Skip to main content

Ικαρία, το νησί που ο χρόνος σταματά | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ από 659

Αναχωρήσεις: 20/7, 26/8

 

1η ημέρα: Πειραιάς – Εύδηλος – Αρμενιστής

Αναχωρούμε με πλοίο για την Ικαρία με άφιξη την ίδια ημέρα στον Εύδηλο, το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή, τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Δρούτσουλας – Ακαμάτρα – Μάραθο – Μονή Οσίας Θεοκτίστης – Πηγή – Κάμπος – Αρμενιστής

Πρόγευμα και έναρξη μιας εκδρομικής μέρας, όπου θα γνωρίσουμε τη βορειοκεντρική Ικαρία. Ξεκινάμε με το χωριό Δρούτσουλας και περίπατος σε παραδοσιακό λιθόστρωτο καλντερίμι προς το Κεραμέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στο διατηρητέο αρχιτεκτονικά παραδοσιακό οικισμό της Ακαμάτρας, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στην πανέμορφη πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε για το χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στη Μονή Θεοκτίστης στο χωριό Πηγή με το εντυπωσιακό «θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο λούρο, δείγμα παραδοσιακής ικαριακής κατοικίας. Επίσκεψη στον χώρο της μονής μέσα σε πυκνό ανάμεικτο δάσος από βελανιδιές και τραχειά πεύκη. Ξενάγηση στους χώρους του μοναστηριού και διάλειμμα για αφέψημα με τοπικά βότανα στο προαύλιο του μοναστηριού. Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό Κάμπος. Επίσκεψη στο λόφο της αρχαίας ακρόπολης της Οινόης, την αρχαιολογική συλλογή του Κάμπου και κατάληξη στην παραλία του Κάμπου που εκβάλλει ο ποταμός Βουτσιδές. Κολύμπι και χαλάρωση στην αμμουδερή παραλία του Κάμπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Άγιος Δημήτριος – Χριστός – Προφήτης Ηλίας

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα ημιορεινά χωριά των Ραχών. Πρώτη στάση στον Άγιο Δημήτριο, από όπου και ξεκινάμε για ένα σύντομο βοτανικό περίπατο από χωμάτινα και πετρόκτιστα καλντερίμια ως την πλατεία του Χριστού, το κεφαλοχώρι της περιοχής των Ραχών. Στη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε τοπικό εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, κηραλοιφές, κρέμες, αποξηραμένα βότανα) όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Η πεζοπορία μας συνεχίζεται προς την πλατεία του Χριστού με ξενάγηση για την ιστορία της περιοχής. Ο βοτανικός μας περίπατος ολοκληρώνεται στην πλατεία του Χριστού με στάση για ξεκούραση στο κεφαλοχώρι που είναι και το πιο διάσημο χωριό της Ικαρίας. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο μέχρι το κοντινό χωριό του Προφήτη Ηλία για γευσιγνωσία τοπικών ποικιλιών οίνου, όπως η μοναδική στο κόσμο ποικιλία «μπεγλέρι» που παλαιώνεται σε πήλινα πιθάρια θαμμένα στη γη, σύμφωνα με φυσικές τεχνικές οινοποίησης σε επισκέψιμο οινοποιείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα για κολύμπι στις κοντινές αμμουδιές Λιβάδι και Μεσαχτή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Θαλάσσια περιήγηση με σκάφος – Μαγγανίτης – Σεϋχέλλες, Αρμενόπλακα – Μπαχάμες

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον νότο με προορισμό το εντυπωσιακό ψαροχώρι του Μαγγανίτη από όπου ξεκινάει ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στο Ικάριο πέλαγος σε πανέμορφες και απομονωμένες παραλίες της νότιας ακτογραμμής της Ικαρίας (beach hopping – Σεϋχέλλες, Αρμενόπλακα, Μπαχάμες).

Πρώτη στάση για κολύμπι στην παραλία Σεϋχέλλες με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά. Η εκδρομή συνεχίζεται με βουτιές από το σκάφος στην περιοχή Αρμενόπλακα με τις βραχοσπηλιές και τα θαλασσοπούλια και κατάληξη στην απομονωμένη παραλία Μπαχάμες για την τρίτη βουτιά της ημέρας. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Γιαλισκάρι – Νας – Καρκινάγρι

Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοντινό χωριό Γιαλισκάρι. Επίσκεψη σε τυποποιητήριο μελιού για γευσιγνωσία διάφορων ποικιλιών του φημισμένου μελιού της Ικαρίας. Ξενάγηση και γνωριμία με τις μεθόδους παραγωγής φυσικού μελιού, ερμηνεία της σημασίας των μελισσών για την ισορροπία στον πλανήτη μας και ιστορική αναδρομή της παραγωγής μελιού στην Ικαρία. Μετάβαση στο χωριό Νας και στάση για ξενάγηση στο ποτάμι του χωριού, που έχει δημιουργήσει στο πέρασμα των αιώνων το μεγαλύτερο φαράγγι της Ικαρίας, το φαράγγι της Χάλαρης στις εκβολές του οποίου βρίσκονται και τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Άρτεμις. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το παραδοσιακό ψαροχώρι του Καρκιναγρίου για βουτιές στα βαθιά και πεντακάθαρα νερά του Ικάριου πελάγους με θέα σε νησιά των Κυκλάδων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Καραβόσταμο – Μονοκάμπι – Θέρμα – Αναχώρηση

Πρωινό και αφήνουμε τα δωμάτιά μας. Η σημερινή μέρα ξεκινάει με το χωριό Καραβόσταμο. Επίσκεψη και ξενάγηση σε παραδοσιακό νερόμυλο στον Άρη ποταμό στο χωριό Καραβόσταμο με το πυκνό πλατανόδασος για μια σύντομη γνωριμία με τη βιοτεχνική ιστορία της Ικαρίας του προηγούμενου αιώνα όπως διαμορφώθηκε εξαιτίας του υδάτινου πλούτου της. Στάση στο χωριό Μονοκάμπι και επίσκεψη σε παραδοσιακό ξωκλήσι με καταπληκτική θέα που αποτελεί και εξαιρετικό δείγμα ικαριακής αρχιτεκτονικής. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας (προβολή για την ιστορία του νησιού, ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση με τα αρχαιολογικά ευρήματα από όλο το νησί). Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο χωριό του Φάρου με τη μεγαλύτερη σε μήκος αμμουδιά της Ικαρίας και ελεύθερος χρόνος για κολύμπι στο Ικάριο πέλαγος με θέα την Πολυνησία των Φούρνων, τη Σάμο και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Ακολουθούν τα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Δυνατότητα ιαματικού μπάνιου, λουτρού στις θεραπευτικές λουτροπηγές Απόλλωνας, Κράτσα και Σπήλαιο που διαθέτει χαμάμ σε φυσική σπηλιά και τζακούζι με ιαματικό νερό και τροφοδοτείται από μια από τις πιο ραδιούχες πηγές στον κόσμο. Μεταφορά στον Άγιο Κήρυκο για την επιβίβασή μας στο πλοίο για τον Πειραιά.

 

Σημείωση:

Στην αναχώρηση 20.07 υπάρχει η δυνατότητα το βράδυ μεταφοράς στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στις Καρυδιές. Έξοδα ατομικά, δηλώνετε συμμετοχή στον αρχηγό.

Στην αναχώρηση 26.08 υπάρχει η δυνατότητα το βράδυ στις 27.08 μεταφοράς στο πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου στο Μάραθο. Έξοδα ατομικά, δηλώνετε συμμετοχή στον αρχηγό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/7/2023- Τιμή από 719€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 719 € 0 €
  Twin Room 719 € 0 €
  Triple Room 719 € 0 €
  Single Room 894 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/8/2023- Τιμή από 659€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
DAIDALOS HOTEL Double Room 659 € 0 €
  Triple Room 659 € 0 €
  Twin Room 659 € 0 €
  Single Room 794 € 0 €
EROFILI HOTEL Double Room 824 € 0 €
  Triple Room 824 € 0 €
  Twin Room 824 € 0 €
  Single Room 1124 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Μετακινήσεις/μεταφορές µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 5 διανυκτερεύσεις στον Αρμενιστή στο ξενοδοχείο Daidalos 2* στην αναχώρηση 20/07 και επιλογή στην αναχώρηση 26/08 στο Daidalos 2* ή στο Erofili 3*.
  • 5 πρωινά στο ξενοδοχείο και 5 δείπνα σε τοπικό εστιατόριο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ BLUE STAR FERRIES

1η Ημέρα: Πειραιάς – Εύδηλος (Ικαρία) 07:15 – 14:05

6η Ημέρα: Αγ. Κήρυκος (Ικαρία) - Πειραιάς 18:15 – 00:20