Skip to main content

ΚΑΡΠΑΘΟΣ ~ AΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024 ΑΠΟ 525€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 15,29/8, 12,21/9, 5/10   ~   04 ή 05 ΜΕΡΕΣ

ΜΕ ΤΗΝ SKY EXPRESS

 

ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κάρπαθο. Άφιξη και μεταφορά στην πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια. Πεζή περιήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μνημείο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, τα δυο κτίρια που σώζονται από την εποχή των Ιταλών (το Επαρχείο και το Λιμεναρχείο), την εκκλησία της Ευαγγελιστρίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά), το σιντριβάνι, τα γραφικά ταβερνάκια και τα καφέ. Συνεχίζουμε με τον πεζόδρομο που βρίσκεται η τοπική αγορά, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο Konstantinos Palace Hotel 5* Lux. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για να απολαύσετε την υπέροχη παραλία. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 2

ΟΛΥΜΠΟΣ - ΔΙΑΦΑΝΙ

Πρωινό και επίσκεψη στο Ναό της Αγίας Φωτεινής του 5ου αιώνα. Αναχώρηση για την Όλυμπο ή Έλυμπο κατά τους ντόπιους. Ο αποκλεισμός της λόγω του ορεινού της περιοχής ήταν η ασπίδα του χωριού από το χρόνο και την εξέλιξη και που την έχει μετατρέψει σε ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο. Θα περιηγηθούμε στα μαγευτικά στενάκια με τα γραφικά καφενεία και τους ξυλόφουρνους σε κάθε γειτονιά και θα θαυμάσουμε τους πέτρινους ανεμόμυλους και τις παλιές εκκλησιές με αυτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 16ου αιώνα στην πλατεία του χωριού να ξεχωρίζει και το Μουσείο του Λαϊκού καλλιτέχνη Γιάννη Χατζηβασίλη. Αργότερα θα μεταβούμε στο γραφικό ψαροχώρι Διαφάνι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και γεύμα στις εκλεκτές παραλιακές ταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας, την υπέροχη οργανωμένη παραλία του, το κέντρο ευεξίας και spa, την rooftop πισίνα στον 5ο όροφο με το πανοραμικό μπαρ κ.ά. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα με καΐκι στις παραλίες του νησιού Κυρά Παναγιά, Άπελλα, Κάτω Λάκκο και Αχάτα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

Πρωινό και αναχώρηση με το ταχύπλοο Kassos Princess για την πανέμορφη Κάσο. Το νησί που μοιάζει να έχει μείνει ανέγγιχτο από το χρόνο, φημίζεται για τη θερμή φιλοξενία, τους όμορφους οικισμούς και τις υπέροχες παραλίες. Θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα, το Φρυ, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, την τοπική αγορά με τα θαυμάσια τυροκομικά προϊόντα που φτιάχνονται από ντόπιους παραγωγούς και τα εντυπωσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά των Κασίων καπεταναίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγία της Κάσου και τις οκτώ εκκλησιές. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην παραλία του Εμποριού και γεύμα με την πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα. Επιστροφή στο Φρυ και ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της επιβίβασης στο ταχύπλοο για την επιστροφή μας στα Πηγάδια. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 5

ΚΑΡΠΑΘΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και ένα μπάνιο στην παραλία. Αναχώρηση αργά το μεσημέρι για το γύρο των νότιων χωριών. Αρχίζουμε με επίσκεψη στο Απέρι, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά του σοκάκια και τα γεφύρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας. Συνεχίζουμε με το Όθος, όπου θα ξεναγηθούμε στο Λαογραφικό Μουσείο για να δούμε το εσωτερικό ενός Καρπάθικου σπιτιού με την ιδιαίτερη διακόσμηση (έξοδα ατομικά). Σειρά έχει το Αγροτικό Μουσείο Πυλών, όπου θα δούμε σκηνές και αντικείμενα από την αγροτική ζωή των κατοίκων του νησιού (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα άφιξη στο ψαροχώρι Φοινίκι, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ ή ούζο στο γραφικό του λιμανάκι. Τελευταίος μας σταθμός οι Μενετές, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού με τα πολλά νεοκλασικά και την εκκλησία της Παναγιάς με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την υπέροχη θέα στα Πηγάδια και το Αιγαίο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Συνοπτικό 4ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.Στις 21/9 και 5/10, η αναχώρηση από το ξενοδοχείο την τελευταία ημέρα θα γίνει στις 10 π.μ.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Κόστος κατ’ άτομο αεροπορικώς, με ημιδιατροφή

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

1ΚΛΙΝΟ

1, 29/8

5

769€

530€

1135€

15/8

5

819€

580€

1245€

12/9

4

599€

450€

840€

21/9

4

575€

450€

795€

5/10

4

525€

450€

695€

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

KONSTANTINOS PALACE
ΚΑΡΠΑΘΟΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Sky Express 
  • 1 αποσκευή 20kg & 1 χειραποσκευή 8kg/άτομο
  • Μεταφορές, εκδρομές, με τοπικό πούλμαν βάσει προγράμματος
  • Διαμονή στο Konstantinos Palace Hotel 5* Lux, στα Πηγάδια
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Δώρο η ημερήσια κρουαζιέρα στην Κάσο
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων 56€/άτομο.
  • Εισιτήρια εισόδων.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS 21/9, 5/10

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΠΤΗΣΗΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ   10:15 11:30
ΚΑΡΠΑΘΟΣ - ΑΘΗΝΑ   17:40 19:00

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS 1, 15/8, 29, 12/9

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΠΤΗΣΗΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ   10:15 11:30
ΚΑΡΠΑΘΟΣ - ΑΘΗΝΑ   22:40 23:55