Skip to main content

Τα αυθεντικά ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 5 ημέρες Απρίλιος 2023 από 355

 Αναχώρηση: 27/4-1/5

 

1η μέρα: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Ελάτη Ζαγορίου

Αναχώρηση από Αθήνα 07.30 μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Συνεχίζουμε προς τα Ζαγοροχώρια. Άφιξη και εγκατάσταση στο εκπληκτικό ΑΘΗΝΑ 4* στην Ελάτη Ζαγορίου. Το βράδυ δείπνο με τοπικά προϊόντα.

 

2η μέρα: Κήποι - Στάνη Σαρακατσαναίων - Τσεπέλοβο - Καπέσοβο

Πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου και τους Κήπους με τα περίφημα αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο μετά το Σκαμνέλι. Θα εντυπωσιαστούμε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους. Επόμενη μας στάση το κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο, όπου χρόνος για γεύμα στο (έξοδα ατομικά) σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής στάση για καφέ στο πανέμορφο Καπέσοβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Γιάννενα - Λυγγιάδες

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με περίπατο στο Μονοδένδρι, για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Θα δούμε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος. Κατευθυνόμαστε για την πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο, όπου θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό μουσείο. Για όσους το επιθυμούν, από το μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επόμενή μας στάση οι Λυγγιάδες, με την πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Καλπάκι - Νεροτριβές & Νερόμυλος Ντέλα - Μολυβδοσκέπαστη – Κόνιτσα – Μεγάλο Πάπιγκο

Μπουφέ πρόγευμα και πρώτη μας επίσκεψη το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940. Στη συνέχεια στάση για καφέ στις νεροτριβές και τον νερόμυλο Ντέλα. Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χρόνος για περίπατο και γεύμα (έξοδα ατομικά) στην αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Μέσω καταπληκτικής διαδρομής κατευθυνόμαστε για απογευματινό καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο τα πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

5η μέρα: Πηγές Αώου - Μέτσοβο - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε μέσω εξαιρετικής διαδρομής για το πανέμορφο τοπίο της τεχνητή λίμνης των πηγών του Αώου. Επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και επίσκεψη στο Λαογραφικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 5 μέρες

 

 

 

27/4-1/5

 

Δίκλινο

355

3ο άτομο

225

Μονόκλινο

489

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ΑΘΗΝΑ 4* • Πρωινό και δείπνο με τοπικά προϊόντα καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.