Skip to main content

Πάτμος - Λειψοί, η πισίνα του Αιγαίου | Πάσχα 2023 από 535

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ  12/4

1η ημέρα: Πειραιάς – Πάτμος

Το ταξίδι αρχίζει από το λιμάνι του Πειραιά και ήδη από το κατάστρωμα, το βραδινό αεράκι μας προετοιμάζει χαλαρωτικά για το νησί της Αποκάλυψης. Ταξιδεύουμε εν πλω για να φτάσουμε στο νησί νωρίς το πρωί.

 

2η ημέρα: Τελετή του Νιπτήρος – Χώρα – 12 Ευαγγέλια στο σπήλαιο της Αποκάλυψης

Άφιξη πολύ νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σκάλας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και άμεση τακτοποίηση για να ξεκουραστούμε. Μετά το πρωινό μεταφορά στην πλατεία Ξάνθου για να παρακολουθήσουμε την τελετή του Νιπτήρος, αλλά και να γνωρίσουμε την παραδοσιακή κατάλευκη Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, τα ξέφωτα και τις μικρές πλατείες, τα δρομάκια με τις καμάρες και τις στοές, αλλά και το επιβλητικό κάστρο της. Το απόγευμα μεταφορά στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης για την παρακολούθηση της λειτουργίας των 12 Ευαγγελίων. Στη συνέχεια νηστίσιμο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου – Σπήλαιο της Αποκαλύψεως – Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής - Αρχοντικό Σημαντήρη – Μονή Ευαγγελισμού

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τα δύο βασικά αξιοθέατα και προσκυνήματα του νησιού. Το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Μόλις περάσουμε την πύλη του κάστρου της επιβλητικής Μονής, η ατμόσφαιρα αποκτά άλλη βαρύτητα, κάνοντας αισθητή τη μεταφυσική διάσταση του χώρου. Τα ίδια συναισθήματα προκαλεί και η ατμόσφαιρα του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως. Στη συνέχεια θα δούμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, που χτίστηκε το 1607. Ο προορισμός του Μοναστηριού ήταν να λειτουργεί σαν καταφύγιο χηρών, ορφανών αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πλάι στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, βρίσκεται το αρχοντικό Σημαντήρη, το παλαιότερο κτίσμα της Χώρας το οποίο κτίστηκε το 1625 από Σμυρνιούς τεχνίτες και είναι χαρακτηριστικό πατινιώτικο διώροφο αρχοντικό, που λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο. Τέλος θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου. Το απόγευμα παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Δείπνο με νηστίσιμα σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σκάλα – Ελεύθερη ημέρα ή προαιρετική Εκδρομή στους Λειψούς

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε και να κάνετε τις βόλτες σας στη χώρα. Εμείς σας προτείνουμε μία ημερήσια εκδρομή στους μαγευτικούς Λειψούς (καιρού επιτρέποντος), κυριολεκτικά μία κουκίδα στο χάρτη του νοτιοανατολικού Αιγαίου (έξοδα για καραβάκι ατομικά και δηλώνετε συμμετοχή στον αρχηγό σας). Οι Λειψοί είναι γνωστοί από την ελληνική μυθολογία ως η Ωγυγία, το μυθικό νησί της θεάς Καλυψώς (τίτλος που συναγωνίζεται αντίστοιχα και η Γαύδος στην Κρήτη) και βρίσκεται βόρεια από τη Λέρο και ανατολικά της Πάτμου. Το κρυφό “διαμαντάκι του Αιγαίου” φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του και τη γαλήνη του. Κάνουμε βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας και περπατάμε σε γραφικά και ήσυχα σοκάκια. Θα επισκεφθούμε το προσκύνημα στην Παναγία του Χάρου , με την μοναδική εικόνα στην Ελλάδα, όπου η Παναγία δεν κρατά βρέφος το Χριστό, αλλά τον Εσταυρωμένο Ιησού. Στη συνέχεια επιστροφή στην Πάτμο. Το βράδυ όλοι μαζί θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και αμέσως μετά ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πασχαλινό γεύμα και γλέντι

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Με χαλαρή διάθεση θα περιμένουμε το Πασχαλινό μας γεύμα, όπου θα φάμε και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα προτείνουμε να παρακολουθήσετε τον Εσπερινό της αγάπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πάτμος - Πειραιάς

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την επιστροφή μας στον Πειραιά το βράδυ. 

 

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό. 

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 535 € 0 €
  Twin Room 535 € 0 €
  Triple Room 535 € 0 €
  Single Room 715 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια αριθμημένων θέσεων Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς
  • Διαμονή στο Skala Hotel 3* με πρωινό
  • Τέσσερα (4) συνολικά γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του Αναστάσιμου δείπνου και του Πασχαλινού γεύματος, σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο.
  • Μεταφορά προς όλα τα σημεία παρακολούθησης των Πασχαλινών εθίμων και τελετών (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα), με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριακών εγγράφων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Εισιτήριο για το καραβάκι στους Λειψούς  δηλώνετε συμμετοχή και πληρώνετε τοπικά.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Φόρος διαμονής.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. 

 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ BLUE STAR FERRIES

12/04 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΜΟΣ 18.00 - 02.10 (13/04)

17/04 ΠΑΤΜΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13.40 - 21.05