Skip to main content

Μυτιλήνη - Λεσβος (διαμονή στο Heliotrope Hotel 4*) 10/06/2022

με πτησεις sky express 

 

Άγιος Ραφαήλ -  Μανταμάδος (Ταξιάρχης) - Συκαμιά - Μήθυμνα (Μόλυβος) - Πέτρα - Μουσείο Θεόφιλου - Μονή Λειμώνος - Βατούσα - Απολιθωμένο Δάσος - Σιγρί - Ερεσός - κόλπος Καλλονής - Αγιάσος - Πλωμάρι

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μυτιλήνη - Άγιος Ραφαήλ - Μανταμάδος (Ταξιάρχης) - Συκαμιά - Μήθυμνα (Μόλυβος) - Πέτρα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μυτιλήνη, το νησί που ύμνησαν ποιητές και θαύμασαν κατακτητές. Άφιξη και αρχίζουμε με προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, εδώ όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέφθασαν και ομολόγησαν με παρρησία, πως τους χάρισε την υγεία της ψυχής και του σώματος. Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ, του προστάτου του νησιού, στον Μανταμάδο όπου βρίσκεται η ανάγλυφη θαυματουργή εικόνα του φτιαγμένη από αίμα και πηλό. Αφού προσκυνήσουμε, χρόνος για να γευθούμε τους ξακουστούς λουκουμάδες Μανταμάδου στο αναψυκτήριο της περιοχής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας παραλιακά περνώντας από την Συκαμιά, την πατρίδα του Στρατή Μυριβήλη για να φτάσουμε στην Μήθυμνα (αρχαία ονομασία) ή Μόλυβο κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, τον πανέμορφο παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό που στεφανώνεται με μεσαιωνικό κάστρο, ενώ πετρόχτιστα σπίτια και νεοκλασικά αρχοντικά κατηφορίζουν ως το γραφικό του λιμανάκι. Περίπατος στα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια με τις στοές, τις κληματαριές, τα μαγαζάκια και τα καφενεδάκια και επίσκεψη στο κάστρο. Επόμενος σταθμός μας η Πέτρα όπου θα προσκυνήσουμε στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα, ένα από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα της Λέσβου. Χρόνος για ψώνια και για γεύμα  στην όμορφη παραλία της Πέτρας. Επιστροφή στη Μυτιλήνη για εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Heliotrope 4* στο προάστειο Βαρειά.

Ημέρα 2η: Μουσείο Θεόφιλου - Μονή Λειμώνος - Βατούσα - Απολιθωμένο Δάσος - Σιγρί - Ερεσός - κόλπος Καλλονής

Πρόγευμα μπουφέ και η μέρα μας ξεκινά με επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο μουσείο τέχνης Teriade, γνωστό και ως μουσείο Θεόφιλου, λόγω των πολλών έργων του λαϊκού μας ζωγράφου που βρίσκονται σε αυτό. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στην επιβλητική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Λειμώνος, την μεγαλύτερη σε έκταση του νησιού με πλούσιο πνευματικό και εκπαιδευτικό έργο και το μεγαλύτερο μουσείο των Βαλκανίων με σπάνια εκθέματα και εικόνες. Μικρή ανάπαυλα στον παραδοσιακό οικισμό της Βατούσας και μετά θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο Απολιθωμένο Δάσος αλλά και το μουσείο φυσικής ιστορίας στο Σίγρι! Αργότερα θα βρεθούμε στη Σκάλα Ερεσού όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγ.Ανδρέα Κρήτης και θα έχουμε χρόνο για να γευματίσουμε. Ο δρόμος της επιστροφής μας περνάει από το χωριό Άγρα, για να θαυμάσουμε και τον κόλπο της Καλλονής γνωστό για την διάσημη ομώνυμη σαρδέλα του. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλί και την Πέργαμο

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε (έξοδα ατομικά) την ημερήσια εκδρομή στο Αϊβαλί και την Πέργαμο που ξεκινάει στις 8 το πρωί και επιστρέφει στις 19.30. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων ή νέου τύπου μηχανογραφικών ταυτοτήτων, απόπλους για το Αϊβαλί, όπου θα φθάσουμε περίπου μετά από 1 ½ ώρα. Επιβίβαση σε τοπικό πούλμαν για την Πέργαμο όπου θα ξεναγηθούμε στο περίφημο θεραπευτήριο της αρχαιότητος το Ασκληπιείο, θα περπατήσουμε την Ιερά Οδό, θα δούμε την Ιερά Πηγή, το αρχαίο θέατρο, το ναό Τελεσφόρου – Υγείας, την κόκκινη βασιλική του Ιουστινιανού (μία από τις επτά της Αποκαλύψεως) κ.α. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστρέφουμε στο Αϊβαλί όπου θα δούμε παλιά ελληνικά σπίτια, τις εκκλησιές του Αγίου Γεωργίου και του Ταξιάρχη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά με τα φημισμένα δερμάτινα.

Ημέρα 4η: Μυτιλήνη - Αγιάσος - Πλωμάρι - Ποτοποιεία Βαρβαγιάννη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας. Περιήγηση στην πόλη της Μυτιλήνης και τους ναούς της, τον εμβληματικό Άγιο Θεράποντα και τον πολιούχο Άγιο Θεόδωρο όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του Άγιου. Περίπατος στην αγορά και χρόνος για πρωϊνό καφεδάκι στο διατηρητέο ιστορικό καφενείο Πανελλήνιον (1916) που για δεκαετίες αποτέλεσε το κέντρο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του νησιού. Συνεχίζουμε για την γραφική Αγιάσο, τον παραδοσιακός οικισμό στην αγκαλιά του βουνού Όλυμπος, μέσα σε εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο το οποίο μάλιστα ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Είναι το μεγαλύτερο κέντρο χειροτεχνικής παράδοσης του νησιού με μεγάλη ποικιλία υφαντών, ξυλόγλυπτων και κεραμικών. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός λόγω των πολλών σπιτιών που διατηρούνται ανέπαφα στο χρόνο. Θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας (4ος αι.) που σύμφωνα με την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αγάθων ο Εφέσιος. Χρόνος για γεύμα στο Πέραμα και επόμενος σταθμός μας θα είναι το Πλωμάρι, η πατρίδα και τόπος παραγωγής των πιο φημισμένων ούζων της Ελλάδας και δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, με μεγάλη ιστορική παράδοση στο εμπόριο και στη βιομηχανία. Γι’ αυτόν το λόγο, στο Πλωμάρι θα δείτε αρκετά παλιά βιομηχανικά κτίρια που κάποτε λειτουργούσαν ως ελαιοτριβεία, ταρσανάδες και σαπωνοποιεία. Επίσκεψη στην ποτοποιεία Βαρβαγιάννη και στο εξαιρετικό μουσείο της. Καταλήγουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, γεμάτοι από της ομορφιές της άνοιξης του Αιγαίου!

  • Τιμή για 3ο άτομο: 310€ (+ φόρους αεροδρομίου 55€)
  • Τιμή για 3ο άτομο έως 12 ετών: 265€  (+ φόρους αεροδρομίου 55€)

 

 

ΤΙΜΕΣ

10/06/2022 Δίκλινο

345€

-

 
 
10/06/2022 Μονόκλινο

460€

Φόροι

55€

 

Πτήσεις: Sky Express

Ημ/νία Διαδρομή Ωρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
10/6 Αθήνα – Μυτιλήνη 06:45 07:45
13/6 Μυτιλήνη – Αθήνα 18:25 19:30

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Sky Express (με μία χειραποσκευή έως 8 κιλά & μία αποσκευή έως 20 κιλά κατ' άτομο).
  • Διαμονή: HELIOTROPE HOTEL 4* στη Βαρειά Μυτιλήνης.
  • Γεύματα: Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβανεται

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • O φόρος διαμονής, €3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση, ο οποίος πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο.
  • Η προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλί – Πέργαμο: 65€ κατ’ άτομο με γεύμα.