Skip to main content

Στα αρχοντικά των γουναράδων Μάιος Ιούνιος 2023 από 325

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ  - ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΝΤΟΛΤΣΟ

 28/4-1/5, 2-5/6

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής και γλυκές μυρωδιές από τα πετρόχτιστα αρχοντικά μας καλωσορίζουν στην πόλη των γουναράδων, την Καστοριά. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Ενυδρείο - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου” - Λαογραφικό Μουσείο (Αρχοντικό Αϊβάζη) - Πόλη (Ντολτσό)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων, που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες και το εγκαινίασε ο ίδιο ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επόμενη μας στάση το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”, με τον μύθο που το συνοδεύει. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εκπληκτικής ιστορικής και πολιτιστικής ομορφιάς Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς που βρίσκεται στο παραδοσιακό επιβλητικό κτήριο Αϊβάζη, κοντά στην πλατεία Ντολτσό. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό, στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό, κεφαλοχώρι της περιοχής με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τον οικισμό Ψαράδες, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών – ο μεγαλύτερος της χώρας μας - με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει ενώ θα επισκεφθούμε και τον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας, όπου δεσπόζει το μνημείο – σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Νυμφαίο - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου, για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Επίσκεψη στο παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας, όπου θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης (έξοδα ατομικά). Χρόνος για βόλτα και καφέ και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 4 μέρες

 

28/4-1/5

2-5/6

Δίκλινο

325

3o άτομο

259

Μονόκλινο

409

  

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελέστατο LIMNEON RESORT & SPA (5* Deluxe) στην Καστοριά • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ποτό υποδοχής κατά την άφιξη του γκρουπ • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων