Skip to main content

Ανατολική Κρήτη - Καλοκαίρι 2020 από 649,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 30/7, 7/8, 21/8, 28/8, 11/9, 25/9

 9 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Highlights

  • Περπατάμε στα πέτρινα καλντερίμια με τις  χαρακτηριστικές φανάρες, στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες.
  • Με θέα στον πανέμορφο κόλπο του Μιραμπέλλου (mirabello= «κοίτα ωραία»), όπως ονομάστηκε από τους Βενετσιάνους, η πρωτεύουσα-στολίδι του νομού Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος, μας αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο.
  • Εξερευνούμε τη Σπιναλόγκα, “το νησί των δακρύων”. Ντυμένη με βενετσιάνικα κάστρα, πολεμίστρες και παλιές εκκλησίες, μας παρουσιάζει ατέλειωτες ιστορίες χαράς και λύπης μαζί.
  • Κάνουμε βουτιές στην μαγευτική Ελούντα σε νερά που θυμίζουν... Καραϊβική!
  • Γυρνάμε πίσω το χρόνο στα 70s με μια επίσκεψη στα χίπικα Μάταλα!
  • Ανάβαση στο Δίκταιον Άντρον, το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο ∆ίας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ΗΜΕΡΑ: Aθήνα – Ηράκλειο

 

Αναχώρηση από Πειραιά με επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρισμα  για  Ηράκλειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. ∆ιανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο – Κνωσσός – Αρχάνες – Ηράκλειο

 

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάµε µε προορισμό τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού, την καρδιά του Μινωικού Πολιτισμού. Επιβιβαζόμαστε στο καράβι από το λιμάνι του Ηρακλείου και απολαμβάνουμε τον καφέ μας εν πλω. Κατά την παράδοση, η Κνωσσός ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα. Με τον χώρο του ανακτόρου της συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Χρονολογείται περί το 2500 π.Χ. και είναι ένα αξιοθέατο το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί όποιος βρεθεί στην Κρήτη. Μετά από ένα χορταστικό νοερό ταξίδι μυθολογίας αναχωρούμε για έναν από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Κρήτης, όλο χρώματα κι αρώματα. Οι Αρχάνες ξεδιπλώνουν την αρχοντική ομορφιά τους σε υψόμετρο 380μ, ενώ στα “πόδια” τους απλώνεται ο εύφορος κάμπος με τους ελαιώνες και τα αμπέλια, απ’ όπου παράγονται τα καλύτερα κρασιά του νησιού. Στην είσοδο της πόλης μάς εντυπωσιάζει το επιβλητικό νεοκλασικό ενώ λίγο πιο κάτω, ανάβουμε κερί στην κατάλευκη εκκλησία της Παναγίας των Αρχανών. Περπατάμε στα πέτρινα καλντερίμια με τις  χαρακτηριστικές φανάρες, χανόμαστε στις ατμοσφαιρικές γειτονιές, συνομιλούμε με τους φιλόξενους ντόπιους και δοκιμάζουμε ντόπια κρασιά που έχουν κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις, αλλά και ρακή, ελιές, πετιμέζι και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο – Ανώγεια – Αρόλιθος – Ηράκλειο

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Ανώγεια Μυλοποτάμου, τον τόπο καταγωγής των Ξυλούρηδων και των Σκουλάδων. Σίγουρα το πιο φημισμένο χωριό του Ρεθύμνου, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 700 μ., διαθέτει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα που μένει αναλλοίωτος στο χρόνο. Τα περίφημα κρητικά υφαντά μονοπωλούν σχεδόν το εμπόρευμα των καταστημάτων στα κεντρικά σοκάκια και τους δρόμους του χωριού, ενώ τα παραδοσιακά καφενεία αποτελούν σημείο αναφοράς. Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων ήταν πολύ σημαντικό λατρευτικό μέρος κατά την αρχαιότητα, καθώς στο κοντινό Οροπέδιο της Νίδας υπάρχει το Ιδαίο Άντρο, στο οποίο σύμφωνα με το μύθο ανατράφηκε ο θεός Δίας. Ο πληθυσµός των Ανωγείων έχει διατηρήσει αναλλοίωτη στην πάροδο του χρόνου τη γλώσσα και την ιδιότυπη διάλεκτο στην οποία περιλαµβάνονται έως και σήµερα, ατόφιες λέξεις της αρχαίας ελληνικής. Η προφορά, βαρέα και ευθεία, παρουσιάζεται χαρακτηριστική ειδικότερα στα "λάµδα" και "ρο". Οι περισσότεροι κάτοικοι, διατηρούν τα επώνυµά τους χωρίς την κατάληξη - ακης η οποία απαντάται στο υπόλοιπο νησί και ειδικότερα στο κεντρανατολικό τµήµα του. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για ένα ακόμα χωριό που ζει μέσα στην παράδοση, τον Αρόλιθο. Τα συστατικά της λέξης είναι ο “λίθος” και η “ροή”. Έτσι ονομάζεται η φυσική λακούβα του βράχου που συγκεντρώνει το νερό της βροχής. Λίγα μόλις χλμ έξω από το Ηράκλειο, χτισμένος στην πλαγιά ενός βουνού και μέσα στο άγριο κρητικό τοπίo, αποτελεί “στολίδι” της κρητικής φύσης. Περπατάμε στα γραφικά σοκάκια και χανόμαστε σε παραδοσιακές γειτονιές, ξεφεύγοντας από την κουραστική καθημερινότητα καθώς μεταφερόμαστε σε μια παλιότερη, αγνή και γνήσια εποχή. Επιστροφή στο Ηράκλειο για διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο – Οροπέδιο Λασιθίου – Άγιος Νικόλαος

 

Πρωινό και αναχώρηση για το Οροπέδιο Λασιθίου, τη γη των ανεμόμυλων. Με μέσο υψόμετρο τα 850 μ., βρίσκεται στα δυτικά του Λασιθίου, κοντά στα σύνορα με το νομό Ηρακλείου. Ακολουθούμε την κατάφυτη διαδρομή μέσω του χωριού Τζερμιάδω. Το σκηνικό εδώ θυμίζει κάτι από Άγρια Δύση, με μια ίσως γλυκιά νηνεμία. Προορισμός μας είναι το Δίκταιον Άντρον -μέσω ενός πεζοπορικού μονοπατιού- (ανάβαση 15-20 λεπτά, υπάρχει και δυνάτοτητα ανάβασης με γαϊδουράκια), το σπήλαιο όπου φέρεται να γεννήθηκε ο ∆ίας.  Καθώς θαυμάζουμε τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, γοητευόμαστε από ιστορίες... κοσμογονίας. Ο μύθος θέλει το βρέφος να μεγαλώνει με το γάλα της τροφού-κατσίκας Αμάλθειας και να προστατεύεται από τους Κουρήτες, τις μυθικές μορφές που με τον χορό τους κάλυπταν το κλάμα του. Στην απέναντι πλευρά του Οροπεδίου, μεταξύ των χωριών Τζερμιάδω και Μαρμακέτω, βρίσκεται το Κρόνιο Σπήλαιο. Ακολουθεί γεύμα στην γύρω περιοχή. Αναχωρούμε για τον γύρο του Οροπεδίου με το λεωφορείο και στην πορεία κατευθυνόμαστε προς τον Άγιο Νικόλαο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Άγιος Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Πλάκα – Άγιος Νικόλαος

 

Πρωινό µπουφέ και χρόνος ελεύθερος στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Αναχώρηση νωρίς το µεσηµέρι για να γνωρίσουµε την λιµνοθάλασσα της Ελούντας και τον κόλπου του Μιραµπέλου. Στάση για καφεδάκι στην Ελούντα και αναχώρηση για το γραφικό χωριό της Πλάκας. Περιηγηθείτε στα σοκάκια του χωριού και νιώστε λίγο την ενέργεια του τόπου. ∆είτε απέναντι το Νησί των ∆ακρύων που σε λίγο θα σας υποδεχτεί. Με τα πλοιάρια της γραµµής µεταφερόµαστε στον τόπο όπου µια ιστορία γεµάτη πόνο, κραυγές και θάνατο θα κυρίευε το νησί για µισό αιώνα. Η Σπιναλόγκα ήταν µια απέραντη τρώγλη, ένα νεκροταφείο υπό προθεσµία, χωρίς την παραµικρή οργάνωση, χωρίς φαρµακευτική αγωγή για τους νοσούντες, χωρίς ελπίδα. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο µε ελεύθερο χρόνο για βόλτες στην πόλη. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: Άγιος Νικόλαος – Σητεία – Μονή Τοπλού – Φοινικόδασος Βάι – Ιεράπετρα

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πανοραµική πόλη της Σητείας, την πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου», Βιτσέντσου Κορνάρου. Ένας απολαυστικός καφές και µια βόλτα στην παραλία της πόλης θα µας τονώσει. Επόµενος προορισµός το Φοινικόδασος του Βάι. Προχωρώντας προς τα Ανατολικά του νησιού, ο δρόµος µας οδηγεί στο πλουσιότερο µοναστήρι της Κρήτης του 14ου αι., την Μονή Τοπλού. Το όνοµα της προέρχεται από τη συγκοπή της λέξης πλού(σιο) καθώς το µοναστήρι διέθετε και διαθέτει ακόµα και σήµερα τεράστια ακίνητη περιουσία. Το Μοναστήρι είναι περιτειχισµένο µε τείχος 10m που το προστάτευε από τις εχθρικές επιδροµές. Έχει έκταση 800τµ και είναι τριώροφο, έχοντας 40 αίθουσες, ένα επιβλητικό καµπαναριό 33µ. και τετράγωνο σχήµα, ενώ σύµφωνα µε την παράδοση έχει 100 πόρτες, αλλά έχουν βρεθεί οι 99. Στη Μονή φυλάσσονται πολύ σπουδαίες και παµπάλαιες εικόνες, όπως η «Μέγας ει Κύριε» του Ιωάννη Κορνάρου (1770), το «Ρόδον το Αµάραντο» (1771), της Αγίας Αναστασίας και της Παναγίας (η οποία βρέθηκε σε κοντινή σπηλιά όπου τρέχει νερό – αγίασµα), ενώ υπάρχουν και αρκετές καλοδιατηρηµένες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Εκτός από τις εικόνες, στη µονή Τοπλού λειτουργεί µουσείο Χαλκογραφιών και Ελληνικών Λαϊκών Χαρακτικών από τους Μοναχούς του Αγίου Όρους του 18ου-19ου αιώνα. Επίσης εκτίθενται αντικείµενα Εκκλησιαστικής Τέχνης όπως Ευαγγέλια, σταυροί, Πατριαρχικά συγγίλια, Σουλτανικά φιρµάνια, σφραγίδες, επαναστατικά λάβαρα, αρχιερατικά άµφια και άλλα. Αναχωρώντας για τον προορισµό µας σε περίπου 7 χιλιόµετρα µας περιµένει µια µαγική παραλία από αυτές που βλέπουµε σε εξωτικούς προορισµούς. Και όµως, δεν είστε σε κάποιο εξωτικό νησιωτικό σύµπλεγµα. Είστε στην Ελλάδα. Είστε στην Κρήτη. Είστε στο υπέροχο Φοινικόδασος του Βάι. Απολαύστε το! Αναχώρηση το απόγευµα για την για τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης και το νοτιότερο σηµείο στεριάς. Την πόλη της Ιεράπετρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: Ιεράπετρα – Χρυσή – Μάταλα

 

Μετά το πρωινό µας, χρόνος ελεύθερος στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια η νήσος Χρυσή µας περιµένει. Η νήσος Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι βρίσκεται 8 µίλια νότια της Ιεράπετρας, στα ανοιχτά του Λυβικού Πελάγους. Είναι µια επίπεδη νησίδα πασίγνωστη για τα τροπικά νερά της που εξαντλούν όλη τη χρωµατική παλέτα του γαλάζιου και του πράσινου, το προστατευόµενο δάσος µε τους µεγάλους κέδρους juniper και τα χιλιάδες σπασµένα κοχυλάκια που κάνουν την άµµο ροζ. Οι τροπικές παραλίες του νησιού κατακλύζονται καθηµερινά από πολλούς επισκέπτες που έρχονται µε τα εκδροµικά πλοιάρια που φεύγουν από την Ιεράπετρα το πρωί και επιστρέφουν το απόγευµα. Το πλοιάριο από την Ιεράπετρα θα σας αφήσει µετά από 50’ ταξίδι στη νότια πλευρά του νησιού, όπου υπάρχει και το µοναδικό λιµάνι, στη θέση Βουγιού Μάτι. Εκεί υπάρχει µια ταβέρνα, όπου µπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας. ∆ίπλα υπάρχει η Νότια Παραλία, όπου µπορείτε να κάνετε το µπάνιο σας και να ξεκουραστείτε κάτω από τις οµπρέλες. Κατά µήκος των ακτών της Χρυσής υπάρχουν κι άλλοι µικροί κόλποι µε άµµο και πέτρες, τις οποίες µπορείτε να ανακαλύψετε µόνοι σας. Η πιο δηµοφιλής παραλία βρίσκεται στη βόρεια µεριά του νησιού, όπου µπορείτε να φτάσετε µε ολιγόλεπτο περπάτηµα από το λιµάνι, διασχίζοντας το υπέροχο κεδρόδασος. Μετά από 5’ θα βρεθείτε στην κύρια παραλία του νησιού, τη Μπελεγρίνα ή αλλιώς Χρυσή Άµµος. Η Μπελεγρίνα είναι γεµάτη σπασµένα κοχυλάκια και τα νερά της είναι καταγάλανα, θυµίζοντας έντονα τις παραλίες της Καραϊβικής. Είναι λίγο οργανωµένη µε οµπρέλες και µια καντίνα, όπου µπορείτε να πάρετε ποτά. Τα νερά είναι ρηχά και µε µεγάλη διαύγεια. Επιστροφή το απόγευµα στην πόλη της Ιεράπετρας και αναχώρηση για τον επόµενο σταθµό µας. Τα Μάταλα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Μάταλα – Φαιστός – Ζαρός – Αρχαιολογικο Μουσείο Ηρακλείου – Καράβι για Πειραιά

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί µε πρώτη στάση το Μινωικό παλάτι της Φαιστού όπου θα δούµε την συνέχεια του Μινωικού πολιτισµού. Λέγεται ότι η Κνωσσός και η Φαιστός συνδέονται µεταξύ τους µέσω της Γόρτυνας µε ένα υπόγειο µονοπάτι. Επίσης, ακριβώς απέναντι στον λόφο, στου οποίου τα σπλάχνα λέγεται ότι ήταν ο λαβύρινθος του Μινώταυρου. Εν συνεχεία θα ανηφορίσουµε στα ενδότερα του νοµού και στην ριζοβουνιά του Ψηλορείτη, στο χωριό του Ζαρού, στην τεχνητή λίµνη µέσα στο βουνό όπου θα απολαύσουµε ένα απογευµατινό καφεδάκι ή κάποιο από τα παραδοσιακά ποτά. Συνεχίζουμε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στην Ευρώπη. Μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, τα οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη τους την εξέλιξη. Επιστροφή στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για Πειραιά.

9η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη στον Πειραιά

 

Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί. Ένα μαγευτικό ταξίδι μόλις έφθασε στο τέλος του...

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/7/2020- Τιμή από 649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 0 €
  Twin Room 649 € 0 €
  Triple Room 649 € 0 €
  Single Room 949 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/8/2020- Τιμή από 649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 0 €
  Twin Room 649 € 0 €
  Triple Room 649 € 0 €
  Single Room 949 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/8/2020- Τιμή από 649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 0 €
  Twin Room 649 € 0 €
  Triple Room 649 € 0 €
  Single Room 949 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/8/2020- Τιμή από 649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 0 €
  Twin Room 649 € 0 €
  Triple Room 649 € 0 €
  Single Room 949 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/9/2020- Τιμή από 649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 0 €
  Twin Room 649 € 0 €
  Triple Room 649 € 0 €
  Single Room 949 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/9/2020- Τιμή από 649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 649 € 0 €
  Twin Room 649 € 0 €
  Triple Room 649 € 0 €
  Single Room 949 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/µεταφορές µε πολυτελές κλιµατιζόµενο πούλµαν
  • ∆ιαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία 4* Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο και 3* στην Ιεράπετρα και στα Μάταλα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ειδικός φόρος διαμονής
  • Πλοιάριο για Χρυσή: 20 €