Skip to main content

ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ 2023! από 285€

Αναχώρηση 14-17/4, με πούλμαν, 4 μέρες

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Άρτα – Πρέβεζα

Αναχώρηση στις 07:30 από Αθήνα για την Άρτα με το εμβληματικό γεφύρι. Προσκύνημα στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας τον ναό που αποτελεί την πιο "ζωντανή" σύνδεση της σημερινής με τη βυζαντινή Άρτα, αφού εκτός από το κτίσμα έχουμε και την "παρουσία" της ίδιας της βασίλισσας του Δεσποτάτου, της πολιούχου Αγίας Θεοδώρας. Συνεχίζουμε για την Πρέβεζα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Margarona Royal 3*. Δείπνο με νηστίσιμα εδέσματα και παρακολούθηση της συνάντησης στην κεντρική πλατεία των Επιταφίων, με πιο επιβλητικό αυτόν της Μητροπόλεως παρουσία Φιλαρμονικών, χορωδιών και χιλιάδων πιστών.

Μ. Σάββατο: Πρώτη Ανάσταση & έθιμα στην Πρέβεζα - Πάργα - Ανάσταση στο Ζάλογγο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πεζή περιήγηση για την παρακολούθηση του εθίμου με το σπάσιμο των κανατιών στην πόλη της Πρέβεζας. Μόλις η καμπάνα του Αγίου Χαραλάμπους σημάνει την πρώτη Ανάσταση, δεκάδες πήλινα αντικείμενα θα "σπάσουν" στον πλακόστρωτο πεζόδρομο και θα ακουστούν και φέτος σε όλο το ιστορικό κέντρο, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής ενάντια στον θάνατο. Συνεχίζουμε για την πλέον “πολύχρωμη” πόλη της Ηπείρου την Πάργα. Επίσκεψη στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο μουσείο όπου φυλάσσονται τα “ιερά κειμήλια” της πόλης. Μία βόλτα στο Ενετικό κάστρο θα μας δώσει την δυνατότητα να θαυμάσουμε από ψηλά το “νησί της Παναγιάς” και την καταπληκτική παραλία του Βάλτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για τον ιερό τόπο του Ζαλόγγου, όπου θα ζήσουμε την εμπειρία της Αναστάσιμης λειτουργίας στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα από κεριά, κάτω από το βράχο της θυσίας των Σουλιωτισσών! Ακολουθεί πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο όπως ορίζει το έθιμο.

Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά με γλέντι – Λευκάδα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Το “σκηνικό” έχει στηθεί και έχει ξεκινήσει το ψήσιμο των αρνιών με συνοδεία από μεζέδες. Η ορχήστρα θα δώσει το έναυσμα να ξεκινήσει το γλέντι. Παραδοσιακό Πασχαλινό τραπέζι με ψητά και διάφορα εδέσματα πάντα με την συνοδεία ορχήστρας. Το απογευματάκι βόλτα στην όμορφη πόλη της “ηπειρωτικής” Λευκάδας, για βόλτα και καφέ στο υπέροχο αυτό νησί.

Δευτέρα του Πάσχα: Πρέβεζα - Ναύπακτος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε μέσω κόμβου Φιλιππιάδας για την όμορφη Ναύπακτο όπου ελεύθερος χρόνος για περίπατο και γεύμα (έξοδα ατομικά) στο γραφικό ενετικό λιμάνι. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, 14-17/4, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

285

3ο άτομο

239

3ο άτομο έως 10 ετών

150

Μονόκλινο

375

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο MARGARONA ROYAL 3* στην Πρέβεζα • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό Γεύμα με γλέντι από ορχήστρα, είναι στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Λαμπάδα για την Ανάσταση • Αρχηγός - Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 1,50 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων