Skip to main content

Νεστόριο - Καστοριά - Κορυτσά - Μοσχόπολη ΓΙΟΡΤΕΣ 2013/2014

Νεστόριο - Καστοριά - Κορυτσά - Μοσχόπολη

από € 225,00

 

Μέρα:
Αθήνα - Καλαμπάκα - Νεστόριο
Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας - Γρεβενών. Άφιξη στο Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο νεόκτιστο (2012) AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Sup. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Αλβανία - Κορυτσά - Μοσχόπολη (Voskopoje)
Μπουφέ πρόγευμα. Διέλευση του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής και κατευθυνόμαστε για την Κορυτσά. Εδώ οι όποιες αμφιβολίες για την απόφαση σας να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή θα ξεχαστούν. Μέσα σε άφθονο πράσινο ιταλικά κτήρια του μεσοπολέμου, Ελληνικά αρχοντικά αλλά και σοβιετικού τύπου κατοικίες μας συντροφεύουν μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα δούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, το εξαιρετικό μουσείο Εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης. Καμάρι του μουσείου είναι ο περίτεχνος άμβωνας της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία κατεδαφίστηκε την εποχή του Χότζα. Θα συνεχίσουμε για το χωριό της Μοσχόπολης, ονομαστή για τον ελληνικό της πολιτισμό, τα σχολεία, το τυπογραφείο και τους εθνικούς ευεργέτες (Σίνας κ.α.). Ιδιαίτερη εντύπωση θα μας προξενήσουν η Μονή του Τιμίου Προδρόμου καθώς και ο Ναός του Αγίου Νικολάου με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Σιάτιστα (Βυζαντινό μουσείο & Λαογραφικό) - Κοζάνη (Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη)
Πλούσιο πρόγευμα και ακολουθώντας νότια πορεία, θα επισκευθούμε την αρχοντική Σιάτιστα για να δούμε το Παλαιοντολογικό καθώς και τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα Μουσεία Βυζαντινό και Λαογραφικό. Μετά, στην Κοζάνη, θα προσκυνήσουμε στον μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και θα επισκευθούμε την ιστορική, Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ σερβιριστό Gala δείπνο-ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική διασκέδαση ως αργά!
Μέρα:
Νόστιμο (Μουσείο Παλαιοντολογίας) - Μαυροχώρι - Νέο Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς
Χρόνια Πολλά!!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε με διαδρομή μέχρι το χωριό Νόστιμο με το Μουσείο Παλαιοβοτανικής- Παλαιοντολογίας, με εκθέματα 15 ως 20 εκ. ετών, από το παρακείμενο απολιθωμένο δάσος. Διερχόμενοι από το Άργος το Ορεστικό, θα επισκεφθούμε το "Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας", στο Μαυροχώρι. Αργότερα στην πόλη της Καστοριάς θα θαυμάσουμε το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή "Σπηλιά του Δράκου". Χρόνος για περίπατο στην εντυπωσιακή παλιά πόλη (Ντολτσό) και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Σέρβια - Σαραντάπορο - Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ακολουθώντας νότια πορεία, διασχίζουμε τη γέφυρα της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου. Στάση για καφέ και φωτογραφίες. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου με πλήθος εκθεμάτων της εποχής των Βαλκανικών πολέμων και το Χάνι Χατζηγώγου Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.


Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής:
1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Νεστόριο.
2η μέρα: Σιάτιστα (Βυζαντινό μουσείο & Λαογραφικό) - Κοζάνη.
3η μέρα: Νόστιμo - Μαυροχώρι - Νέο Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς.
4η μέρα: Σέρβια - Σαραντάπορο - Αθήνα.
ΑΝΑΧ.: 22, 23, 29 & 30 Δεκ., 4 & 5 μέρες
Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν & ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ με ζωντανή μουσική
  
 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΝΕΟ ΕΤΟΣ
 4 μέρες
23-26 Δεκ.
5 μέρες
22-26 Δεκ.
4 μέρες
30 Δεκ.-2 Ιαν.
5 μέρες
29 Δεκ.-2Ιαν.
Δίκλινο239295249310
3ο άτομο199245209255
3ο άτομο έως 12 ετών9511095110
4o άτομο έως 12 ετών165205175215
Μονόκλινο330415360455
     

ΑΝΑΧ.: 3 Ιανουαρίου, 4 μέρες
Τιμή κατ' άτομο με I.X με ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ με ζωντανή μουσική
  
 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
 4 μέρες
3-6 Ιαν.
Δίκλινο225
3ο άτομο189
3ο άτομο έως 12 ετών95
4o άτομο έως 12 ετών160
Μονόκλινο310
  
Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο (2012) AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Superior
Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
Ρεβεγιόν (σερβιριστό Gala) με ζωντανή μουσική στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
Αρχηγός / Συνοδός
Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
Tα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα. Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Αλβανία.
Σημειώσεις:
:Δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα απαραίτητα για την είσοδο στην Αλβανία.