Skip to main content

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 4 ημέρες Ιούνιος 2023 από 544

Αναχώρηση: 3-6/6, αεροπορικώς, 4 μέρες

1η  μέρα: Αθήνα - Ρόδος - Καστελόριζο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις μας (Αθήνα – Ρόδος - Καστελόριζο) που θα μας μεταφέρουν στην εσχατιά στη πατρίδας μας, το Καστελόριζο ή Μεγίστη. Μας μαγεύει με την πρώτη ματιά και μας αγαλλιάζει βλέμμα και ψυχή. Άφιξη και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας Kastellorizo Hotel Boutique 3* ή Poseidon Hotel 3*. Λίγος χρόνος ξεκούρασης και μετάβαση σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του λιμανιού (έξοδα ατομικά) για το γεύμα μας. Το απογευματάκι θα μεταβούμε για να κάνουμε την επίσκεψη μας στον Άγιο Γεώργιο του βουνού, με το εξαιρετικό βοτσαλωτό δάπεδο στην αυλή που θα μας εντυπωσιάσει. Στο μονόχωρο αυτό ναό, ο οποίος χτίστηκε στη θέση μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής εκκλησίας, σώζεται ακόμη το ψηφιδωτό δάπεδο και τα κιονόκρανα της εσωτερικής διακόσμησης. Στο δυτικό του τμήμα έχει διαμορφωθεί μια υπόγεια κρύπτη αφιερωμένη στον Άγιο Χαράλαμπο και επικοινωνεί με σκαλιά με τον ναό. Εκπληκτική εμπειρία αναζητητών ιστορικών και θρησκευτικών στοιχείων! Κατόπιν, χρόνος ελεύθερος απολαμβάνοντας καφέ και ουζάκια στο λιμάνι.

2η μέρα: Μεγάλα Χωράφια – Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Κας (Αντίφελλος – Μύρα Λυκίας – Άγιος Νικόλαος)

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Χωραφιών, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1835) και τα δύο σχολεία του νησιού, που κάποτε αριθμούσαν πάνω από 1000 παιδιά! Θα ακολουθήσει η ολοήμερη εκδρομή με καράβι στα παράλια της Λυκίας, όπου βρίσκονται πόλεις του ελληνισμού, όπως το Κας (Αντίφελλος) και τα Μύρα, η γενέτειρα πόλη του Αγίου Νικολάου, του πιο αναγνωρίσιμου και αγαπητού Αγίου για τον ελλαδικό και μη χώρο, προστάτη των ναυτικών και των φτωχών. Εκεί βρίσκεται και ο τάφος του, η σαρκοφάγος από την οποία αφαιρέθηκαν τα λείψανα του για να μεταφερθούν στην Ιταλία (11ος αιώνας. Χρόνος για γεύμα στο Κας (έξοδα ατομικά) και ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας πριν την επιστροφή μας στο Καστελόριζο.

3η μέρα: Λαογραφικό Μουσείο - Γαλάζια σπηλιά - Νησάκι της Κυράς της Ρω - Παραλία Αγίου Γεωργίου

Σήμερα, μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο μουσείο όπου θα θαυμάσουμε από όλες τις ιστορικές χρονικές περιόδους αντικείμενα και στη συνέχεια θα μεταβούμε στη γαλάζια σπηλιά με βάρκες που θα πάρουμε από το λιμάνι. Θα μας εντυπωσιάσουν τα εξωπραγματικά μπλε χρώματα, τα πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά και στο νου μας έρχεται η ιστορία των πειρατών που κρυβόντουσαν εδώ ώστε την κατάλληλη στιγμή να κάνουν τα ρεσάλτα τους στο Αιγαίο. Μετά το πέρας της ξενάγησης στη σπηλιά, με το παραδοσιακό σκαρί  θα μεταβούμε στο νησάκι της Κυράς της Ρω, όπου κυριαρχεί η φιγούρα της μεγάλης Κυρίας, της Δέσποινα Αχλαδιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απίθανα δραματική, περιπετειώδη και αφιερωμένη στην πατρίδα ζωή της. Κατόπιν, κολύμπι στα ωραία νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου. Το απογευματάκι θα επισκεφθούμε τον Άγιο Μερκούριο ή τον Αη Γιώργη του Πηγαδιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον κατανυκτικό εσπερινό. Χρόνος ελεύθερος για την περατζάδα μας στα στενά σοκάκια της Χώρας, που καταλήγουν στο λιμάνι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό γλυκό του νησιού «κατουμάρι» και το σιρόπι του γάμου.  Το βράδυ ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

4η μέρα: Καστελόριζο – Ρόδος – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες, τα τελευταία ψώνια και ίσως είμαστε τυχεροί να δούμε τις τεράστιες καρέτα - καρέτα που έχουν επιλέξει τα νερά του λιμανιού για να ζουν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής αφήνοντας την καρδιά μας εδώ!

 

Πτήσεις µε Aegean (3-6/6):

Αθήνα – Καστελόριζο: 08:05 - 11:45       1 Stop   

Καστελόριζο – Αθήνα: 12:05 - 16:55       1 Stop   

Αθήνα – Καστελόριζο: 05:00 - 09:45       1 Stop   

Καστελόριζο – Αθήνα: 10:00 - 16:55       1 Stop   

Τιµή κατ’άτοµο, 3-6/6, αεροπορικώς, 4 μέρες

KASTELORIZO HOTEL

POSEIDON HOTEL

Side View Junior Suite

587

Δίκλινο

544

Sea View Junior Suite

620

Δίκλινο θέα θάλασσα

559

First Floor Suite

661

Μονόκλινο

724

Sea Level Suite

661

Μονόκλινο θέα θάλασσα

754

Sea Level Maisonette

701

 

 

* Φόροι αεροδρομίου 89 €

 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Καστελόριζο-Αθήνα (με ενδιάμεση στάση στη Ρόδο) οικονομικής θέσης µε Aegean µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Kastellorizo Hotel Boutique 3* ή Kastelorizo Poseidon Hotel 3* • Μπουφέ πρωινό καθημερινά • Ένα δείπνο σε τοπικό εστιατόριο • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 89 κατ' άτοµο • O φόρος διανυκτέρευσης 1,5 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση  • Η προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Κας