Skip to main content

ΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 5,6 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 427

ΠΑΞΟΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΙΘΑΚΗ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ

Αναχωρήσεις: 26-30/7, 7-12/8, 22-27/8, 29/8-3/9, 12-17/9

 

1η µέρα: Αθήνα - Γεφύρι Άρτας - Πρέβεζα

Αναχώρηση το πρωί µε προορισμό την Πρέβεζα, µέσω της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου. Θα κάνουμε την απαραίτητη στάση για το μεσημεριανό μας (έξοδα ατομικά) και μετά επίσκεψη και χρόνος για καφέ στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας, όπου Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν. Αφού φωτογραφηθούμε συνεχίζουμε προς τον τελικό προορισμό μας. Άφιξη στην Πρέβεζα με τα καλοφωτισμένα στενάκια που φιλοξενούν άρτια συντηρημένα νεοκλασικά κτίρια και το Ρολόι, σήμα κατατεθέν της παραθαλάσσιας ξελογιάστρας του Αμβρακικού κόλπου. Τακτοποίηση στο MARGARONA ROYAL 3* sup και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Εκδρομή στη Πάργα και στη Παραλία Βάλτος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην πανέμορφη, πολύχρωμη και γραφικότατη Πάργα, κτισμένη αμφιθεατρικά με θέα το Ιόνιο Πέλαγος και το νησί της Παναγίας. Τα καλντερίμια της πόλης σφύζουν από ζωή κάτω από το επιβλητικό κάστρο. Θα επισκεφθούμε τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και το μουσείο όπου φυλάσσονται τα “ιερά κειμήλια” της πόλης (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος για περατζάδα στο λιμάνι και καφέ. Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο του Αλή Πασά με το τρενάκι που ξεκινάει από την παραλία της Πάργας (έξοδα ατομικά). Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά), επιστρέφουμε στην Πρέβεζα όπου θα επισκεφθούμε το Σαϊτάν Παζάρ, το σπίτι του Καρυωτάκη, το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας και την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους με το ηλιακό ρολόι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βραδάκι δείπνο μπουφέ.

3η µέρα: Κρουαζιέρα Ιθάκη – Φισκάρδο – Εγκρεμνοί - Σκορπιός

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα νωρίς και αναχώρηση για το Νυδρί της Λευκάδας απ’ όπου θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα μας. Πρώτη στάση η παραλία των Εγκρεμνών με τα κρυστάλλινα νερά. Χρόνος για κολύμπι και ηλιοθεραπεία και συνεχίζουμε προς το μαγευτικό Πόρτο Κατσίκι, μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Επόμενη μας στάση το παραθαλάσσιο Φισκάρδο στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς. Χρόνος για μια ακόμη βουτιά και γεύμα (έξοδα ατομικά). Η κρουαζιέρα μας συνεχίζεται και μας βγάζει στην Ιθάκη, της Πηνελόπης και του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα σύμφωνα με το μύθο της Οδύσσειας. Χρόνος για κολύμπι στην υπέροχη παραλία Αφάλες με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επόμενη μας στάση η σπηλιά του Παπανικολή στο Μεγανήσι και τελευταία μας στάση γύρω από το θρυλικό νησί του Ωνάση, το Σκορπιό, όπου θα απολαύσουμε την τελευταία μας βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά. Κατά την επιστροφή χρόνος ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Λευκάδας για να την περπατήσουμε και να κάνουμε τα ψώνια μας στην παλιά πόλη. Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η µέρα: Αχέροντα και Βαρκάδα στις Πύλες του Άδη – Σύβοτα – κολύμπι στα τιρκουάζ νερά!  

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχωρούμε για το θρυλικό Αχέροντα, ποτάμι που διασχίζει Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα όπου υπάρχουν οι Πύλες για τον Άδη! Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Νεκρομαντείο που βρίσκεται στο Μεσοπόταμο. Το νεκρομαντείο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. Συνεχίζουμε για τα Σύβοτα, το μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Θεσπρωτίας, με την ωραιότερη κρυμμένη λίμνη του Ιονίου. Θα κάνουμε βαρκάδα και θα κολυμπήσουμε στην εξωτική πισίνα με τα διάφανα τιρκουάζ νερά που θυμίζει Γαλάζια Λίμνη. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) σε ένα από τα πολλά γραφικά ταβερνάκια της περιοχής. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

5η µέρα: Κρουαζιέρα στα παραδεισένια νησιά του Maestro, Παξοί και Αντίπαξοι!

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχωρούμε για την Πάργα. Εκεί, θα επιβιβαστούµε σε καράβι για μια ολοήμερη κρουαζιέρα – εμπειρία στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν το μαγευτικό σκηνικό που θα αντικρίσουμε στην «Καραϊβική» της Ελλάδας. Μας περιμένουν τα ονειρικά χρώματα των κρυστάλλινων νερών στις µικρές σπηλιές πριν μεταβούμε στο Γάιο, το μεγαλοχώρι των Παξών. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα στα γραφικά ταβερνάκια (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευµα και το βράδυ δείπνο.

6η µέρα: Ενετικό Κάστρο Βόνιτσας – Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης – Τουρλίδα - Μεσολόγγι - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση για το «μπαλκόνι του Αμβρακικού» τη Βόνιτσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μεσαιωνικό Κάστρο του 10ου αιώνα και το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης. Χρόνος για γεύμα στις γραφικές ταβέρνες της Βόνιτσας (έξοδα ατομικά), έχοντας την ευκαιρία να γευτούμε της φρέσκες γαρίδες του Αμβρακικού. Συνεχίζουμε για την Τουρλίδα μία κατοικήσιμη νησίδα με τις παραδοσιακές «πελάδες» (σπίτια ψαράδων) να αιωρούνται στην ακίνητη επιφάνεια του νερού. Εκεί μπορούμε να δούμε πως αλιεύονται χέλια, τσιπούρες, λαβράκια και κέφαλοι. Έπειτα κατευθυνόμαστε για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, χτισμένη ανάμεσα σε 2 λιμνοθάλασσες δεσπόζει προκαλώντας ρίγη συγκίνησης 2 αιώνες μετά με το ιστορικό παρελθόν της. Ο Κήπος των Ηρώων, η Πύλη της Εξόδου, η Πινακοθήκη και τα Μουσεία της πόλης ζωντανές αποδείξεις. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Στο πρόγραμμα της 5ημερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, µε πούλμαν

 

5 MEΡΕΣ

26-30/7

6 ΜΕΡΕΣ

7-12/8

6 ΜΕΡΕΣ

22-27/8

29/8-3/9

6 ΜΕΡΕΣ

12-17/9

Δίκλινο

427

470

459

439

3ο άτομο

329

369

369

369

3ο άτομο έως 10 ετών

255

280

280

280

Μονόκλινο

545

620

620

599

 

Περιλαµβάνονται: Μεταφορές-εκδροµές µε πολυτελές πούλµαν • Οι κρουαζιέρες στη Λευκάδα-Κεφαλονιά-Ιθάκη-Σκορπιό, στα Σύβοτα και στους Παξούς – Αντίπαξους • Διαμονή στο MARGARONA ROYAL 3* sup • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 1,50 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων