Skip to main content

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2023! από 429€

Αναχώρηση 24-27/2, αεροπορικώς, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων – Προφήτης Ηλίας (Κουκουβάγια) –Μονή Τζαγκαρόλων – Οικία Ελευθέριου Βενιζέλου – Παλιό Λιμάνι – Ρέθυμνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Χανιά. Άφιξη και επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, μέσα σε μαγευτικό άλσος με μοναδική θέα στην πόλη. Εκεί κοντά, θα απολαύσουμε τον καφέ μας στη θρυλική «Κουκουβάγια», με την πανέμορφη πόλη των Χανίων να βρίσκεται στο ‘πιάτο μας’. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για τη Μονή Τζαγκαρόλων (Αγίας Τριάδος), με χρονολογία κατασκευής το 1611. Κατά την επανάσταση του 1821 η Μονή κάηκε από τους Οθωμανούς και έτσι καταστράφηκαν και πολλά κειμήλια που βρίσκονταν σε αυτή.  Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις δράσεις των μοναχών, που ανάγονται στα παλαιότερα χρόνια (υπέροχο φημισμένο κρασί). Ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και μετά στη ρομαντική πόλη των Χανίων. Θα περπατήσουμε από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι. Θα θαυμάσουμε παραδοσιακά σπίτια, εκκλησιές, δαιδαλώδη καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασικά και βενετσιάνικα αρχοντικά που έχει η όμορφη πόλη των Χανίων. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο γραφικό λιμάνι και αργότερα οδεύουμε προς το Ρέθυμνο, όπου θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας Grecotel Plaza Beach House 4*. Εγκατάσταση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Μονή Αρκαδίου – Φορτέτσα – Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επισκεπτόμαστε την ιστορική Μονή Αρκαδίου. Η πρώτη μορφή της Μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας. Ήδη από τον 16ο αιώνα, το μοναστήρι ήταν χώρος επιστήμης και τέχνης και διέθετε σχολείο και πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ έπαιξε ενεργό ρόλο στην κρητική αντίσταση της Τουρκοκρατίας κατά την Κρητική εξέγερση του 1866. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο βενετσιάνικο λιμάνι του Ρεθύμνου, το Φάρο και τη Φορτέτσα. Χρόνος για ξεναγική, πεζή περιήγηση για να γνωρίσουμε την παλιά πόλη του Ρεθύμνου και φυσικά χρόνος ελεύθερος για τσικουδιές και εκλεκτούς ντόπιους μεζέδες (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Χωριά Μυλοποτάμου – Σπήλαιο Μελιδονίου - Αξός – Ανώγεια – Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε με μια διαδρομή μέσα στα άγριας ομορφιάς χωριά του Μυλοποτάμου. Πρώτη μας στάση το Σπήλαιο Μελιδονίου ή αλλιώς «Γεροντόσπηλος» (έξοδα ατομικά), με την αρχαιολογική αλλά και ιστορική του σημασία. Υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια, καθώς στη Μινωική εποχή λατρευόταν εκεί ο χάλκινος γίγαντας της Κρήτης, Τάλως, όπου έκανε καθημερινά την περιπολία της Κρήτης, για την ασφάλεια και την προστασία της από τους εχθρούς. Συνεχίζουμε για τον Αξό, στις βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο Μυλοποταμίτικο χωριό εξαιρετικής ομορφιάς και κατόπιν ανηφορίζουμε για τα θρυλικά Ανώγεια, το φημισμένο ορεινό χωριό του Ρεθύμνου, με την πλούσια παράδοση, ιστορία και προσφορά στον πολιτισμό. Εδώ δημιουργήθηκε ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός στην Ελλάδα, από λαϊκές υφάντρες του χωριού, ενώ εδώ βρίσκεται το πατρικό του Νίκου Ξυλούρη. Στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού (έξοδα ατομικά) θα γευτούμε μοναδικές νοστιμιές και ντόπιες ρακές! Μαγεμένοι από την άγρια ομορφιά των ορεινών χωριών του Ψηλορείτη, επιστρέφουμε στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου πραγματοποιούνται οι Καρναβαλικές παρελάσεις. Πλήθος κόσμου διασκεδάζει, πίνει και γλεντάει σε μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις της Αποκριάς. Δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο και για τους ξενύχτηδες, το καρναβάλι είναι ακόμα εκεί!

4η μέρα: Χανιά –Αρχαιολογικό Μουσείο – Θέρισο – Ενετικό Λιμάνι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τα Χανιά, όπου θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, όπου συγκεντρώνονται ευρήματα από την αρχαία ιστορία μέχρι και τη σύγχρονη (έξοδα ατομικά). Στην συνέχεια μέσα από μια μαγευτική διαδρομή από το φαράγγι της Θερίσου, θα φτάσουμε στο χωρίο της επανάστασης, ορμητήριο του ελεύθερου πνεύματος και της αντίστασης των Κρητών. Θα δούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου καθώς και τα κτίρια που στεγάζουν το μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για ντόπιες και ξακουστές σπεσιαλιτέ συνοδεία του εκλεκτού κρασιού της περιοχής και αργότερα επιστρέφουμε στην πόλη των Χανίων για μια τελευταία βόλτα, ψώνια και καφέ στο Ενετικό λιμάνι. Έπειτα κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.

 

Πτήσεις µε Sky Express (24-27/2):

Αθήνα – Χανιά: GQ 250 07:15 – 08:15

Χανιά – Αθήνα: GQ 257 21:45 – 22:40

Τιμή κατ’ άτομο, 24-27/2, αεροπορικώς, 4 μέρες

Plaza Studio

429

Plaza Studio Sea View

439

Plaza Verada Apartment

449

Family Apartment

449

3ο άτομο

345

3o & 4o άτομο έως 12 ετών *

239

Μονόκλινο

653

* 52 Φόροι αεροδρομίου €

** 4o άτομο μόνο σε Plaza Verada Apartment ή Family Apartment

 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χανιά-Αθήνα οικονομικής θέσης με Sky Express, μια χειραποσκευή 8 κιλών και μια παραδοτέα βαλίτσα 20 κιλών • Διαμονή στο υπερπολυτελές GRECOTEL PLAZA BEACH HOUSE 4* • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Εκδρομές, μεταφορές με τοπικό κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου 52 € κατ' άτομο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση.