Skip to main content

ΠΑΤΜΟΣ Πάσχα 2023! από 509€

Αναχώρηση 12-17/4/2023, µε πλοίο, 6 μέρες

Στο νησί της Αποκάλυψης...«εκεί που ακούστηκε η φωνή του Θεού»

1η μέρα - M. Τετάρτη: Πειραιάς - Πάτμος

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 17:00 και επιβίβαση σε πλοίο της BLUE STAR που αναχωρεί στις 18:00 για Πάτμο. Το αεράκι θα μας χαϊδεύει το πρόσωπο και θα μας ψιθυρίζει γλυκά για τις ανείπωτες ομορφιές που θα συναντήσουμε στο νησί της αποκάλυψης. Άφιξη τα ξημερώματα στο νησί και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Skala Hotel 3* στη Σκάλα.

2η μέρα - Μ. Πέμπτη: Τελετή Νιπτήρος - Σκάλα - 12 Ευαγγέλια στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την πλατεία της Χώρας, όπου θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Νιπτήρα, που πραγματοποιείται μόνο στην Πάτμο και τα Ιεροσόλυμα. Χρόνος ελεύθερος στη Χώρα και στη Σκάλα και για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ αναχώρηση για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των 12 Ευαγγελίων σε ατμόσφαιρα μοναδικά κατανυκτική.

3η μέρα - Μ. Παρασκευή: Χώρα - Ιερές Μονές - Αποκαθήλωση

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στη Χώρα στο καστρομονάστηρο του Ιωάννη του Θεολόγου. Θα δούμε το νέο Σκευοφυλάκιο – Μουσείο (έξοδα ατομικά), με βυζαντινές εικόνες, ιερά κειμήλια, λείψανα αγίων, το ιδρυτικό χρυσόβουλο της Μονής κ.α. Συνέχεια για τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Περιήγηση στον μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχοντικό του Σημαντήρη (έξοδα ατομικά). Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για τη Μονή του Ευαγγελισμού, με πανοραμική θέα στον Κόλπο των Κήπων, όπου θα παρακολουθήσουμε την Αποκαθήλωση σύμφωνα με το ιδιαίτερο τυπικό της Μονής. Επιστροφή το βράδυ στη Σκάλα όπου θα δούμε τους 2 Επιτάφιους να συναντώνται στο λιμάνι για την ακολουθία και την περιφορά.

4η μέρα - Μ. Σάββατο: Κρουαζιέρα στους Λειψούς (προαιρετικά)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και καιρού επιτρέποντος, προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στο πολύνησο των Λειψών με τις πολλές βραχονησίδες (έξοδα ατομικά). Όμορφο και αυθεντικό μικρό νησί με λευκά ασβεστωμένα σπίτια και διάσπαρτα εκκλησάκια. Προσκύνημα στην Παναγία του Χάρου με τη μοναδική εικόνα στην Ελλάδα όπου η Παναγία δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Επιστροφή το απόγευμα και το βράδυ θα μεταβούμε για την Ανάσταση στην Ιερά Μονή του Ιωάννου Θεολόγου και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

5η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά & Εσπερινός Αγάπης

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και ώρες Λαμπριάτικες μπροστά στη γαλήνια παραλία. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε Πασχαλινό γεύμα – γλέντι και αργότερα, θα μεταφερθούμε στη Χώρα στο Μοναστήρι του Ιωάννου Θεολόγου για τον Εσπερινό της Αγάπης. Το απόγευμα θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου στη Σκάλα (γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και δωρεάν προσφορά εδεσμάτων και κρασιού)!

6η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Λάμπη - Πειραιάς

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη βόρεια πλευρά του νησιού στον Όρμο της Λάμπης, με την μαγευτική λάμψη του ήλιου πάνω στα “λαμπερά” πολύχρωμα βότσαλα. Επιστροφή στη Σκάλα το μεσημεράκι, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη αργά το βράδυ.

Σημείωση: Οι κυρίες θα πρέπει να έχουν κατάλληλη ενδυμασία, για τις επισκέψεις στις μονές (απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών στις Μονές με παντελόνια).

BLUE STAR:

12/04/23 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΜΟΣ 18:00 - 02:10

17/04/23 ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13:40 - 21:05

* Για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων για τη διαδρομή Πειραιάς – Πάτμος υπάρχει η δυνατότητα κράτησης αριθμημένων αεροπορικών θέσεων και καμπίνας με έξτρα χρέωση.

Τιµή κατ’ άτοµο, 12-17/4, µε πλοίο, 6 μέρες

Δίκλινο

509

3ο άτομο

409

Μονόκλινο

659

Περιλαμβάνονται: • Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς - Πάτμος - Πειραιάς οικονομικής θέσης • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ως πρόγραμμα • Διαμονή στο SKALA HOTEL 3* • Μπουφέ πρόγευμα • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι • Λαμπάδα για την Ανάσταση • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 1,5 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων