Skip to main content

ΛΑΚΩΝΙΚΗ & ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ Γιορτές 2022-23! από 227€

Αναχωρήσεις 23-26/12/2022, 30/12-2/1 & 05-08/01/2023  4ΜΕΡΕΣ   & 06-08/01/2023  3ΜΕΡΕΣ

Πύργοι, Πέτρα, Γαλάζιο & Φως! Κότρωνας - Λάγια - Βάθεια - Πόρτο Κάγιο - Ταίναρο – Κυπάρισσος - Άλικα, Γερολιμένας - Κοίτα - Αρεόπολη – Γύθειο

1η μέρα: Αθήνα - Γύθειο - Κότρωνας - Λάγια - Αρεόπολη

Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ προς τη Λακωνική Μάνη. Πρώτο μας υποδέχεται το πανέμορφο Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης. Μπαίνοντας στην προσηλιακή Μάνη, επισκεπτόμαστε τον Κότρωνα, τον μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικισμό σε μαγευτικό όρμο, στη θέση της αρχαίας Τευθρώνης, που σήμερα βρίσκεται κάτω από τα νερά. Μέσω διαδρομής που αποπνέει μία απόκοσμη γοητεία, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά “κρεμασμένα” στις πλαγιές, συνεχίζουμε για τη Λάγια, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Μάνης. Νωρίς το απόγευμα, άφιξη και εγκατάσταση στο Kastro Maini 3* στην Αρεόπολη και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Πόρτο Κάγιο – Ταίναρο – Βάθεια – Γερολιμένας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας με το Πόρτο Κάγιο, με το γαλήνιο φυσικό λιμάνι, κάτω από το κάστρο του 1565. Συνεχίζουμε για το ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου, όπου χρόνος να το φωτογραφήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Κατευθυνόμαστε προς τη Βάθεια, όπου στη διαδρομή θα διακρίνουμε πολλά πυργόσπιτα, αλλά και τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Επόμενος προορισμός μας ο Γερολιμένας – με το γραφικό του λιμανάκι – όπου επί Τουρκοκρατίας αποτελούσε ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Κοίτα – Διρός – Λιμένι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον οικισμό Κοίτα. Εκεί, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα πάμπολλα πυργόσπιτα, για να πάρουμε μια αίσθηση της νοοτροπίας και της ιστορίας αυτού του τόπου. Επόμενος προορισμός μας, τα σπήλαια του Διρού ή «Βλυχάδας» (έξοδα ατομικά) όπου η βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία. Συνεχίζουμε για το γραφικό Λιμένι, όπου χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Αρεόπολη – Οίτυλο – Καρδαμύλη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την επιβλητική Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων. Εκεί χρόνος για περιήγηση στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την πλατεία 17ης Μαρτίου. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Μάνης. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί, που μαγεύουν τους επισκέπτες. Εκεί δεσπόζουν παράλληλα, πύργοι και Βυζαντινές εκκλησίες που στέκονται αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων, ενώ οι μυρωδιές του φασκόμηλου και του θυμαριού, εξιτάρουν τις αισθήσεις. Χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για τη γραφική Καρδαμύλη, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Δυτικής Μάνης, στις παρυφές του Ταΰγετου. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και για τα τελευταία ψώνια και σουβενίρ και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Γύθειο - Κότρωνας – Λάγια – Αρεόπολη

2η μέρα: Πόρτο Κάγιο – Ταίναρο - Βάθεια – Γερολιμένας - Κοίτα

3η μέρα: Αρεόπολη – Διρός - Λιμένι - Οίτυλο - Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 

4 ΜΕΡΕΣ

23-26/12

30/12-2/1

3 ΜΕΡΕΣ

6-8/1

4 ΜΕΡΕΣ

5-8/1

Δίκλινο

317

227

302

3ο άτομο

272

197

257

3ο & 4ο άτομο έως 4,99 ετών

160

120

145

3ο & 4ο άτομο 5 έως 12 ετών

235

170

220

Μονόκλινο

369

289

354

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Kastro Maini 3* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού δείπνου / Ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων