Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Χίος η μυροβόλος! από 325€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

14/07, 28/07, 25/07/2022 4ΜΕΡΕΣ

13/07, 27/07, 24/08/2022 5 ΜΕΡΕΣ

(αεροπορική εκδρομή)

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 31/05 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%.

1η ημέρα: Αθήνα | Χίος | Βροντάδος | Καρδάμυλα | Μάρμαρο

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Χίο. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το χωριό των Βροντάδων όπου το Πάσχα γίνεται ο γνωστός σε όλους μας «ρουκετοπόλεμος». Στάση για τον πρωινό μας καφέ και στη συνέχεια πορεία προς τα Καρδάμυλα και συγκεκριμένα το επίνειο της κωμόπολης το Μάρμαρο. Αφού θαυμάσουμε τα όμορφα αρχοντικά κτισμένα από ναυτικούς πλοιοκτήτες θα απολαύσουμε το μπάνιο μας αλλά και παραδοσιακό φαγητό στις πολλές ταβέρνες της περιοχής. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στον Καρφά μπροστά σε μια πανέμορφη παραλία, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Περιήγηση πόλης

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Η γνωριμία μας ξεκινά από το περίφημο και καλοδιατηρημένο κάστρο του. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της πόλης της με έκταση 180.000 τ.μ. και τα τείχη του περικλείουν οικιστικό σύνολο, με 650 κατοίκους περίπου. Αφού θαυμάσουμε τόσο τον υπέροχο χώρο όσο και την μαγευτική θέα θα καταλήξουμε στην πόλη της Χίου για να επισκεφτούμε την βιβλιοθήκη Κοραή και το λαογραφικό μουσείο Αργέντη μιας και στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Η Βιβλιοθήκη του Κοραή είναι μια από τις παλιότερες και μεγαλύτερες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα μιας και η συλλογή της απαριθμεί περισσότερους από 250.000 τόμους. Στο κτίριο της Βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα στο δεύτερο όροφο στεγάζεται το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Το μουσείο περιλαμβάνει μια αξιόλογη συλλογή με ενδυμασίες καθώς και πολλά κεντήματα από διάφορα χωριά του νησιού. Τα υφαντά, τα εργαλεία, τα σκεύη, οι χαλκογραφίες, οι πίνακες, τα πορτραίτα των αρχόντων καθώς και διάφορα ξυλόγλυπτα αντικείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει την καθημερινή ζωή των Χιωτών στη διάρκεια των αιώνων 17ο και 19ο. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και μπάνιο στην όμορφη παραλία του. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στις πανέμορφες Οινούσσες. Εν πλω διαδρομή, με ιδιωτικό σκάφος, ανατολικά της Χίου για περίπου μία ώρα και φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι όπου μας καλωσορίζει η χάλκινη γοργόνα, με το στέμμα και το ιστιοφόρο στο αριστερό της χέρι, σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη ναυτική παράδοση του νησιού. Περπατώντας στην πλατεία Ναυτοσύνης, συναντάτε το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα, που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο, και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στις πεντακάθαρες βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες που βρίσκονται περιμετρικά του νησιού. Έπειτα αφού γευτούμε φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επιστροφής μας στην Χίο. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νέα Μονή Χίου | Αυγώνυμα | Ανάβατος

Πρωινός μπουφές και αναχώρηση για την Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Καλύπτει μια έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων και συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε, κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, το μεσαιωνικό - βυζαντινό χωριό Ανάβατος. Ο "Μυστράς" του Αιγαίου, παρόλο που σήμερα είναι ένα έρημο χωριό, κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην πόλη και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μουσείο Μαστίχας | Πυργί | Μεστά | Χώρα | πτήση για Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού και συγκεκριμένα το μουσείο αυτού του προϊόντος το μουσείο μαστίχας Χίου. Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η μαστίχα γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Άφιξη στη Χώρα με χρόνο για φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο Golden Sand Beach Hotel 4* στον Καρφά με ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Sky Express προς και από Χίο με βαλίτσα 20 kg & χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Δυνατότητα χρήσης δωροεπιταγής

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Η προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες αξίας 30€ το άτομο με ιδιωτικό σκάφος
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Φόροι αεροδρομίων αξίας 65€ το άτομο
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Πτήσεις:

Αθήνα – Χίος     07:20 – 08:10

Χίος – Αθήνα     19:15 – 20:05

 

Σημείωση:

Στο τετραήμερο πρόγραμμα (3 διανυκτερεύσεις) αφαιρείται η εκδρομή της 1ης ημέρας.

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 31/05 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%.

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

5 ημέρες

14/07-17/07

28/07-31/07

25/07-28/07

13/07-17/07

27/07-31/07

24/08-28/08

Δίκλινο θέα θάλασσα

325 €

345 €

335 €

385 €

395 €

385 €

3ο άτομο ενήλικας

275 €

295 €

285 €

315 €

335 €

325 €

3ο άτομο παιδί έως 12

215 €

235 €

225 €

235 €

255 €

245 €

4ο άτομο παιδί έως 12

275 €

295 €

285 €

305 €

325 €

315 €

Μονόκλινο θέα θάλασσα

375 €

395 €

385 €

455 €

475 €

465 €