Skip to main content

ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΗ αεροπορικώς ΠΑΣΧΑΛΙΑ 2023! από 511€

Αναχώρηση  13-17/4/2023, 5 μέρες

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Χανιά - Μονή Τσαγκαρόλων - Τάφοι Βενιζέλων – Σπίτι Ελευθερίου Βενιζέλου - Παλιό Λιμάνι - Ρέθυμνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Χανιά. Άφιξη και επίσκεψη στη Μονή Τσαγκαρόλων (Αγίας Τριάδος), με χρονολογία κατασκευής το 1611. Κατά την επανάσταση του 1821 η μονή κάηκε από τους Οθωμανούς και έτσι καταστράφηκαν και πολλά κειμήλια που βρίσκονταν σε αυτή. Συνεχίζουμε για την επίσκεψη μας στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, μέσα σε μαγευτικό άλσος με μοναδική θέα στην πόλη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και μετά για τη ρομαντική πόλη των Χανίων. Θα περπατήσουμε από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι, θαυμάζοντας παραδοσιακά σπίτια, εκκλησιές, δαιδαλώδη καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασικά και βενετσιάνικα αρχοντικά. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο γραφικό λιμάνι και αργότερα οδεύουμε προς το Ρέθυμνο, όπου θα μεταβούμε στα ξενοδοχείο μας Grecotel Creta Palace 5* ή Grecotel Plaza Beach House 4*. Εγκατάσταση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα – Μ. Παρασκευή: Μονή Αρκαδίου – Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας - Φορτέτσα – Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επισκεπτόμαστε την ιστορική Μονή Αρκαδίου.  Η πρώτη μορφή της Μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας. Ήδη από τον 16ο αιώνα, το μοναστήρι ήταν χώρος επιστήμης και τέχνης και διέθετε σχολείο και πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ έπαιξε ενεργό ρόλο στην κρητική αντίσταση της Τουρκοκρατίας κατά την Κρητική εξέγερση του 1866. Μεταφερόμαστε στην Ελεύθερνα με τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και θα επισκεφτούμε το νέο  Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας με τα πολύ σημαντικά ευρήματα να εκτίθενται έπειτα από ανασκαφές δεκαετιών. Αργότερα, γνωριμία με το Ρέθυμνο. Περίπατος στην παλιά πόλη με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο κάτω από τα τείχη της Φορτέτσας (ενετικό κάστρο) με τα γραφικά δρομάκια, τη Λότζα, την κρήνη Ριμόντι, τον Φάρο στο ειδυλλιακό λιμανάκι. Χρόνος για ρακές και γεύμα (έξοδα ατομικά) στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Το βράδυ νηστίσιμο δείπνο και παρακολούθηση του Επιταφίου.

3η μέρα – Μ. Σάββατο: Σπήλαιο Μελιδονίου - Αξός – Ανώγεια

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε με μια διαδρομή μέσα στα άγριας ομορφιάς χωριά του Μυλοποτάμου. Πρώτη μας στάση το Σπήλαιο Μελιδονίου ή αλλιώς «Γεροντόσπηλος» (έξοδα ατομικά), με την αρχαιολογική αλλά και ιστορική του σημασία. Υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια, καθώς στη Μινωική εποχή λατρευόταν εκεί ο χάλκινος γίγαντας της Κρήτης, Τάλως, όπου έκανε καθημερινά την περιπολία της Κρήτης, για την ασφάλεια και την προστασία της από τους εχθρούς. Συνεχίζουμε για τον Αξό, στις βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό μουσείο ξυλογλυπτικής του γλύπτη Κουτάντου (έξοδα ατομικά), σε ένα ιδιαίτερο διώροφο κτίριο που στεγάζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες σε μοναδικής ομορφιάς ξύλινες δημιουργίες. Συνεχίζουμε για τα θρυλικά Ανώγεια, το φημισμένο ορεινό χωριό του Ρεθύμνου, με την πλούσια παράδοση, ιστορία και προσφορά στον πολιτισμό. Εδώ δημιουργήθηκε ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός στην Ελλάδα, από λαϊκές υφάντρες του χωριού, ενώ εδώ βρίσκεται και το σπίτι στο οποίο έζησε ο Νίκος Ξυλούρης. Στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού (έξοδα ατομικά) θα γευτούμε μοναδικές νοστιμιές και ντόπιες ρακές! Μαγεμένοι από την άγρια ομορφιά των ορεινών χωριών του Ψηλορείτη, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας και Αναστάσιμο παραδοσιακό δείπνο.

4η μέρα - Κυριακή του Πάσχα: Ρεθυμνιώτικη Πασχαλιά – Πόλη Ρεθύμνου

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου. Πασχαλινές εκπλήξεις με αρνιά και λοιπά εδέσματα σε μπουφέδες, κρητικές γεύσεις, κρασιά και ρακές με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής! Μετά το παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα, προτείνουμε - για όσους το επιθυμούν - βόλτα στην πόλη του Ρεθύμνου για καφέ και γλυκό.

5η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Κνωσσός – Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – Ενυδρείο – Πόλη Ηρακλείου – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού (έξοδα ατομικά), το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Επόμενη μας επίσκεψη το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (έξοδα ατομικά) που φιλοξενεί εκθέματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας και το εντυπωσιακότατο ενυδρείο (έξοδα ατομικά), ένα από τα μεγαλύτερα, πιο πλούσια και από της μεγαλύτερης περιεκτικότητας από τον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου - και όχι μόνο - σε όλη την Ευρώπη. Αφού θαυμάσουμε αυτό το εξαιρετικό αξιοθέατο του Ηρακλείου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη, γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά). Το βραδάκι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα.

Πασχαλινές παροχές:

GRECOTEL CRETA PALACE Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), με Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας

GRECOTEL PLAZA BEACH HOUSE Πρωινό καθημερινά, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα (που θα παρατεθούν στο Grecotel Creta Palace).

 

Πτήσεις µε Aegean (13-17/4):

Αθήνα – Χανιά: 08:05 - 08:55           ΟΑ6332      

Ηράκλειο – Αθήνα: 21:15 - 22:10     ΟΑ6321

Τιµή κατ’άτοµο, 13-17/4, αεροπορικώς, 5 μέρες

Grecotel Creta Palace 5*

 

Δίκλινο

656

3o άτομο

470

3ο άτομο έως 11,99 ετών

280

4ο άτομο έως 11,99 ετών

425

Μονόκλινο

879

 

* Φόροι αεροδροµίου € 78 κατ' άτοµο 

 

Τιµή κατ’άτοµο, 13-17/4, αεροπορικώς, 5 μέρες

Grecotel Plaza Beach House 4*

 

Plaza Studio

511

Plaza Studio Sea View

531

Plaza Veranda Apartment

541

Family Apartment

541

3ο άτομο

433

3ο άτομο έως 12 ετών

315

4ο άτομο έως 12 ετών

399

Μονόκλινο Plaza Studio

627

Μονόκλινο Plaza Studio Sea View

683

 

* Φόροι αεροδροµίου € 78 κατ' άτοµο 

 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χανιά-Ηράκλειο-Αθήνα µε AEGEAN µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στα πολυτελή GRECOTEL CRETA PALACE 5* ή στο GRECOTEL PLAZA BEACH HOUSE 4* • • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 78 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 ή 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση αναλόγως την κατηγορία του •  Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων