Skip to main content

Χίος - Το νησί της Μαστίχας Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 609

Αναχωρήσεις: 16/6, 21/7, 28/7, 4/8, 18/8, 25/8, 1/9

 

 

1η ημέρα: Πειραιάς – Χίος

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση ακτοπλοϊκώς για τη Χίο. Γνωστό και ως «το νησί της μαστίχας» και του Ομήρου, το νησί της Χίου είναι το πέμπτο σε έκταση νησί της χώρας μας, πλούσιο σε μοναδικές παραδόσεις, απροσδόκητα τοπία, πολιτισμό, γεύσεις και αξιοθέατα. Άφιξη ξημερώματα της επόμενης ημέρας, άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

 

2η ημέρα: Χίος (πόλη)

Έχοντας χαλαρώσει και ξεκουραστεί θα αφιερώσουμε τη μέρα μας στην πόλη της Χίου. Θα επισκεφθούμε το Ναυτικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Χίου Αδαμάντιος Κοραής, το Λαογραφικό Μουσείο Φίλιππου Αργέντη, το μικρό παλάτι του Ιουστινιάνη, θα σεργιανίσουμε στα δρομάκια της Χώρας, θα δούμε το κάστρο, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις, όπως τους λουκουμάδες του Μανάρα, στο τουρσάδικου του Σίμου, τα τοπικά ούζα Απαλαρίνα του Λεωνίδα, το μπακάλικο εδώδιμων αποικιακών στην Ελευθερίου Βενιζέλου και πολλά άλλα ακόμα. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Χίο.

 

3η ημέρα: Χίος – Μουσείο Μαστίχας – Μεστά – Μαύρα Βόλια – Πυργί – Χίος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το πιο ευωδιαστό κομμάτι της Χίου, τη θρυλική μαστίχα. Ερχόμαστε λοιπόν στο νότιο κομμάτι του νησιού και τα ονομαστά Μαστιχοχώρια, ένα σύμπλεγμα 24 μεσαιωνικών οικισμών που έχουν το αποκλειστικό προνόμιο, την καλλιέργεια της μαστίχας. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μαστίχας Χίου, λίγο έξω από το χωριό Πυργί, για να μάθουμε τα πάντα για το μοναδικό «λευκό δάκρυ» που ευδοκιμεί μόνο στη Χίο και πουθενά αλλού στον κόσμο και έπειτα θα σεργιανίσουμε στα Μαστιχοχώρια, κάνοντας στάση στα Μεστά με την περίτεχνη αρχιτεκτονική, ένα από τα ωραιότερα χωριά στο Αιγαίο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα διάσημα Μαύρα Βόλια, την περίφημη παραλία με τα σκούρα βότσαλα ηφαιστειακής προέλευσης που φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες ακτές της χώρας μας, όπου και θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Θα επισκεφθούμε επίσης το «ζωγραφιστό χωριό», το Πυργί, μια αληθινή Κιβωτός λαογραφικής, αρχαιολογικής, γλωσσολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα δούμε τα περίφημα «ξυστά», τις ζωγραφικές παραστάσεις στις προσόψεις των σπιτιών και τις «δοξαράδες», τις αψίδες με τις οποίες συνδέονται πολλά από αυτά. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στη Χίο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Χίος – Ψαρά - Χίος

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με τα ιστορικά Ψαρά (η εκδρομή περιλαμβάνεται). Θα πάρουμε το καραβάκι μας για να περάσουμε στα Ψαρά, το νησί του εναλλακτικού τουρισμού. Η πρόσβαση στο νησί δεν είναι από τις πλέον εύκολες, τα Ψαρά ωστόσο είναι ένα υπέροχο νησάκι, με λίγους κατοίκους και έναν οικισμό, τα ομώνυμα Ψαρά, καταμεσής του Αιγαίου. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στο λιμανάκι, θα περιηγηθούμε στη Χώρα και θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στη Χίο, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Χίος – Οινούσσες – Χίος

Αν η παγκόσμια ναυτιλία έπρεπε να έχει μία και μόνο «πρωτεύουσα», οι Οινούσσες θα έθεταν πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Αυτό το μικρό νησάκι των μόλις 15 τ.χλμ. έχει τεράστια ναυτική παράδοση, με πολλές γενεές ναυτικών να έχουν γαλουχηθεί σ’ αυτήν. Η ελληνική ναυτιλία οφείλει πολλά στην τοπική παράδοση, δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός πως λειτουργούν εδώ Ναυτικό Λύκειο και Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Στην εκδρομή αυτή (περιλαμβάνεται) απολαμβάνουμε τη γνωριμία μας με τις Οινούσσες, επισκεπτόμαστε το τοπικό Ναυτικό Μουσείο για να μάθουμε τα πάντα για τη ναυτική παράδοση των νησιών, και χαιρόμαστε το μπάνιο μας σε κοντινή παραλία! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Χίο και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χίος – Βολισσός - Ανάβατος – αναχώρηση για Πειραιά

Πρωινό και αφήνουμε τα δωμάτιά μας στις 11.00. Σήμερα θα επισκεφτούμε τα δυτικά του νησιού και το χωριό Βολισσός, από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Χίου. Στην κορυφή του χωριού δεσπόζει το βυζαντινό κάστρο που κατά τις εκτιμήσεις χτίστηκε από τον Βελισάριο, στρατηγό του Ιουστινιανού. Και ο ίδιος ο οικισμός ωστόσο είναι ένας παράδεισος για εξερεύνηση, με τα στενά καλντερίμια, τα αρχοντόσπιτα και τους ανεμόμυλους που χαρακτηρίζουν το τοπίο. Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στη Βολισσό, επόμενη μας στάση, το χωριό Ανάβατος, ένας σχεδόν εγκαταλελειμμένος μεσαιωνικός οικισμός (στην τελευταία απογραφή του 2011 μετρούσε μόλις έναν κάτοικο!). Τον έχουν αποκαλέσει και «ο Μυστράς του Αιγαίου» χάρη στη αρχιτεκτονική φρουρίου, με τα δύο φαράγγια και τη μία μόνο είσοδο στον οικισμό. Η αίσθηση να σεργιανάς στα χορταριασμένα καλντερίμια ενός μεσαιωνικού χωριού δεν περιγράφεται με λόγια. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για το δείπνο μας και μεταφορά στο λιμάνι για την επιστροφή μας στον Πειραιά.

 

7η ημέρα: Άφιξη στον Πειραιά

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/6/2023- Τιμή από 609€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 609 € 0 €
  Twin Room 609 € 0 €
  Triple Room 609 € 0 €
  Single Room 769 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/7/2023- Τιμή από 679€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 679 € 0 €
  Twin Room 679 € 0 €
  Triple Room 679 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/7/2023- Τιμή από 679€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 679 € 0 €
  Twin Room 679 € 0 €
  Triple Room 679 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2023- Τιμή από 679€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 679 € 0 €
  Twin Room 679 € 0 €
  Triple Room 679 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/8/2023- Τιμή από 679€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 679 € 0 €
  Twin Room 679 € 0 €
  Triple Room 679 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/8/2023- Τιμή από 679€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 679 € 0 €
  Twin Room 679 € 0 €
  Triple Room 679 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2023- Τιμή από 609€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 609 € 0 €
  Twin Room 609 € 0 €
  Triple Room 609 € 0 €
  Single Room 769 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια αριθμημένης θέσης για Χίο.
  • Μετακινήσεις/μεταφορές µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 5 διανυκτερεύσεις Chios Chandris Hotel 4*, το καλύτερο της Χίου.
  • 5 πρωινά και 5 δείπνα στο ξενοδοχείο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εισιτήριο για την εκδρομή στα Ψαρά.
  • Εισιτήριο για την εκδρομή στις Οινούσσες.
  • Έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ BLUE STAR FERRIES

1η Ημέρα: Πειραιάς - Χίος 20:00 – 04:15 (το 16/06 άφιξη στη Χίο στις 05:25)

6η Ημέρα: Χίος - Πειραιάς 22:20 - 06:35 (άφιξη Πειραιά την 7η ημέρα το πρωί)