Skip to main content

Λίμνη Κερκίνη, Βυρώνεια, Αλιστράτη, Αμφίπολη | ΠΑΣΧΑ 2023 από 320

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ  14/4

1η ημέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο - Ακριτοχώρι Κερκίνης Σερρών

Αναχώρηση από Αθήνα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Ενδιάμεση στάση στο Λιτόχωρο για ελεύθερο μεσημεριανό ή μια βόλτα για να δείτε το ναό του Αγ. Νικολάου και τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα με την μακεδονική αρχιτεκτονική. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο χωριό Ακριτοχώρι στη λίμνη Κερκίνη. Επιτάφιος, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης – Βαρκάδα με «πλάβα» στη λίμνη Κερκίνη –Βυρώνεια (Μεθοριακός Σταθμός)

Πλούσιο πρωινό και μεταβαίνουμε στο Μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα «ταξίδι» στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη. Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου 40 χλμ. με τα νερά του να διασχίζουν τους νομούς Δράμας και Σερρών. Μια βίαιη γεωλογική ανακατάταξη που συντελέστηκε πριν από 1.000.000 χρόνια στην περιοχή, χώρισε τη γη στα δύο, με αποτέλεσμα να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία, όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, εκείνο του ποταμού Αγγίτη. Στο διάβα του διασχίζει και συναντά δύο μοναδικά σπήλαια, το Σπήλαιο Μααρά ή Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη και το Σπήλαιο Αλιστράτης! Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ευρώπη. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3 χλμ., ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1 χλμ. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τεράστιους σταλακτίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα και έχουν ποικίλους σχηματισμούς! Εντυπωσιακές οι «Φλόγες», δηλαδή εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες, που στολίζουν μια στοά ύψους 35 μέτρων!

Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε την ομορφιά της λίμνης Κερκίνης, κινούμενοι παραλίμνια και κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το χωριό της Κερκίνης, ένα πανέμορφο ψαροχώρι χτισμένο στο βορειοανατολικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Από το λιμανάκι της αναχωρούν οι παραδοσιακές βάρκες (πλάβες = μονόξυλο με επίπεδο πάτο, ιδανικό για λίμνες και ήσυχες επιφάνειες όπως ποτάμια) για βόλτα στη λίμνη. Η βαρκάδα μας (έξοδα ατομικά) θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα δούμε αποκλειστικά τα κοπάδια των πελεκάνων, τα πολυάριθμα κοπάδια κορμοράνων στα λασποτόπια της Κερκίνης! Και φυσικά θα δούμε τα αυθεντικά ελληνικά ροζ φλαμίνγκο!! Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την ομορφιά της λίμνης ή μεζέδες σε κάποιο τοπικό ταβερνάκι. Στην επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο θα περάσουμε από τον Μεθωριακό σταθμό της Βυρώνειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κερκίνη - Οχυρό Ρούπελ – Σέρρες - Κερκίνη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ, όπου γράφτηκαν ηρωικές σελίδες αντίστασης κατά της ναζιστικής εισβολής. Μεταβαίνουμε στη συνέχεια στις Σέρρες. Ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι, το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη του μεγαλύτερου εμπορικού και διαμετακομιστικού κέντρου των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.

Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Το μεσημεράκι θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας τραπέζι σε τοπικό εστιατόριο της Κερκίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κερκίνη – Αμφίπολη – Επιστροφή στην Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη θέα στη λίμνη και αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Ενδιάμεση στάση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Θα θαυμάσουμε το επιτάφιο μνημείο, τον περίφημο «Λέοντα της Αμφίπολης» και θα κινηθούμε στα επιτρεπόμενα και ανοιχτά μέχρι σήμερα τμήματα. Στο Μουσείο φυλάσσεται και η Χρυσή Λάρνακα με το χρυσό στεφάνι του στρατηγού Βρασίδα. Επιπλέον, το κεφάλι της σφίγγας που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, εκτίθεται στο Μουσείο από το καλοκαίρι του 2019. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στο ταφικό μνημείο και να αποκατασταθεί στην αρχική του θέση. Στη συνέχεια, με τις απαιτούμενες στάσεις, άφιξη στην Αθήνα.

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 320 € 0 €
  Twin Room 320 € 0 €
  Triple Room 320 € 0 €
  Single Room 415 € 0 €

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Villa Belles 3*, στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης στο χωριό Ακριτοχώρι.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, 2 δείπνα και Πασχαλινό γεύμα).
  • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων, σπήλαια & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Κόστος Βαρκάδας στη λίμνη με πλάβα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Γεύματα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
  • Φόρος διαμονής*

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.