Skip to main content

Βέρμιο - Καϊμακτσαλάν - Λουτρά Ποζάρ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

Βέρμιο - Καϊμακτσαλάν - Λουτρά Ποζάρ

από € 232,00

 

Μέρα:
Αθήνα - Δίον - Βέροια
Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 06:30 για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον (έξοδα ατομικά), έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους της Μακεδονίας, με το ανακαινισμένο Μουσείο. Άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* στην είσοδο της πόλης, που μας υποδέχεται στολισμένο Χριστουγεννιάτικα! Μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ) - Αγ.Νικόλαος - Νάουσα
Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ (Αριδαιάς). Θα έχουμε την ευκαιρία, να γευτούμε (για όσους επιθυμούν) τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην εξωτερική πισίνα, καθώς και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μία υπέροχη τοποθεσία, δίπλα στις πηγές. Κατόπιν, θα έχουμε χρόνο για γεύμα στο υπέροχο πάρκο του Αγίου Νικολάου Νάουσας και για καφέ στην πόλη της Νάουσας. Επιστροφή και μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Βεργίνα - Παναγία Σουμελά - Ρεβεγιόν
Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση για το Μουσείο της Βεργίνας, χτισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει τους τάφους, όπως ακριβώς είναι σήμερα. Θα θαυμάσουμε ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης με προεξέχοντα την διάσημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου με το άστρο της Βεργίνας και το στεφάνι μυρτιάς της Μήδας. Ανηφορίζουμε (καιρού επιτρέποντος) στις πλαγιές του Βερμίου για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά που κατά την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή που χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου. Επιστροφή και το βράδυ, δείπνο Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική και γλέντι με χορό και τραγούδι.
Μέρα:
Έδεσσα - Παλαιός Άγιος Αθανάσιος
Χρόνια πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ασύγκριτες εικόνες θα απαθανατίσουμε στην πανέμορφη πόλη της Έδεσσας, θαυμάζοντας τον μεγάλο Καταρράκτη "Κάρανο" και το νερό του να πέφτει από ύψος 70 μ. Θα συνεχίσουμε για τους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου στο νομό Πέλλας, το πιο κοσμικό ορεινό χωριό και top χειμερινό θέρετρο της Μακεδονίας. Ο μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένος Παλιός Αγ.Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τους φίλους του σκι και όχι μόνο, με έντονο παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες, στιλάτα μπαράκια, ταβέρνες που απογειώνουν τη γεύση, εξοχικές βίλλες κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Βήμα Απ.Παύλου - Κοζάνη - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη μέρα μας από το μέρος όπου το 54 μ.Χ. o Απόστολος των Εθνών Παύλος, δύο φορές κήρυξε στη Βέροια τη νέα χριστιανική πίστη. Σώζεται το "Βήμα" όπου μίλησε, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Μετά, στην Κοζάνη που φημίζεται παγκοσμίως για την άριστη ποιότητα Κρόκου, θα προσκυνήσουμε στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και θα δούμε εξωτερικά την ιστορική όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη (επίσκεψη για το γκρούπ της Πρωτοχρονιάς). Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
 
Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ με μουσική
ΑΝΑΧ.: 22, 23, 29 & 30 Δεκ., 4 & 5 μέρες
   
 4 μέρες
23-26 Δεκ
30 Δεκ.-2 Ιαν.
5 μέρες
22 - 26 Δεκ.
29 Δεκ.-2 Ιαν.
Δίκλινο232279
3ο άτ.195230
3ο άτ. έως 12 ετ.95110
4ο άτ. έως 12 ετ.145175

Μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή στο νέο (2001) ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* στη Βέροια
Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά(ημιδιατροφή)
Ρεβεγιόν με γλέντι και μουσική στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στην θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
Αρχηγός / Συνοδός
Φ.Π.Α.
Σημειώσεις:
Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης ημέρας και το μουσείο του Δίον. Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.