φανάρια. Το μεσημέρι ακολουθεί μια κρουαζιέρα, όπου θα γνωρίσουμε το λιμάνι και τους υδάτινους δρόμους της πόλης, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο ποταμός Άλστερ, ο οποίος σχηματίζει μια εσωτερική λίμνη. Στη βόλτα αυτή θα θαυμάσουμε από κοντά το φουτουριστικό αρχιτεκτόνημα της Φιλαρμονικής της πόλης με τη διάσημη υπογραφή των Herzog & Meuron και τις περίφημες παλιές αποθήκες, με τις τόσο έξοχα διακοσμημένες προσόψεις – κάποιοι μάλιστα τις έχουν ονομάσει καθεδρικούς ναούς του εμπορίου!

Ολόκληρη συνοικία και κτίρια που μαρτυρούν μια μακρά ιστορία και συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό γοτθικού ρυθμού, φτιαγμένο από κόκκινα τούβλα και κλιμακωτές τριγωνικές σκεπές, που φιλοτέχνησε η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική ελίτ της χώρας, εξυπηρετώντας τις φιλοδοξίες της ακμάζουσας κάστας των εμπόρων στις αρχές του 19ου αιώνα. Το απόγευμά μας θα είναι ελεύθερο για βόλτες, μουσεία και ψώνια.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΕΛΙΓΟΛΑΝΔΗ – ΚΟΥΞΧΑΦΕΝ

Το πρωί επιβιβαζόμαστε σε ταχύπλοο καταμαράν. Το πρώτο κομμάτι της πανέμορφη κρουαζιέρας είναι κατά μήκος της ροής του ποταμού Έλβα με τις καταπράσινες όχθες του και διάφορα γραφικά χωριά, ύστερα διασχίζουμε την Βόρεια Θάλασσα μέχρι το πιο απομακρυσμένο και εντυπωσιακό νησί της.

Η Ελιγολάνδη με τα πανύψηλα κόκκινα βράχια και το καταπράσινο τοπίο, αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεωφυσικό φαινόμενο και συγχρόνως μια από τις πιο διάσημες και γραφικές λουτροπόλεις της περιοχής. Η Ελιγολάνδη ή Χέλγκολαντ, αποτελούσε κτίση της Μ. Βρετανίας μέχρι το 1890, η οποία συμφώνησε να την παραχωρήσει στη Γερμανία, με τον όρο η δεύτερη να παύσει να έχει κυριαρχικές αξιώσεις στη Ζανζιβάρη στην Αν. Αφρική!

Βόλτα στο νησί και επιστροφή στην στεριά. Διανυκτέρευση στην περιοχή του Κούξχαφεν.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΞΧΑΦΕΝ – ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΑΜΑΞΕΣ (WATT) - ΝΗΣΟΣ ΝΟΪΒΕΡΚ-ΒΡΕΜΗ

Καιρού επιτρέποντος και με ωράριο ανάλογο της παλίρροιας, θα διασχίσουμε την ώρα της άμπωτης με ειδικές άμαξες τον βυθό της θάλασσας, αφού θα έχουν αποτραβηχτεί τα ύδατα. Μας περιμένει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και ένας παράξενος βιότοπος. Οι άμαξες θα μας φέρουν μέχρι το νησάκι Νόιβερκ, από το οποία θα επιστρέψουμε πάλι με άμαξες ή αν δεν το επιτρέπει η πλημμυρίδα εν πλω ...

Το απόγευμα θα συνεχίσουμε για την τρίτη πόλη της Χανσεατικής Τριάδας, την πανέμορφη Βρέμη. Ξενάγηση με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που μαζί με την κεντρική πλατεία και το τεράστιο μεσαιωνικό άγαλμα του Ρολάνδου, βρίσκεται επίσης στην Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση στη Βρέμη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάλογα με τις ώρες της παλίρροιας και τον καιρό που αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα, η σειρά των διαδρομών και επισκέψεων μπορεί να αλλάξει, και η περιήγηση στον βυθό της θάλασσας να αντικατασταθεί με άλλη εκδρομή.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΕΜΗ - ΌΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Το πρωί θα αφήσουμε τη Βρέμη και θα κατευθυνθούμε προς την Ολλανδία.
Τελευταία μας στάση εντός της Γερμανίας το γραφικότατο Όλντενμπουργκ, πρώην πρωτεύουσα του ομώνυμου κρατιδίου, πατρίδα της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδος, Αμαλίας. Ξενάγηση στην παλιά πόλη, όπου δεσπόζει το ανάκτορο των δουκών του Ολδεμβούργου.Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη, μουσεία ή καφέ.
Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα με την Ολλανδία και θα σταματήσουμε στο Γκρόνινγκεν ή Χρόνινγκεν στα Ολλανδικά. Ύστερα από μια βόλτα στο κέντρο της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε στο πανύψηλο καμπαναριό του Αγίου Μαρτίνου (Martinitoren) για θέα πάνω από την πόλη ή/και να επισκεφθούμε το αξιόλογο Μουσείο Καλών Τεχνών. Η πόλη είναι γνωστή για το πανεπιστήμιό της, τη μεγάλη φοιτητική της κοινότητα και τις πολιτιστικές της δραστηριότητες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Γκρόνινγκεν.

 

6Η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΦΛΕΒΟΛΑΝΔΗ – ΧΟΟΥΤΡΙΜΠΝΤΕΪΚ – ΆΛΚΜΑΑΡ – ΆΦΣΛΟΥΣΝΤΕΪΚ – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή θα μας φέρει στη 12η επαρχία των Κάτω Χωρών, τη Φλεβολάνδη. Πρόκειται για νέα γη που κερδήθηκε μέσω φραγγατα και για νέα γη, που κερδίμονοπογμάτων και αποξηραντικών έργων μέσα στη θάλασσα. Μια ολόκληρη επαρχία... ανθρώπινο δημιούργημα. Θα περάσουμε πάνω από ένα από τα φράγματα αυτά, το Χοούτριμπντεϊκ, μήκους 27 χλμ., διασχίζοντας οδικώς τη θάλασσα Ζουίντερ-Zεε, για να βρεθούμε στην παραδοσιακή στεριά της χώρας.

Στη στεριά πια θα κάνουμε διάφορες στάσεις στις μικρές παραδοσιακές ολλανδικές πόλεις Χόορν και το γραφικό Άλκμααρ γνωστό για την περίφημη παραγωγή και αγορά τυριού. Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί για τον βορρά της χώρας, όπου μεταξύ της Βορείου Θάλασσας και της εσωτερικής θάλασσας της Ολλανδίας θα περάσουμε 32 χλμ. πάνω από το μεγαλύτερο φράγμα/γέφυρα της Ολλανδίας. Διασχίζοντας τη Φρισλανδία θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας στον βορρά της χώρας, καταλήγοντας πάλι στο Γκρόνινγκεν για διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΓΚΙΤΧΟΡΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το πρωί της τελευταίας ημέρας του ταξιδιού θα ξεκινήσουμε για το κουκλίστικο υδάτινο χωριό Γκίτχορν, όπου θα πραγματοποιήσουμε μια μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια του χωριού. Κατόπιν συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 370 €
  Twin Room 999 € 370 €
  Triple Room 999 € 370 €
  Single Room 1459 € 370 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όλες οι εκδρομές, βαρκάδες, δραστηριότητες, φέρι που αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€ 370
  • Είσοδοιστουςεπισκεπτόμενους χώρους.

 

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

LH 1757

29/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 2052

29/06/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ              

08:15

09:30

LH 2307

05/07/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΟΝΑΧΟ

17:15

18:40

LH 1756

05/07/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

LH 1757

30/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 2052

30/08/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ              

08:15

09:30

LH 2307

05/09/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΟΝΑΧΟ

17:15

18:40

LH 1756

05/09/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

LH 1757

28/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 2052

28/09/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ              

08:15

09:30

LH 2307

04/10/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΟΝΑΧΟ

17:15

18:40

LH 1756

04/10/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45