Skip to main content

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 5 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 327

Αναχωρήσεις: 

LOW SEASON  24-28/6, 1-5/7 8-12/7,  22-26/7, 2-6/9, 9-13/9, 16-20/9

HIGH SEASON  29/7-2/8, 5-9/8, 12-16/8, 19-23/8, 26-30/8

 

 

1η μέρα: Αθήνα – Κεφαλονιά – Μεταξατά - Αργοστόλι

Αναχώρηση το πρωί στις 08:00 από το κέντρο της Αθήνας για Κεφαλονιά, με ενδιάμεσο σταθμό. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο από Κυλλήνη για τον Πόρο της Κεφαλονιάς. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας, θα μεταβούμε στο γραφικό χωριό Μεταξατά για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Apollon Palace Hotel 3*. Το απόγευμα επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό. Μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα και να χαλαρώσετε στα όμορφα ταβερνάκια.

2η μέρα: Γύρος του νησιού

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το γύρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης, την όμορφη κωμόπολη της Σάμης και το απαράμιλλης ομορφιάς λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο γραφικό παραλιακό χωριό της Αγίας Ευφημίας και χρόνος για μπάνιο και γεύμα (προαιρετικά). Ακολουθεί μια γοητευτική διαδρομή προς το βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού  βλέπουμε την ιστορική χερσόνησο της Άσσου με το ενετικό κάστρο και φωτογραφίζουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό.

3η μέρα: Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Άγιος Γεράσιμος – Οινοποιείο – Σκάλα - Αργοστόλι

Αναχώρηση το πρωί για το κάστρο του Αγ. Γεωργίου, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου, πολιούχου και προστάτη του νησιού και προσκύνημα στο ιερό Λείψανο. Επόμενος σταθμός μας ο τοπικός συνεταιρισμός κρασιού για να δοκιμάσουμε τα τοπικά κρασιά (Ρομπόλα). Συνεχίζουμε για την όμορφη Σκάλα, το παραθαλάσσιο χωριό με τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό.

4η μέρα: Ιθάκη (προαιρετικά)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση από το λιμάνι της Σάμης προς τον Πισαετό, για επίσκεψη στη γειτονική Ιθάκη, την πατρίδα του Οδυσσέα. Πρώτος σταθμός μας η πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Βαθύ. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Σταυρό, όπου υπάρχει η παλαιότερη προτομή του Οδυσσέα από το γλύπτη Καστριώτη και η εκκλησία του Σωτήρος. Στη συνέχεια περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες, θα καταλήξουμε στον παραδοσιακό οικισμό Κιόνι. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο  και φαγητό (προαιρετικό). Το απόγευμα επιστροφή από το λιμάνι του Πισαετού για Κεφαλονιά.

5η μέρα: Λειβαθούς – Κουρκουμελάτα - Καλιγάτα - Λάσση - Καταβόθρες - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με μια όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουμε τα  γραφικά χωριά Κουρκουμελάτα & Καλιγάτα και συνεχίζουμε για το γύρο της Λάσσης. Θα δούμε τις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού και ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα του νησιού θα επισκεφθούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, τις Καταβόθρες. Στη συνέχεια αποχαιρετάμε την Κεφαλονιά και αναχωρούμε για Αθήνα από το λιμάνι του Πόρου.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 5 μέρες

 

LOW SEASON

24-28/6, 1-5/7 8-12/7

22-26/7, 2-6/9, 9-13/9

16-20/9

HIGH SEASON

29/7-2/8, 5-9/8

12-16/8, 19-23/8

26-30/8

Δίκλινο

327

347

3ο άτομο

252

272

Μονόκλινο

404

464

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κεφαλονιά • Διαμονή στο APOLLON PALACE HOTEL 3* • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά • Κεφαλλονίτης αρχηγός ξεναγός • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 1,5 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων (σπήλαια, μουσεία, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι) • Η προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα