Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΚΑΡΠΑΘΟΣ! από 521€

Αναχωρήσεις 20/07, 13/08 & 07/09/2022

5 μέρες

Η ανεξερεύνητη γητεύτρα των ∆ωδεκανήσων!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην παράδοση και στα χρώματα

που συνεπαίρνει τις αισθήσεις…

1η μέρα: Αθήνα - Κάρπαθος - Πηγάδια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάρπαθο, τον τόπο της παράδοσης αλλά και της φιλοξενίας. Άφιξη και μετάβαση στα Πηγάδια. Ελεύθερος χρόνος για τις αναγνωριστικές μας βόλτες στο νησί, πριν μεταβούμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας KONSTANTINOS PALACE 5*. Εγκατάσταση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Απέρι – Όθος – Φοινίκι - Μενετές

Πρόγευμα μπουφέ και ο γύρος μας σήμερα ξεκινάει από το Απέρι, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά του σοκάκια και γεφύρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Όθος όπου και θα ξεναγηθούμε στο λαογραφικό μουσείο (έξοδα ατομικά) για να δούμε το εσωτερικό ενός Καρπάθικου σπιτιού με την ιδιαίτερη διακόσμηση. Συνεχίζουμε στο αγροτικό μουσείο Πυλών (έξοδα ατομικά), όπου θα δούμε σκηνές και αντικείμενα από την αγροτική ζωή των κατοίκων του νησιού. Μετάβαση στο γραφικό ψαροχώρι Φοινίκι, όπου χρόνος για μπάνιο και φαγητό στο πανέμορφο λιμανάκι του. Τελειώνοντας την ημέρα μας, θα μεταφερθούμε στις πολύχρωμες Μενετές και στον Ιερό βράχο της Παναγίας των Μενετών για να απολαύσουμε τη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Όλυμπος - Διαφάνι

Πρόγευμα μπουφέ και εκδρομή στην εκθαμβωτική Όλυμπο, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς οικισμούς του νησιού. Η Όλυμπος μοιάζει να ακροβατεί ανάμεσα σε δύο λόφους, με ιστορία που φτάνει στον 9ο αιώνα και μεταφερόμαστε νοερά σε αυτές τις εποχές με τις εικόνες που αντικρύζουμε. Φωτογραφικοί φακοί ξένων ταξιδιωτικών γραφείων πριν από πολλά χρόνια, ανέδειξαν τις ιδιαίτερες ομορφιές της Ολύμπου και έγινε παγκοσμίως γνωστή. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια, θα δούμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πλατεία του χωριού, το λαογραφικό μουσείο Ολύμπου κ.α. Χρόνος για να θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, εκεί που σμίγει η παράδοση με την ιστορία και την σκληρή ζωή των κατοίκων του χωριού αυτού. Αργότερα μετάβαση στο Διαφάνι, για μπάνιο και φαγητό, επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Κάρπαθος (προαιρετική κρουαζιέρα στην Κάσο)

Πρόγευμα μπουφέ και για όσους το επιθυμούν μονοήμερη εκδρομή στην Κάσο (έξοδα ατομικά). Εναλλακτικά, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή στην Κάσο, μπορείτε να απολαύσετε τις ανέσεις του πολυτελούς μας ξενοδοχείου. Ελεύθερος χρόνος για πεζή περιήγηση στην πρωτεύουσα για να δούμε το Επαρχείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, τα κτήρια των Ιταλών κ.α. Θα έχουμε χρόνο για καφέ, περίπατο στα μαγαζιά και γεύμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές μακαρούνες αλλά και τα ψιλοκούλουρα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

5η μέρα: Κάρπαθος - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, έτοιμοι για την πτήση της επιστροφής προς την Αθήνα. Τελικά, οι άκρες της πατρίδας μας είναι εκεί, φιλόξενες, πανέμορφες και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να τις χαρούμε!

* Για τις εκδρομές του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου που η αναχώρηση είναι το βράδυ, χρόνος ελεύθερος για το τελευταίο μπάνιο σας στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο ή να απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού.

 

Πτήσεις µε Sky Express (20-24/7 & 7-11/9):

Αθήνα – Κάρπαθος: 09:45 - 10:55     GQ460    

Κάρπαθος – Αθήνα: 20:40 - 21:55     GQ463

Πτήσεις µε Sky Express (13-17/8):

Αθήνα – Κάρπαθος: 09:45 - 10:55     GQ460    

Κάρπαθος – Αθήνα: 11:25 - 12:40     GQ461

Τιµή κατ’ άτοµο, αεροπορικώς, 5 μέρες

 

20-24/7

13-17/8

7-11/9

Δίκλινο

551

616

521

3ο άτομο

341

406

321

Μονόκλινο

803

868

723

 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάρπαθος-Αθήνα οικονομικής θέσης με την SKY EXPRESS • Μία (1) χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά και μία (1) αποσκευή μέχρι 20 κιλά • Διαμονή στο KONSTANTINOS PALACE 5* • Mπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Εκδρομές, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Αρχηγός - Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 56 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 4 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων • Η (προαιρετική) κρουαζιέρα στην Κάσο