Skip to main content

Δυτική Κρήτη - το καμάρι της Μεσογείου Καλοκαίρι 2020 από 539,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9

8, 9 ΗΜΕΡΕΣ

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα - Χανιά

 

Αναχώρηση με το πούλμαν που θα έχουμε μαζί μας από το Σύνταγμα για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρισμα για Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το υπόλοιπο της ηµέρας είναι ελεύθερο για να ανακαλύψουµε τη γραφική πόλη. ∆ιανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων – Πόλη Χανίων – Μονή Χρυσοπηγής – Μάλεμε (γερμανικό νεκροταφείο) – Χανιά

 

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάµε µε ξενάγηση της πόλης. Συνεχίζουµε για το ακρωτήρι Χανίων. Εκεί θα θαυµάσουµε την πόλη των Χανίων πανοραµικά από το σηµείο που είναι οι τάφοι του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Οι τάφοι Βενιζέλων, βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, µόλις 5 χιλιόµετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Οι δύο τάφοι των Βενιζέλων, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται µέσα σ' ένα πανέµορφο πάρκο µε κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δροµάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή οµορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραµική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής για ακατάπαυστη μυσταγωγία και κατάνυξη υπό την ιεροτελεστία της ασκητικής ζωής και της προσευχής. Έπειτα, κατευθυνόμαστε προς Μάλεμε, ένα μέρος που αποτέλεσε το σηµείο προσγείωσης των Γερµανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν την Κρήτη το 1941, κατά την έναρξη της µάχης της Κρήτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Οι Γερµανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη µάχη του Μάλεµε είναι θαµµένοι στο Γερµανικό Νεκροταφείο. Επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων. ∆ιανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Χανιά ελευθερη ημέρα ή μεταφορά στο Λιμάνι Κισσάμου (ημερήσια κρουαζιέρα Γραμβούσα/Μπάλος) – Eπιστροφή στα Χανιά

 

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Κίσσαµο όπου µετά από ένα σύντοµο καφεδάκι επιβιβαζόµαστε στο πλοίο για την ειδυλλιακή παραλία-  λιµνοθάλασσα του Μπάλου και το νησί της Γραμβούσας. Ο Μπάλος είναι η εξωτική παραλία που σχηµατίζεται µεταξύ της χερσονήσου της Γραµβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι, το ένα από τα δύο νησιά ακριβώς απέναντι από την λιµνοθάλασσα του Μπάλου, ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το δεύτερο νησί, η Άγρια Γραµβούσα. Η Γραµβούσα και ο Μπάλος είναι βιότοποι, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγµένες στο Ευρωπαϊκό πρόγραµµα ΝΑΤURΑ 2000! Επιστροφή στα Χανιά, ∆ιακυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Παλαιόχωρα – Ελαφονήσι – Χανιά

 

Πρωινό και αναχώρηση για Παλαιόχωρα. Πρώτη γνωριµία µε την πόλη και επιβίβαση στο πλοιάριο για την µετάβασή µας στο πανέµορφο Ελαφονήσι. Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς) βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νοµού Χανίων και είναι κάτι µεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε µέσα στο νερό! Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόµενη περιοχή Natura 2000. Θα έλεγε κανείς ότι η φύση έκανε το θαύµα της εδώ και αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τόσο δηµοφιλής προορισµός στον νοµό Χανίων και την Κρήτη. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει µέρος εξωτικό, είναι οι µικρές νησίδες µε την πολύ ψιλή λευκή αµµουδιά που ροζίζει σε αρκετά σηµεία, η λιµνοθάλασσα που σχηµατίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Επιβίβαση στο πλοιάριο και επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων. ∆ιανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Χώρα Σφακίων – πλοίο για Γαύδο – Χανιά (Προαιρετική η κρουαζιέρα, όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα είναι ελεύθεροι στα Σφακιά και στις παραλίες)

 

Πρωινή αναχώρηση για τη Χώρα των Σφακίων ή Σφακιά. Τα Σφακιά χαρακτηρίζονται από τη φυσική οµορφιά ενός άγριου ορεινού τοπίου το οποίο συνδυάζεται µοναδικά µε τη θάλασσα. Θα φάµε παραδοσιακά φαγητά και οπωσδήποτε σφακιανές πίτες µε ή χωρίς την συνοδεία µελιού. Έπειτα πέρνουμε το πλοίο για τη Γαύδο, το στολίδι του Λιβυκού Πελάγους, προκειμένου να θαυμάσουμε το ξακουστό νησί της Καλυψώς. Αναχώρηση για τον τελικό προορισµό της µέρας τα Χανιά, μέσω µιας καταπληκτικής διαδροµής. ∆ιανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Tοπολιανό φαράγγι – Μηλιά- Δελιανά - Επισκοπή- Χανιά

 

Αναχώρηση με προορισμό ένα εξαίρετο μνημείο της φύσης, το Τοπολιανό φαράγγι, στην Περιφέρεια των Χανίων, στο χωριό Τοπόλια. Το μεγαλοπρεπές, άγριας φυσικής ομορφιάς φαράγγι, μήκους περίπου 1.500 μέτρων, έχει πλούσια χλωρίδα, με σπάνια και ενδημικά είδη φυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τον ομώνυμο ναό και σταλαγμίτες. Η μυθολογική παράδοση θέλει το Τοπολιανό φαράγγι να είναι ο τόπος όπου κατοικούσαν Νεράιδες (Νύμφες), αλλά και αναπαυόταν ο Τάλως, ο φημισμένος χάλκινος γίγαντας της Κρήτης, απολαμβάνοντας το χορό και τα τραγούδια των Νεράιδων. Συνεχίζουμε για... οικοτουρισμό στη Μηλιά, ένα απομονωμένο γραφικό χωριουδάκι που μοιάζει να έχει σταματήσει τον χρόνο. Εδώ, δεν περνούν αυτοκίνητα, δεν έχει ηλεκτρικό και το βράδυ το μόνο που μπορεί να ακούσει κανείς είναι οι ήχοι από τα πουλιά και τα γάργαρα νερά. Συνεχίζουμε για τα παραδοσιακά Δελιανά και φθάνουμε έως την Επισκοπή, ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά, ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων. Γραφικά στενά δρομάκια και περίπατοι που μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, καθώς συναντάμε όμορφες εκκλησίες, αγιογραφημένες σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Κρητικής σχολής. Επιστροφή στα Χανιά και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: Ελεύθερη ημέρα στα Χανιά

 

Δαιδαλώδης και γοητευτική, η παλιά πόλη των Χανίων κρύβεται πίσω από τον φάρο του ενετικού λιμανιού και θα σας παρασύρει σε ατέρμονες βόλτες κάτω από μωβ μπουκαμβίλιες και πέτρινα αρχοντικά. Στην «αγκαλιά» της παλιάς πόλης στεγάζονται επίσης σε υπέροχα κτίρια το Ναυτικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το επιβλητικό Μεγάλο Αρσενάλι, όπου θα βρείτε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ στην άκρη της βρίσκεται και η νοσταλγική σκεπαστή Δημοτική Αγορά. Απολαύστε μια ελεύθερη ημέρα στην πανέμορφη πόλη των Χανίων, ενώ για όσους θέλουν να βρεθούν έξω από τα ανατολικά τείχη, το Κουμ Καπί  (τούρκικη προέλευση που σημαίνει Πύλη της Άμμου), είναι μια ζωντανή συνοικία που θα σας κάνει να διασκεδάσετε με την ψυχή σας.

 

8η ΗΜΕΡΑ: Πλατανιάς – Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά – Πόλη Ρεθύμνου – Μονή Αρκαδίου – Βραδινό πλοίο για Αθήνα

 

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το παραλιακό χωριό του Πλατανιά. Κάνουμε σύντομη περιήγηση και κατευθυνόμαστε προς Γεωργιούπολη, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα των Χανίων. Έπειτα, θα αναχωρήσουµε για την τιρκουάζ λίμνη Κουρνά, την γνωστή και ως στοιχειωμένη λίμνη της Κρήτης. Πρόκειται για μια λίμνη  απόκοσμης ομορφιάς στην οποία υποστηρίζεται πως υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Βρίσκεται ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενισχύει το καταπράσινο τοπίο των Λευκών Ορέων και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, φιλοξενώντας νερόκοτες, πάπιες, χέλια, νερόφιδα κι ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας που έχει βούλες στο καβούκι της. Ο μύθος λέει ότι μια πανέμορφη κόρη που έμοιαζε με νεράιδα στοίχειωσε τη λίμνη, ενώ κάτοικοι της περιοχής λένε ότι έχουν δει τη νεράιδα να χτενίζει τα μαλλιά της μέσα στο φεγγαρόφως, καθισμένη σε ένα βράχο στη μέση της λίμνης...

Συνεχίζουμε για την όµορφη και ζωντανή πόλη του Ρεθύμνου. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας μικρός λαβύρινθος από στενά δρομάκια, με παλιά, παραδοσιακά σπίτια, υπό την «εποπτεία» της Φορτέτζας, του βενετσιάνικου κάστρου της πόλης. Χορτάτοι από παραδοσιακές γεύσεις και εικόνες αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου όπου την 9η Νοεµβρίου 1866 καταστράφηκε µε το γνωστό ολοκαύτωµα σκορπώντας στο θάνατο σε πολλούς Έλληνες αλλά και Τούρκους εισβολείς. Το Αρκάδι µεσουρανεί από όλες τις θυσίες που πρόσφερε η Κρήτη. Η µονή Αρκαδίου ύψωσε το αίτηµα της κρητικής ελευθερίας και ξεσήκωσε τα φιλελληνικά αισθήµατα της Ευρώπης, αλλάζοντας τη νοοτροπία και την τακτική των ευρωπαϊκών δυνάµεων απέναντι στο Κρητικό ζήτηµα. Αναχώρηση με το βραδινό πλοίο και επιστροφή στην Αθήνα.

 

9η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη στην Αθήνα

 

Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί και έπειτα άνοδος στο Σύνταγμα.

 

 

Σημείωση

 

Υπάρχει δυνατότητα το πρόγραμμα να γίνει 8ήμερο χωρίς την ελεύθερη ημέρα στα Χανιά.

Highlights

  • Πανοραμική θέα των Χανίων από τους τάφους του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στο λόφο του Προφήτη Ηλία.
  • Εξωτικές βουτιές στο διάσημο και ειδυλλιακό Ελαφονήσι.
  • Περιήγηση στα ανόθευτα και παραδοσιακά Σφακιά.
  • Κάνουμε οικοτουρισμό στην απομονωμένη Μηλιά γυρνώντας το χρόνο πίσω.
  • Ανακαλύπτουμε τα γραφικά χωριά Δελιανά και Επισκοπή.
  • Βουτάμε στη στοιχειωμένη και απόκοσμη Λίμνη Κουρνά.
  • Κατανυκτική επίσκεψη στη Μονή Χρυσοπηγής και στη Μονή Αρκαδίου.
  • Χανόμαστε στα παραμυθένια σοκάκια των μυθικών Χανίων και ανακαλύπτουμε κρυμμένους θησαυρούς στο ρομαντικό Ρέθυμνο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/7/2020 - 8 ημέρες - Τιμή από 539€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 539 € 0 €
  Twin Room 539 € 0 €
  Triple Room 539 € 0 €
  Single Room 799 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/7/2020 - 8 ημέρες - Τιμή από 539€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 539 € 0 €
  Twin Room 539 € 0 €
  Triple Room 539 € 0 €
  Single Room 799 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/8/2020 - 8 ημέρες - Τιμή από 539€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 539 € 0 €
  Twin Room 539 € 0 €
  Triple Room 539 € 0 €
  Single Room 799 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/8/2020 - 8 ημέρες - Τιμή από 539€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 539 € 0 €
  Twin Room 539 € 0 €
  Triple Room 539 € 0 €
  Single Room 799 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/8/2020 - 8 ημέρες - Τιμή από 539€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 539 € 0 €
  Twin Room 539 € 0 €
  Triple Room 539 € 0 €
  Single Room 799 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/8/2020 - 9 ημέρες - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 0 €
  Twin Room 599 € 0 €
  Triple Room 599 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/8/2020 - 9 ημέρες - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 0 €
  Twin Room 599 € 0 €
  Triple Room 599 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  6/9/2020 - 9 ημέρες - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 0 €
  Twin Room 599 € 0 €
  Triple Room 599 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/9/2020 - 9 ημέρες - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 0 €
  Twin Room 599 € 0 €
  Triple Room 599 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/9/2020 - 9 ημέρες - Τιμή από 599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 599 € 0 €
  Twin Room 599 € 0 €
  Triple Room 599 € 0 €
  Single Room 929 € 0 €

Extras

+ Προαιρετικη εκδρομη Μπαλο και Γραμβουσα  :  20 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/µεταφορές µε πολυτελές κλιµατιζόµενο πούλµαν
  • ∆ιαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία όπως: Lolida beach / village 4* στην παραλία Aγία Μαρίνα στα Χανιά
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος τοπικός ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Το κόστος για τα πλοιάρια για Μπάλο και Γαύδο
  • Ειδικός φόρος διαμονής
  • Πλοιάριο για Γαύδο και η μετακίνηση στο νησί: 40 €, πλοιάριο για Μπάλο: 20 €

 

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες. Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.