Skip to main content

Όλυμπος 28 Οκτωβριου 2022 απο 175

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον - Στόμιο - Σπηλιά - Βεργίνα - Βέροια 

Αναχώρηση 28/10 3 ΗΜΕΡΕΣ     Ώρα αναχώρησης: 07:45

 

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον - Πλάκα Λιτόχωρου

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον. Θα ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό και θα θαυμάσουμε τα ευρήματα που στεγάζονται σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους (δημόσια κτίρια, αστικό κέντρο, κ.ά.). Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι η «ύδραυλις», αρχαιοελληνικό μουσικό όργανο το οποίο χρονολογείται τον 1ο αι. π.Χ. και στα μεσαιωνικά χρόνια εξελίχθηκε στο εκκλησιαστικό όργανο της Δυτικής Εκκλησίας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και άφιξη στο ξενοδοχείο DION PALACE RESORT & SPA 5*. Δείπνο.

 

2η μέρα: Βεργίνα - Μονή Παναγίας Σουμελά – Βέροια

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το νέο Μουσείο, κάτω από το μεγάλο τύμβο, με τους βασιλικούς τάφους και τα ανεκτίμητης αξίας ευρήματα από την περίοδο της Μακεδονικής Ηγεμονίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Καστανιά, στους πρόποδες του Βερμίου, όπου βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Συνεχίζουμε για τη Βέροια, θα επισκεφθούμε την Παλιά πόλη και θα περπατήσουμε στον τόπο που είναι γνωστός ως «Βήμα του Αποστόλου Παύλου». Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Κίσσαβος - Στόμιο - Σπηλιά – Αθήνα 

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς όγκους της Θεσσαλικής γης, τον Κίσσαβο. Το βουνό παρουσιάζει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον ενώ εντυπωσιακό είναι και το ανάγλυφό του. Αφήνοντας πίσω μας τον παράλιο οικισμό του Στομίου και μέσα από μια δασοσκέπαστη διαδρομή φτάνουμε στη θέση Αριόπρινο, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας μέσα σε δάσος οξιάς. Συνεχίζουμε για τον ορεινό οικισμό της Σπηλιάς στην πλαγιά του Κισσάβου. Στάση για περίπατο και πορεία επιστροφής για Αθήνα.

 

ΟΛΥΜΠΟΣ - DION PALACE

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ ΆΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο Cla Lv

3ο άτομο

1κλινο Cla Lv

28-30/10

3

175 €

150 €

260 €

 

  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν 

✓ Διαμονή στο Dion Palace Resort & Spa 5*, στην Πλάκα Λιτόχωρου
✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Μουσείο Δίον
✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.