Skip to main content

ΚΑΛΥΜΝΟΣ αεροπορικώς Πάσχα 2023! από 365€

Αναχώρηση 14-17/4/2023... 4 μέρες

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Κάλυμνος - Πόθια - Τέλενδος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάλυμνο. Άφιξη και μεταφορά στην Πόθια, το λιμανάκι της Χώρας. Χρόνος για πρωϊνό καφέ και ανέμελη βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια και την αγορά, με επισκέψεις σε αποθήκες σφουγγαριών, το Ναυτικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) και τον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Αργότερα μεταφορά στο κεντρικότατο Olympic Hotel 3* για απόθεση αποσκευών και οργάνωση για εκδρομή στην Τέλενδο. Συνεχίζουμε για τις Μυρτιές απ’ όπου θα πάρουμε σε ομάδες τα παραδοσιακά ξύλινα πλοιάρια που θα μας μεταφέρουν στο παρθένο νησί της Τελένδου. Περίπατος στον γραφικό οικισμό και χρόνος ελεύθερος για φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Κάλυμνο για  δείπνο και παρακολούθηση του Επιταφίου.

2η μέρα – Μ. Σάββατο: Γύρος του νησιού

Μπουφέ πρόγευμα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από τα Αργινώντα με τον Ναό της Παναγίας και το αρχαιότερο ελαιοτριβείο του νησιού. Συνεχίζουμε για το Βαθύ, την μεγαλύτερη κοιλάδα του νησιού, με το επίνειο της Ρίνας και το φυσικό φιόρδ, το σπήλαιο του Δασκαλιού (κρυφό σχολειό) και τα Βυζαντινά μνημεία του. Φημίζεται ακόμα για το λιαστό του κρασί. Διερχόμενοι την Πόθια, ανάβαση στο μοναστήρι των Αγίων Πάντων όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Σάββα του “εν Καλύμνω”, το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου και το κελί με τα προσωπικά του αντικείμενα. Η θέα από εδώ είναι συγκλονιστική, μέχρι το κάστρο της Χώρας και ανατολικά μέχρι τις ακτές της Κω και της Τουρκίας. Επόμενη επίσκεψη μας το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο “Καλύμνικο Σπίτι” (έξοδα ατομικά), με εκθέματα που αφηγούνται ήθη, έθιμα και παραδόσεις του νησιού, με έμφαση σε αυτές των σφουγγαράδων. Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα ο οικισμός Βλυχάδια και το Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων (έξοδα ατομικά). Χρόνος για ξεκούραση και φαγητό στα παραθαλάσσια ταβερνάκια (έξοδα ατομικά). Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βραδάκι παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας.

3η μέρα – Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά στην Κάλυμνο

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να απολαύσουμε την Πασχαλιά στο πανέμορφο νησί της Καλύμνου. Θα απολαύσουμε τα Καλύμνικα χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία του νησιού και το βράδυ, από τα υψώματα του Αγίου Σάββα και από την πλευρά των υψωμάτων της Υπαπαντής, εκατοντάδες δυναμίτες εκτοξεύονται αδιάκοπα και όλη σχεδόν η Κάλυμνος κατακλύζει την κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσει το θέαμα.

4η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Κάλυμνος – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αργότερα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Πτήσεις µε Sky Express (14-17/4):

Αθήνα – Κάλυμνος: 06:45 - 07:45       GQ030      

Κάλυμνος – Αθήνα: 08:30 - 09:30       GQ031

Τιµή κατ’άτοµο, 14-17/4, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο

365

Μονόκλινο

440

 

* Φόροι αεροδρομίου € 52 κατ' άτομο 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάλυμνος-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στην Κάλυμνο • Διαμονή στο κεντρικό OLYMPIC HOTEL 3* με θέα το έθιμο των δυναμιτών  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου € 52 κατ' άτομο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 1,50 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων