Skip to main content

Αποκριάτικη 2023 Θεσσαλονίκη & καρναβάλι 2023 στο Σοχό! από 321€

Αναχώρηση 24-27/2/2023, µε πούλµαν, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 07.30 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το γραφικό Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στα παραδοσιακά εστιατόρια γύρω από την γεμάτη ευωδιές πλακόστρωτη πλατεία. Άφιξη και εγκατάσταση στα  πολυτελή  Grand Hotel 5* ή The Met 5*. Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις ανέσεις τους! Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Οχυρό Ρούπελ – Άνω Πορόια - Λίμνη Κερκίνη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσα από μία πανέμορφη πανοραμική διαδρομή, φθάνουμε στο Οχυρό Ρούπελ, ένα από τα πολλά οχυρά της γραμμής Μεταξά, που με τις θυσίες των ακοίμητων ηρώων τα ανέδειξαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αργότερα άφιξη στα πανέμορφα και γραφικά Άνω Πορόια, χωριό κατάφυτο με τρεχούμενα νερά και υπέροχη θέα στη Λίμνη Κερκίνη. Εδώ θα απολαύσουμε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στην πλατεία του χωριού (έξοδα ατομικά), με πλούσια και “διαφορετικά” τοπικά εδέσματα, όπως βουβάλι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο και αρνάκι γάστρας, ανάλογα με την προτίμηση σας! Συνεχίζουμε για την Λίμνη Κερκίνη και ελεύθερος χρόνος για περίπατο στο χωριό και για καφεδάκι. Το απόγευμα επιστροφή στα ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Θεσσαλονίκη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στη συμπρωτεύουσα! Ξεκινάμε με προσκύνημα στον πολιούχο της πόλης τον Αγ. Δημήτριο και στη βόλτα μας θα δούμε μεταξύ άλλων την παραλία, τον Λευκό Πύργο, τις ομπρέλες και το γλυπτό ΔΕΘ του γλύπτη Ζογγολόπουλου, τη Ροτόντα και την Αψίδα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς την Άνω Πόλη με τα φημισμένα κάστρα και την όμορφη θέα. Θα καταλήξουμε στην αγαπημένη Πλατεία Αριστοτέλους, όπου χρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα επιστροφή στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Καρναβάλι στο Σοχό - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Σοχό στον Λαγκαδά, όπου θα χαρούμε το ντόπιο καρναβάλι, με τους ξακουστούς κουδουνοφόρους, με τις τραγόμορφες φορεσιές, τράγους και  αράπηδες, να  γεμίζουν τους δρόμους και να ξεσηκώνουν τους πάντες παρασύροντάς τους σε ξέφρενους ρυθμούς και ήχους! Κατά μια εκδοχή το καρναβάλι έχει τις ρίζες του σε ένα πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο, ενώ κατά μια άλλη, το έθιμο αναφέρεται στην παρέα του Αγίου Θεόδωρου, που η παράδοση τους θέλει να μεταμφιέζονται με τα τομάρια των ζώων για να τρομάξουν τον εχθρό που τους πολιορκούσε (γεγονός που πραγματοποιήθηκε). Μετά από αυτήν την ομολογουμένως ωραία και μοναδική εμπειρία, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιµή κατ’άτοµο, 24-27/2, µε πούλµαν, 4 μέρες

Grand Hotel

 

The Met

 

Δίκλινο

321

Δίκλινο

357

3ο άτοµο

199

3ο άτοµο

227

3ο άτοµο έως 4 ετών

145

3ο άτοµο έως 12 ετών

145

Μονόκλινο

442

Μονόκλινο

499

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στo THE MET 5* ή στo GRAND HOTEL 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων