Skip to main content

ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ - ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 28η Οκτωβριου 2022 απο 145

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 3 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.45 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή του ΙΣΘΜΟΥ και μέσω της καλωδιακής γέφυρας ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, περνάμε στη Στερεά Ελλάδα και συνεχίζουμε για τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, τη ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ. Επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ του ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ, γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Αργά το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της ΑΡΤΑΣ, δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μία υπέροχη εκδρομή στα γραφικά ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, ξεκινά. Πρώτος σταθμός το φράγμα Πουρναρίου που δημιουργεί και την τεχνητή λίμνη, για να ακολουθήσει μία πανέμορφη διαδρομή από τα όμορφα χωριουδάκια ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΛΑΤΟ – ΔΑΦΝΙΩΤΗ και να φθάσουμε στο ιστορικό γεφύρι της πλάκας, (είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές πριν λίγα χρόνια από τις πλημμύρες και αναστηλώθηκε) πάνω από τον ΑΡΑΧΘΟ, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια και για να καταλήξουμε σε δύο ορεινά κεφαλοχώρια της περιοχής, τα ΑΓΝΑΝΤΑ και τα ΠΡΑΜΑΝΤΑ, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Το ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ, ωστόσο είναι ένας σημαντικός σταθμός, ανάμεσα στα δύο κεφαλοχώρια, αφού είναι το μοναδικό ‘’λευκό σπήλαιο’’ στην Ελλάδα, που το διασχίζει ποταμός σε όλο το μήκος του. Περίπατοι στα δύο κεφαλοχώρια, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό επίσκεψη στην πόλη της ΑΡΤΑΣ, με το κάστρο και τις Βυζαντινές εκκλησίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Παναγίας της Παρηγορίτισσας, αλλά και το ιστορικό γεφύρι, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Αράχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και το θρύλο του πρωτομάστορα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη της ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Αναχώρηση για Αθήνα, μέσω ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, στάση, ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού, με την τελευταία μας στάση σε καφέ της εθνικής οδού ΠΑΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑΣ, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

σε ΔίκλινοΕπιβάρυνση
μονόκλινου δωματίου
Τρίτο άτομο
έως 12 ετών
145€ + 50€ 125€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 4*.
  • Δύο πρωινά, δύο δείπνα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φόρος διαμονής.
  • Φ.Π.Α