Skip to main content

Ελληνική Πασχαλιά 2022 στην Ίμβρο! από 559€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21/04/2022

ΤΕΝΕΔΟΣ - ΤΡΟΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

7 ΜΕΡΕΣ

Μεγ. Πέμπτη: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:30 με ενδιάμεσες στάσεις για την Ξάνθη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Ζ PALACE 5*. Για όσους επιθυμούν, περίπατος πεζή στην παλιά πόλη. Δείπνο.

Μεγ. Παρασκευή: Ξάνθη - Καλλίπολις - Ίμβρος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου). Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιος προμαχώνας της Κωνσταντινούπολης, με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Χρόνος για βόλτα, καφέ και επίσκεψη στο μουσείο Πίρι Ρέϊς, του διάσημου ναυάρχου του 16ου αι. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Καμπάτεπε, απ’όπου θα πάρουμε το φέρυ για την Ίμβρο. Φθάνουμε στο Κουζούλιμανι (Άγιος Κήρυκος) και κατευθυνόμαστε για την πρωτεύουσα του νησιού, την Παναγιά. Εγκατάσταση στο κεντρικό KALE PALACE HOTEL 3* sup. Μετάβαση στα Αγρίδια για παρακολούθηση του Επιταφίου και μετά δείπνο με νηστίσιμα και μη σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Μεγ. Σάββατο: Ίμβρος

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στο νησί ακολουθώντας το δρόμο μέχρι τα χωριά Σχοινούδι (Sirinkoy) και τα Αγρίδια. Επόμενος σταθμός μας η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, το σημερινό Ζεϊτινλί Κόϋ, που σημαίνει ελαιώνας και είναι η γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια στο οποίο φοίτησε ο Πατριάρχης. Επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα του νησιού με την εκκλησία της Παναγιάς από την οποία πήρε το όνομα της. Περίπατος, χρόνος για σουβενιρ και φαγητό σε κάποιο από τα ελληνικά ταβερνάκια. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση στους Αγίους Θεοδώρους. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και τοπικές λιχουδιές!

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιάτικη γιορτινή μέρα - Τσανάκαλε

Χριστός Ανέστη! Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος για να χαρούμε την Παναγιά και την επαφή μας με τον Ελληνισμό του χωριού. Το μεσημέρι, Πασχαλινό γεύμα - γλέντι με το παραδοσιακό γεμιστό κατσικάκι στον φούρνο, όπως είναι το τοπικό έθιμο. Αργότερα, μεταφορά στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου, γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες από μία πατρίδα της καρδιάς μας. Το φέρυ θα μας γυρίσει στο Καμπάτεπε και οδικώς με παρεμβολή ενός πορθμείου, φθάνουμε στο παραθαλάσσιο Τσανάκαλε στην Ασιατική πλευρά του Ελλησπόντου. Εγκατάσταση στο υπερπολυτελές και κεντρικό PARION HOTEL 5* Lux. Δείπνο μπουφέ.

Δευτέρα: Τένεδος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Γκεϊκλί, απ’όπου θα πάρουμε το φέρυ για την Τένεδο. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Θεοτόκου στην παλιά Ελληνική γειτονιά, αλλά και το Γενοβέζικο κάστρο του 1100μΧ που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού (έξοδα ατομικά). Απέναντι από τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται η ανοιχτή αγορά. Εδώ χτυπά η καρδιά του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες έρχονται για να ψωνίσουν, να δροσιστούν, να χαλαρώσουν, να πιούν ένα παγωμένο χυμό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Απολαύστε την πισίνα τις ανέσεις του Spa με χαμάμ, σάουνα κ.α. Δείπνο μπουφέ.

 

Τρίτη: Τροία - Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε για την Τροία, το Ομηρικό Ίλιον κάτω από το όρος Ίδα της Φρυγίας. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο (έξοδα ατομικά) της πόλης του βασιλιά Πρίαμου που πρώτος ξανάφερε στο φως ο Ερρίκος Σλήμαν στα 1870 και συνέχισε να ερευνά στα νεότερα χρόνια ο Κόρφμαν (1988-2005). Θα δούμε και θα φωτογραφηθούμε με το ..αντίγραφο του Δούρειου Ίππου πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Ελλάδα. Περνάμε και πάλι τον Ελλήσποντο με κατεύθυνση τα σύνορα των Κήπων και από εκεί για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και το υπερπολυτελές RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux. Δείπνο.

Τετάρτη: Αλεξανδρούπολη - Καβάλα - Αθήνα

Απολαυστικό μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας. Χρόνος για καφέ και ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημειώσεις: • Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων • Από τις δωρεάν παροχές Spa του Parion Hotel, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι κατόπιν ραντεβού και με extra χρέωση. • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτε από τα αναγραφόμενα.

  • • Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφική με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

Λοιπές εθνικότητες: Παρακαλούμε ρωτήστε στο προξενείο της Τουρκίας: 2106714828.

 

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή καθηµερινά, στην οποία συµπεριλαµβάνεται το Αναστάσιµο δείπνο και το Πασχαλινό γεύµα µε γλέντι και ποτά. ∆ΩΡΟ ένα επιπλέον δείπνο (για πλήρη διατροφή την Κυριακή του Πάσχα

ΙΜΒΡΟΣ ΤΕΝΕΔΟΣ

21-27/4

Δίκλινο

559

3ο άτομο

534

Μονόκλινο

729

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές-εκδρομές με πολυτελές πούλμαν • Μία (1) διανυκτέρευση στο Z PALACE HOTEL 5* στην Ξάνθη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό KALE PALACE HOTEL 3* sup στην Ίμβρο, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές PARION HOTEL 5* (Lux) στο Τσανάκαλε και μία (1) διανυκτέρευση στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux στην Αλεξανδρούπολη • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα (στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας) • ΔΩΡΟ ένα επιπλέον δείπνο (για πλήρη διατροφή την Κυριακή του Πάσχα) • Τα εισιτήρια του πλοίου προς και από την Ίμβρο και την Τένεδο • Τα εισιτήρια για τα πλοιάρια προς και από Τσανάκαλε • Δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Spa του Parion Hotel • Τοπικός επίσημος ξεναγός για τις ξεναγήσεις στην Τένεδο και την Τροία • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής ανά δωμάτιο ανά διαν/ση 1,50, 3,00 ή 4,00 € ανάλογα την κατηγορία του.