Skip to main content

ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Καλοκαίρι 2020 από 375,00

Μαντούδι, Σκόπελος, Γύρος Νησιού, Παραλίες Νησιού, Μοναστήρια Νησιού της Ευαγγελίστριας, Μονή Αγίας Βαρβάρας, Μονή του Τιμίου Προδρόμου, Μονή Αγίου Ρηγίνου, Μονή Επισκοπής, Αλόννησος

Αναχωρήσεις: 11,18,25 Ιουλίου & 01,08,15,22,29 Αυγούστου & 05,12 Σεπτεμβρίου 20’

7ημέρες

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Συγκέντρωση στο σημείο συνάντησης για την αναχώρηση μας για το Μαντούδι Ευβοίας με σκοπό την επιβίβαση μας στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Σκοπέλου. Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :  Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : -

2η μέρα: ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΧΩΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Χώρα της Σκοπέλου. Τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στη Σκόπελο είναι αμέτρητα. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από την Χώρα της όμως. Οι στάσεις μας θα περιλαμβάνουν το λαογραφικό μουσείο, το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα, το μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου, την εκκλησιά της Παναγιάς του Πύργου για να καταλήξουμε στο Ενετικό Κάστρο των Γκύζη. Άλλο σημαντικό σημείο της διαδρομής μας είναι τα εργαστήρια των παραδοσιακών καλλιτεχνών του νησιού, που δουλεύουν εδώ και αιώνες τον πηλό, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο. Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας θα επισκεφτούμε τα όμορφα μαγαζιά λαϊκής τέχνης με χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα με χρόνο για ψώνια. Στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα  είναι ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince  Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

3η μέρα: ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συγκέντρωση και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση, αρχικά, βρίσκεται σε απόσταση 18 χλμ. Από τη Χώρα, μια από τις ομορφότερες και δημοφιλείς παραλίες της Σκοπέλου, τον Πάνορμο, όπου θα έχουμε χρόνο για το μπάνιο μας. Ο Πάνορμος χαρακτηρίζεται ως ένας μεγάλος και απάνεμος κόλπος με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά και αμέτρητα εστιατόρια. Στη συνέχεια λίγο πριν φτάσουμε στη Γλώσσα, θα συναντήσουμε ένα δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αι Γιάννη στο Καστρί. Το εκκλησάκι βρίσκεται στην Κορυφή ενός βράχου ύψους περίπου 100μ. και για να φτάσει κανείς πρέπει να ανέβει περίπου 106 σκαλοπάτια λαξευμένα πάνω στο βράχο. Οι μικρές, μοναχικές σχεδόν παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα στα γκρίζα βράχια προσθέτουν μια ακόμη νότα ομορφιάς στην περιοχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, τη Γλώσσα. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού και είναι χτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου με υπέροχη θέα. Απέχει 32 χλμ. Από την πόλη της Σκοπέλου και έχει 1195 κατοίκους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Νέο Κλήμα χτισμένο κάτω ακριβώς από το δάσος του Βαθιά στο βουνό Δέλφη και δίπλα στη θάλασσα. Εδώ, σε αυτήν την πευκόφυτη, μαγευτική περιοχή με την πανέμορφη αμμουδιά του Χόβολου και τις υπέροχες αποχρώσεις των νερών της, θα απολαύσουμε τον μεσημεριανό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

4η μέρα: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα ελεύθερη για μπάνιο. Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Από το ξενοδοχείο:

 

Παραλία Λιμνονάρι, - 9 χλμ.

 

Παραλία Στάφυλος, - 5 χλμ.

 

Παραλία Αμάραντος, - 9.1 χλμ.

 

Παραλία Πάνορμος, - 13 χλμ.

 

Παραλία Καστάνης, - 15.6 χλμ.

 

Παραλία Μηλιά, - 15.3 χλμ.

 

Παραλία Χόβολο, - 19.6 χλμ.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

 

5η μέρα: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις επισκέψεις μας στα πιο γνωστά Μοναστήρια του νησιού. Πρώτη μας στάση είναι το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, το οποίο συναντάμε πάνω στο βουνό Παλούκι. Η μονή άρχισε να χτίζεται το 1712, αφού όπως λέει ο θρύλος, εμφανίστηκε η Παναγία στον ύπνο του Στέφανου Δαπόντε, και του ζήτησε να χτίσει το μοναστήρι για χάρη της. Στο τέμπλο της βρίσκουμε την εικόνα της Παναγίας το οποίο είναι κατασκευασμένο στην Κωνσταντινούπολη, διακοσμημένο με φυτά και ζώα καθώς και με σκηνές από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Επόμενη μας στάση θα είναι η Μονή Αγίας Βαρβάρας που την συναντάμε στην αριστερή μας μεριά καθώς ανεβαίνουμε στο βουνό Παλούκι, με μοναδική θέα στην βόρεια ακτή και την Αλόννησο. Θυμίζει κάστρο καθώς έχει ψηλό περίβολο φρουριακής αρχιτεκτονικής και ιδρύθηκε το 1648. Το περίφημο επίχρυσο τέμπλο με ιδιαίτερη τεχνοτροπία εντυπωσιάζει. Πάνω από την Ωραία Πύλη του τέμπλου βλέπουμε δύο σειρές παραστάσεων από τις 33 που δείχνουν τους 12 προφήτες και την παναγία, και οι υπόλοιπες 21 τη Μεγάλη Δέηση και τις μεγάλες εορτές. Η μονή μεταμορφώσεως του Σωτήρος που επίσης βρίσκεται στο βουνό Παλούκι ανάμεσα σε πεύκα, πλατάνια και ελιές και είναι μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Ιδρύθηκε το 15ο-16ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Πρόκειται για γυναικεία Μονή, όμως μέχρι το 1920 ήταν ανδρική και βρίσκεται στο Βουνό Παλούκι μόλις μερικά μέτρα από τη Μονή της Αγίας Βαρβάρας. Στο εσωτερικό θα δούμε εικόνες του 16ου και του 18ου αιώνα. Επόμενος σταθμός είναι η Μονή Αγίου Ρηγίνου που βρίσκεται μόλις 4 χλμ. Νότια της πόλης που γιορτάζει στις 25 Φεβρουαρίου. Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και διετέλεσε επίσκοπος του νησιού. Τέλος επισκεπτόμαστε την Μονή Επισκοπής που βρίσκεται κοντά στη Σκόπελο και φαίνεται από το κεντρικό δρόμο του νησιού στην έξοδο προς Αγνώντα, κτίσμα της ενετικής περιόδου στα τέλη του 16ου αιώνα. Το μοναστήρι κάηκε με την αποχώρηση των Τούρκων από το νησί και στη συνέχεια ανασυγκροτήθηκε από τον μοναχό Βαρλαάμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά την γεμάτη ημέρα για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

6η μέρα: Προαιρετική εκδρομή στην Αλόννησο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για την σημερινή ημέρα.

Εμείς σας προτείνουμε ημερήσια κρουαζιέρα στη Αλόννησο με το Sporades Queen I το μοναδικό στην Σκόπελο με γυάλινη καρίνα. Το κατά άτομο κόστος είναι 25€. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*

Διατροφή : Πρωινό.

  

Η μαγεία του Θαλάσσιου Πάρκου

Αναχώρηση 10:30 - Επιστροφή 18:00.

Ξεκινάμε μια υπέροχη ημέρα πλέοντας προς την Αλόννησο και τις πύλες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Β. Σποράδων.  Πρώτη μας στάση είναι το Πατητήρι το λιμάνι της Αλοννήσου, όπου παραμένουμε για 2 ώρες.  Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφτεί το μουσείο της Αλοννήσου και το κέντρο ενημέρωσης για την προστασία της Μεσογειακής φώκιας.  Επιπλέον πραγματοποιείται προαιρετική εκδρομή με λεωφορείο στην Παλιά Χώρα του νησιού.  Πρόκειται για ένα αμφιθεατρικό παραδοσιακό οικισμό που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος στον χρόνο και έχει αναδειχθεί ως το πλέον όμορφο αξιοθέατο του νησιού.  Κατόπιν, αναχωρούμε για την δεύτερη στάση μας, τον Άγιο Δημήτριο, μια από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες του νησιού για το πρώτο μπάνιο της ημέρας και ατελείωτες βουτιές, για 2 ώρες. Επόμενη στάση μας και παραμονή επίσης 2 ωρών, θα έχουμε στον Λεφτό Γιαλό.  Πρόκειται για μια ακόμη υπέροχη και οργανωμένη παραλία για το δεύτερο μπάνιο μας της ημέρας.  Στον Λεφτό Γιαλό θα βρείτε αρκετές ψαροταβέρνες για φαγητό, οι περισσότερες μάλιστα με σπιτικό αλοννησιώτικο φαγητό  καθώς και ολόφρεσκα ψάρια από τα καΐκια της περιοχής.  Κατόπιν κάνουμε μια βόλτα στο Θαλάσσιο Πάρκο και τα υπόλοιπα ερημονήσια, Περιστέρα, Δύο Αδέρφια, Σκάντζουρα, Άγιος Γεώργιος και άλλα μικρότερα όπου στις ακτές και τα απόκρημνα βράχια τους φωλιάζουν επίσης και σπάνια θαλασσοπούλια, όπως ο αιγαιόγλαρος, οι θαλασσοκόρακες, οι μύχοι, οι αρτέμιδες και οι απόδημοι μαυροπετρίτες, καθώς και τα αγριοκάτσικα της περιοχής. Συνήθως στην διαδρομή συναντούμε δελφίνια, τα οποία φιλικά πλησιάζουμε με το σκάφος και παίζουν γύρω από αυτό ή άλλες φορές μας συναγωνίζονται στην ταχύτητα, καθήμενα παραπλεύρως  της πλώρης μας. Κατά την διάρκεια του πλου θα κάνουμε επίσης σύντομες στάσεις για ξενάγηση και φωτογραφίες από το σκάφος στα παραλιακά χωριά της Αλοννήσου, το Κοκκινόκαστρο, την Βότση, τα Καλαμάκια, τον Ρουσούμ Γιαλό, στις θαλάσσιες σπηλιές και θα παρατηρήσετε το βυθό από την γυάλινη καρίνα του σκάφους μας. Επιστροφή στο χώρο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

7η μέρα: ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Παράδοση των δωματίων μας και ελεύθερος χρόνος στην Χώρα. Αργά το μεσημέρι, αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Διατροφή : Πρωινό.

 

 

Αναχ. 11,18/07 & 22,29/08 & 05,12/09

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο   375€
 Τιμή σε μονόκλινο  500€
 Παιδική τιμή σε τρίκλινο  300€ (μέχρι 12 ετών

Αναχ. 25/07 & 01,08,15/08

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο  425€ 
 Τιμή σε μονόκλινο  550€
 Παιδική τιμή σε τρίκλινο  350€ (μέχρι 12 ετών)

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη διαδρομή Μαντούδι – Σκόπελος - Μαντούδι
  • Διαμονή στο Prince Stafilos 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

 

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.

 

Σημείωση :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη .

 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι διαμονής και δημοτικοί φόροι. Στην Ελλάδα ο φόρος διαμονής, βάση σχετικού νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Οι τιμές αλλάζουν ανά τύπο ξενοδοχείου και αφορούν την διαμονή του πελάτη σε δωμάτιο/σουίτα ανά διανυκτέρευση. Πιο συγκεκριμένα:

 

Τύπος Ξενοδοχείου

Τιμές

Ξενοδοχείο 3*:

1.50€

Ξενοδοχείο 4*:

3,00€

Ξενοδοχείο 5*:

 4,00€