Skip to main content

Αγ. Πνεύματος 2022 ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΤΕΛΕΝ∆ΟΣ! από 404€

Μακρά ιστορία και άγρια ομορφιά!

KALYDNAISLANDHOTEL3*

4 ΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10-13/6/2022

Το KALYDNA ISLAND HOTEL 3* βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά από τη θάλασσα στην τουριστική περιοχή της παραλίας Καντούνι, και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ήσυχη διαμονή σε αυτό το όμορφο νησί. Το ξενοδοχείο απέχει 5χλμ. από το λιμάνι της Καλύμνου, ένα μοναδικό πολυτελές συγκρότημα με ξενοδοχείο και μπανγκαλόου κτισμένο στο παραδοσιακό στυλ του Αιγαίου. Διαθέτει 42 δωμάτια και bungalows, όλα με A/C, ευρύχωρα μπάνια, σεσουάρ, δορυφορική τηλεόραση και ψυγείο, κάθε δωμάτιο στο Kalydna έχει ιδιωτικό μπαλκόνι, μπάνιο με ντους και τηλεόραση. Όλα τα δωμάτια έχουν θέα στην πισίνα του ξενοδοχείου ή τον κήπο.

1η μέρα: Αθήνα - Κάλυμνος - Πόθια - Τέλενδος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάλυμνο, ένα νησί που κατοικείται από τα νεολιθικά χρόνια και έχουν αφήσει το στίγμα τους λαοί όπως Κάρες, Φοίνικες και Δωριείς. Ο Όμηρος την ονομάζει «Καλύδνες» ενώ «Καλυδνεύς» ονομαζόταν ο Θεός Απόλλωνας. Άφιξη και μεταφορά στην Πόθια, το λιμανάκι της Χώρας. Χρόνος για πρωϊνό καφέ και ανέμελη βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια και την αγορά, με επισκέψεις σε αποθήκες σφουγγαριών, το Ναυτικό Μουσείο (έξοδα ατομικά 3€), τον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Αργότερα μεταφορά στο KALYDNA ISLAND HOTEL 3 *  για απόθεση αποσκευών και οργάνωση για εκδρομή, στην Τέλενδο. Συνεχίζουμε για τις Μυρτιές απ’ όπου θα πάρουμε σε ομάδες τα παραδοσιακά ξύλινα πλοιάρια που θα μας μεταφέρουν στο παρθένο νησί της Τελένδου. Περίπατος στον γραφικό οικισμό και χρόνος για μπάνιο, φρέσκα ψάρια κλπ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

2η μέρα: Γύρος του νησιού

Μπουφέ πρόγευμα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από τα Αργινώντα με τον Ναό της Παναγίας και το αρχαιότερο ελαιοτριβείο του νησιού. Συνεχίζουμε για το Βαθύ, την μεγαλύτερη κοιλάδα του νησιού, με το επίνειο της Ρίνας και το φυσικό φιόρδ, το σπήλαιο του Δασκαλιού (κρυφό σχολειό) και τα Βυζαντινά μνημεία του. Φημίζεται ακόμα για το λιαστό του κρασί. Διερχόμενοι την Πόθια, ανάβαση στο μοναστήρι των Αγίων Πάντων όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Σάββα του “εν Καλύμνω”, το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου και το κελί με τα προσωπικά του αντικείμενα. Η θέα από εδώ είναι συγκλονιστική, μέχρι το κάστρο της Χώρας και ανατολικά μέχρι τις ακτές της Κω και της Τουρκίας. Επόμενη επίσκεψη μας το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο “Καλύμνικο Σπίτι” (έξοδα ατομικά 3€), με εκθέματα που αφηγούνται ήθη, έθιμα και παραδόσεις του νησιού, με έμφαση σε αυτές των σφουγγαράδων. Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα ο οικισμός Βλυχάδια, όπου το Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων (έξοδα ατομικά 3€). Χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, φαγητό στα παραθαλάσσια ταβερνάκια. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα (Βαθύ - Πλάτη - Ψέριμος)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση 9:30 για επιβίβαση στον “Μικρό Κόσμο” για τον γύρο του νησιού (10.00-17.00 / έξοδα ατομικά € 35, με ελαφρύ γεύμα εν πλώ). Πρώτη στάση θα είναι στο Βαθύ, όπου φθάνουμε διασχίζοντας το εκπληκτικό φιόρδ. Χρόνος για χαλαρή βόλτα ή για ένα ουζάκι με μεζέ χταπόδι στα κάρβουνα. Συνεχίζουμε για το νησάκι της Πλάτης, γνωστή για τον ένα και μοναδικό κάτοικο της, το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου (τον Άγιο των σφουγγαράδων), το ορνιθολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον και ασφαλώς τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της. Χρόνος για κολύμπι ή για προσκύνημα και ένα κεράκι στο εξωκλήσι του Αγίου. Επιστρέφοντας στο σκάφος ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο γεύμα “της ώρας” θα σας περιμένει να το απολαύσετε με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Και φθάνουμε στην Ψέριμο, την ιδιαίτερα δημοφιλή για τις παραλίες με την λευκή άμμο, τις ταβέρνες, τα τραπεζάκια των καφέ με τις καρέκλες σκηνοθέτη δίπλα στο κύμα, τον ιερό ναό της Παναγίας και το μεγάλο Πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο με τα φουρνιστά αγριοκάτσικα και τους χορούς της τσαμπούνας και του βιολιού μέχρι το ξημέρωμα. Επιστροφή και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Κάλυμνος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνό ελεύθερο για μία τελευταία βουτιά στην αμμουδερή παραλία Καντούνι, λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο μας, με ταβερνάκια πάνω στο κύμα και πολλούς γευστικούς πειρασμούς. Αργότερα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιµή κατ’άτοµο αεροπορικώς με ημιδιατροφή

KALYDNA ISLAND HOTEL   3*

10-13/6

Δίκλινο θέα πισίνα

404

3ο άτομο

322

Μονόκλινο θέα πισίνα

436

Πτήσεις µε Sky Express (10-13/6):

Αθήνα – Κάλυμνος: 09:05 - 10:05     GQ030

Κάλυμνος – Αθήνα: 10:30 - 11:30     GQ031

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάλυμνος-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Kalydna Island Hotel 3* • Πρωϊνό μπουφέ και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 21 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 1,50 / δωμάτιο / διανυκτέρευση.