Skip to main content

ΕΛΟΥΝΤΑ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28η Οκτωβριου 2022 απο 439

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ - ΣΗΤΕΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΒΑΙ – ΚΝΩΣΟΣ - ΑΡΧΑΝΕΣ

27-30/10  4 μερες

 

1η μέρα: Αθήνα - Ηράκλειο – Οροπέδιο Λασιθίου – Άγιος Νικόλαος - Ελούντα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο το πρωί και πτήση για Ηράκλειο. Αναχώρηση για το Όρος Δίκτη, όπου μπροστά μας αντικρίζουμε μια πανέμορφη και εύφορη έκταση, γεμάτη καρυδιές, μηλιές και σπάνια βλάστηση. Γραφικά χωριουδάκια, εκκλησίες, μοναστήρια που κυριολεκτικά περικυκλώνουν το Οροπέδιο του Λασιθίου. Επισκεπτόμαστε την Παναγία Κερά, ένα ιστορικό Μοναστήρι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Ελληνικό απελευθερωτικό στρατό. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) σε παραδοσιακό ορεινό χωριό με αυθεντικές τοπικές σπεσιαλιτέ! Συνεχίζουμε για το γραφικό Άγιο Νικόλαο, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του νομού. Χρόνος να απολαύσουμε την ομορφιά του, να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και να πιούμε τον καφέ μας στο λιμανάκι. Το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ROYAL MARMIΝ BAY 5* στην Ελούντα και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Σητεία - Μονή Τοπλού – Φοινικόδασος Βάι

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την Σητεία, την πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Ερωτόκριτου, χτισμένη αμφιθεατρικά, στον μυχό του ομώνυμου Κόλπου με το Βενετσιάνικο φρούριο του Καζαρμά και τα ερείπια του μινωικού πολιτισμού. Σήμερα διατηρεί την παράδοση της ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται. Λίγο έξω από την Σητεία βρίσκεται η Μονή Τοπλού, μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες Μονές της Κρήτης, με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το φοινικόδασος του Βάι, το λεγόμενο “Αισθητικό Δάσος”, μια καταπράσινη όαση με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν στην πανέμορφη αμμουδιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Ελούντα – Σπιναλόγκα (προαιρετική)

Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος να χαρείτε τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου μας. Χαλαρώστε στο Euphoria Spa (μασάζ, χαμάμ, σάουνα) ή απολαύστε το κοκτέιλ σας στην δίπλα στην πισίνα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην Ελούντα για να ψωνίσετε τα σουβενίρ σας και για καφέ και γλυκό στο γραφικό λιμανάκι. Το απογευματάκι σας προτείνουμε μια μοναδική επίσκεψη στο νησί της Σπιναλόγκα, όπου γυρίστηκε η μοναδική σειρά “Το Νησί”, με καραβάκι και ξεναγό από το λιμάνι της Πλάκας (έξοδα ατομικά). Το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

4η μέρα: Κνωσός - Αρχάνες - Ηράκλειο - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Συνεχίζουμε για καφέ στο παραδοσιακό και πολύχρωμο χωριό Αρχάνες και για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου. Θα δούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, την παραλιακή με το ενετικό κάστρο, την κρήνη του Μοροζίνι κ.α. Αργότερα, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Πτήσεις µε Sky Express (27-30/10):

Αθήνα – Ηράκλειο: 07:30 - 08:20     GQ210     

Ηράκλειο – Αθήνα: 21:55 – 22:45    GQ217

 

Τιμή κατ’ άτομο, 27-30/10, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο Standard Sea View

439

Δίκλινο Superior Sea View

464

Δίκλινο Deluxe Sea View

489

Δίκλινο Deluxe with Private Pool Sea View

539

Μονόκλινο Standard Sea View

599

Μονόκλινο Superior Sea View

689

* Φόροι αεροδροµίου 45 € κατ' άτοµο 

** Το ξενοδοχείο είναι Adults Friendly και δέχεται έφηβους άνω των 16 ετών

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα οικονομικής θέσης με Sky Express • Διαμονή στο ROYAL MARMIN BAY 5* • Mπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Εκδρομές, μεταφορές όπως αναφέρονται στο ανωτέρω πρόγραμμα • Αρχηγός - Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου 45 € κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • H (προαιρετική) επίσκεψη στη Σπιναλόγκα