Skip to main content

ΚΩΣ Πάσχα 2023! από 449€

Αναχώρηση 14-17/4, αεροπορικώς, 4 μέρες

Και (προαιρετική) κρουαζιέρα στη Νίσυρο

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Κως - Γύρος Νησιού

Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κω, που εντυπωσιάζει αμέσως τον επισκέπτη με τους φαρδείς ασφαλτοστρωμένους δρόμους της, “πνιγμένους” κυριολεκτικά στο πράσινο, τους ποδηλατοδρόμους και τους φοίνικες. Ξεκινάμε το γύρο του νησιού από τη Καρδάμαινα, ένα μικρό ψαροχώρι από το παρελθόν, που έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι Συνέχεια στην Κέφαλο, ένα όμορφο χωριουδάκι με τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Θα σταματήσουμε στο όριο του χωριού για μια πανοραμική φωτογράφιση. Παράλληλα θα επισκεφθούμε και μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μελιού, όπου θα μάθουμε μερικά μυστικά της μελισσοκομίας.  Στη συνέχεια κινούμαστε προς την Αντιμάχεια με τους γραφικούς ανεμόμυλους και επίσκεψη στο παραδοσιακό σπίτι. Από εδώ συνεχίζουμε για τη Ζιά με τα παλιά εξωκλήσια και το καλό κρασί, χτισμένη στην καταπράσινη πλαγιά του Δικαίου Όρους. Ένα ορεινό γραφικό χωριό με πηγές, γνωστό για τα ταβερνάκια του. Το Ασκληπιείο αποτελεί την τελευταία μας στάση, το καλύτερο ίσως και πιο φημισμένο νοσοκομείο της εποχής εκείνης, με τρεχούμενα ιαματικά νερά. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Kos Aktis Art Hotel 4*. Το βραδάκι δείπνο και παρακολούθηση του Επιταφίου. 

2η μέρα – Μ. Σάββατο: Κρουαζιέρα στη Νίσυρο (προαιρετικά)

Μπουφέ πρόγευμα και σε λίγο εφόσον ο καιρός και τα δρομολόγια το επιτρέπουν  επιβιβαζόμαστε σε καράβι με προορισμό την πανέμορφη Νίσυρο (προαιρετικά), ένα από τα Δωδεκάνησα, που ανήκει μάλιστα στην ομάδα των Αρχαίων Νοτίων Σποράδων. Από τη μυθολογία, με τη βοήθεια της φαντασίας των Αρχαίων Ελλήνων, η Νίσυρος γεννήθηκε σύμφωνα με το μύθο της Γιγαντομαχίας, όπου ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του έκοψε ένα κομμάτι από την Κω και καταπλάκωσε το Γίγαντα Πολυβώτη. Κάθε φορά που ο καταπλακωμένος Πολυβώτης αγριεύει, έχουμε σεισμό στο νησί. Στον τοπικό οικισμό Μαντράκι, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαηγτό (έξοδα ατομικά) το τοπίο είναι μαγευτικό. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε την παραδοσιακή ντόπια κανελάδα. Το απόγευμα επιστροφή στην Κω  και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας και Αναστάσιμο δείπνο.

3η μέρα – Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιάτικη Κως

Χριστός Ανέστη! Μπουφέ πρόγευμα και το μεσημέρι μας περιμένει το Πασχαλινό τραπέζι με τα παραδοσιακά εδέσματα, το αρνάκι και τα κόκκινα αυγά, όπως ορίζει η γιορτινή αυτή μέρα. Για το απόγευμα, προτείνουμε βόλτα στην πόλη για περίπατο και ποδήλατο. Σύγχρονα μαγαζιά, τουριστικά καταστήματα, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια κάθε είδους προσφέρουν πολυτελείς ανέσεις στους ταξιδιώτες.

4η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Κως - Αθήνα

Πρωινό μπουφέ και η μέρα μας ξεκινάει με περιήγηση της Αρχαίας Πόλης, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε την Αρχαία Αγορά λίγα - βήματα από την Ακτή Μιαούλη -, τα Ιερά της Αφροδίτης και του Ηρακλή, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω, το Ρωμαϊκό Ωδείο και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, που θεωρείται από τα γηραιότερα δέντρα στον κόσμο και η παράδοση λέει ότι στη σκιά του δίδασκε ο πατέρας της Ιατρικής. Χρόνος ελεύθερος για καφεδάκι και φαγητό (έξοδα ατομικά) στα στέκια του λιμανιού και για τα τελευταία σουβενίρ και ψώνια. Το βραδάκι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Πτήσεις µε Sky Express (14-17/4):

Αθήνα – Κως: 07:15 - 08:15     GQ220     

Κως – Αθήνα: 22:15 - 23:15     GQ225

Τιμή κατ’ άτομο, 14-17/4, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο

449

3o άτομο

405

3ο άτομο έως 12 ετών

320

Μονόκλινο

527

 

* Φόροι αεροδροµίου € 52 κατ' άτοµο 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κως-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στην Κω•   Διαμονή στο KOS AKTIS ART HOTEL 4* • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 52 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Η (προαιρετική) εκδρομή στη Νίσυρο € 35 κατ' άτοµο