Skip to main content

ΙΚΑΡΙΑ: Το νησί των θεών & της μακροζωΐας (Erofili Beach 3*) 10/06/2022

 Ταξίδι 4 ημερών αεροπορικως

 

Ημέρα 1η: Αθήνα (πτήση) - Ικαρία - Αγ. Κήρυκος - Αρμενιστής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ικαρία. Γνωριμία με τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού με περίπατο στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τα εκθέματα του λαογραφικού ή του αρχαιολογικού μουσείου που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Γυμνασίου σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυμπρέ. Στον μώλο του λιμανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό 17 μέτρων από μέταλλο του διάσημου γλύπτη Νίκου Ίκαρη που υπενθυμίζει τη μυθολογική συσχέτιση του νησιού με το μύθο του Ίκαρου. Χρόνος για καφέ στην κεντρική πλατεία και αργότερα κατευθυνόμαστε για τον Αρμενιστή. Εγκατάσταση στο EROFILI BEACH 3* και δείπνο σε κοντινό εστιατόριο.

Ημέρα 2η: Ικαριώτικη φύση - Αγ. Δημήτριος - Χριστός Ραχών - Οινοποιείο - Νας

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε φυσιολατρικά με ανάγνωση τοπικού βιβλίου ιστορίας και λαογραφίας στην όχθη των τεχνητών λιμνών στις Βαθές. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Δημήτριο για επίσκεψη σε εργαστήριο φυσικών καλλυντικών για εθνοβοτανική παρουσίαση τοπικών προϊόντων και γνωριμία με τα ιδιαίτερα προϊόντα της ικαριακής μελισσοκομίας (μέλι, γύρη, πρόπολη) και ψώνια. Αργότερα θα μεταβούμε για περίπατο στο κοντινό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, γνωστό για τα χαλαρά του ωράρια, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα, καφέ, ραχάτι (ικαριώτικη χαλάρωση) και όμορφες φωτογραφίες στην κεντρική πλατεία και τη γύρω περιοχή. Επόμενη επίσκεψη θα είναι στην εξαιρετικό οινοποιείο Τσαντίρη (έξοδα ατομικά) που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στον αρχαίο οικισμό της Άνω Προεσπέρας, αγναντεύοντας τους αμφιθεατρικούς σε αναβαθμίδες αμπελώνες της και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις της ημέρας στο χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία με μαγευτική θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο. Εκεί διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Χρόνος για γεύμα σε εξοχικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: Αρχαία Οινόη - Πηγή - Ι.Μ.Οσίας Θεοκτίστης - Εύδηλος - Αρμενιστής - Ικαριώτικο Πανηγύρι!

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για τον ημιορεινό οικισμό του Μάραθου με εντυπωσιακή θέα στο αρχαίο Δρυόδασος του Ράντη, την κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ και την περιοχή της αρχαίας Οινόης. Μέσω Πηγής συνεχίζουμε για το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της μονής, η περίφημη “Θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο γρανιτένιο μονόλιθο που μοιάζει με μανιτάρι. Επόμενος σταθμός μας ο Εύδηλος το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία με πολλά καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στον Αρμενιστή. Απόγευμα ελεύθερο για κολύμπι και χαλάρωση πριν τη βραδινή μας έξοδο σε ένα από τα καλύτερα πανηγύρια της Ικαρίας!

Ημέρα 4η: Μονοκάμπι - Θέρμα (ιαματικά λουτρά) - Φάρος - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας. Κατευθυνόμαστε προς το Μονοκάμπι όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό ζωντανό φελλόδεντρο όλων των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε για τη λουτρόπολη των Θέρμων, όπου βρίσκονται τα δεύτερα καλύτερα στο είδος τους ιαματικά νερά παγκοσμίως! Χρόνος για κολύμπι, καφέ και επίσκεψη στο δημοτικό Κέντρο Υδροθεραπείας ”Απόλλων” (έξοδα ατομικά) που βρίσκεται μέσα σε μια φυσική σπηλιά, όπου και η ομώνυμη πηγή. Μην παραλείψετε την εμπειρία του φυσικού χαμάμ, είναι μοναδική! Αργότερα θα έχουμε χρόνο για γεύμα στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα

  • Τιμή για τρίτο άτομο 351€ (+21€)

 

 

10/06/2022 Δίκλινο

459€

-

 
 
10/06/2022 Μονόκλινο

588€

-

 
 
Φόροι

21€

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Sky Express Αθήνα Ικαρία Αθήνα, με μία (1) χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά και μία (1) αποσκευή μέχρι 20 κιλά, ανά επιβάτη.
  • Διαμονή: Στο ξενοδοχείο Erofili Beach 3* στον Αρμενιστή.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή (μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και γεύμα ή δείπνο σε εστιατόρια καθημερινά). Το ένα δείπνο, γλέντι σε ικαριώτικο πανηγύρι.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός συνοδός.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.